INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  PRELIMINARII CM 2022

Valeriu Tița a comis-o în Siria » A fost învins de Emiratele Arabe Unite! Calificarea la CM 2022 e compromisă: va pierde un bonus uriaș

Articol de GSP - Publicat vineri, 28 ianuarie 2022 12:27 / Actualizat vineri, 28 ianuarie 2022 13:42

Valeriu Tița, 55 de ani, a fost învins de Emiratele Arabe Unite în meciul pe care l-a disputat cu Siria, scor 0-2. În urma acestui rezultat, selecționerul român are șanse minime să mai prindă barajul pentru Mondialul din Qatar.

Meciul conta pentru al treilea tur de calificări din zona Asia. În urma acestui rezultat, Siria mai are doar șanse infime să prindă locul pentru baraj din Grupa A, fiind pe ultimul loc din 6 echipe, cu doar două puncte acumulate.

Siria, șanse mici pentru Mondialul din Qatar

Meciul a fost controlat, fără emoții de gazdele din EAU, care au deschis scorul în minutul 43 prin Canedo. Același Canedo a pasat decisiv în minutul 70 pentru golul lui Alghassani, intrat cu doar un minut mai devreme pe teren.

În prelungiri, Emiratele Arabe Unite au mai marcat un gol, chiar la ultima fază de joc, însă reușita a fost anulată de VAR pe motiv de ofsaid.

În urma acestui rezultat, gazdele devin favorite la locul 3, de baraj (au 9 puncte și mai sunt 3 meciuri de jucat), în timp ce Iran s-a calficat direct (19 puncte, locul 1), iar Coreea de Sud e aproape sigură de cel de-al doilea bilet care duce la Mondial (locul 2, 17 puncte).

Pentru Siria, șansele de calificare au rămas pur teoretice. E pe ultimul loc în grupă, cu doar 2 puncte, însă în etapa viitoare va întâlni Coreea de Sud, echipă puternică, care mai are nevoie de un singur punct pentru a obține și ea calificarea directă.

Un antrenor român a fost numit selecționerul naționalei din Siria! Declarații în exclusivitate pentru GSP.ro: „Sunt foarte apreciat acolo”
SIRIA
Un antrenor român a fost numit selecționerul naționalei din Siria! Declarații în exclusivitate pentru GSP.ro: „Sunt foarte apreciat acolo”

Valeriu Tița pierde o primă uriașă!

Dacă ar fi reușit să califice Siria la Campionatul Mondial 2022, Valeriu Tiță ar fi încasat o primă de 500.000 de dolari. În plus, el ar mai fi primit 150.000 de dolari dacă ar fi prins locul de baraj, indiferent de rezultatul din această fază.

Selecționerul român a semnat cu naționala din Orientul Mijlociu la mijlocul lunii noiembrie un contract pe șase luni, obiectivul fiind calificarea.

„Eu am mai fost selecționerul Siriei în urmă cu 10 ani, între decembrie 2010 - februarie 2011, iar foștii jucători cu care am lucrat au vorbit cu ministrul sportului și i-au spus că eu sunt singurul antrenor care poate remedia situația actuală. Oficialii federației m-au sunat și am acceptat imediat. Sunt foarte apreciat în Siria, am antrenat 4-5 ani în total acolo, la echipe de club.”, spune Tița în noiembrie, într-un interviu pentru gsp.ro.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Uite „roșu”, nu e „roșu” » Alisson, portarul Braziliei, a fost eliminat de două ori în meciul cu Ecuador! De fiecare dată a rămas pe teren

George Pușcaș pleacă de la Reading » Va fi coleg în Italia cu alt internațional român

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (2)
2017398518408971
Maryan Dyego  •  28 Ianuarie 2022, 16:49
Postat de dora pe 28 Ianuarie 2022, 12:47

Mare antrenor și ăsta.

Da de unde. A fost antrenor pana in 2010 la liga a 4 a in Turnu Severin la Cs Termo. Am fost eu junior acolo . Nu stia decat sa injure jucatorii nu avea rusine de nimeni. In timpul meciurilor injura toata echipa de mama , isi baga si scotea tot meciul iar parinti erau pe margine . Un antrenor mediocru,sub mediocru chiar

dora
dora  •  28 Ianuarie 2022, 12:47

Mare antrenor și ăsta.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează