OPINII  »  EDITORIAL

În bătaie de joc

Articol de - Publicat luni, 01 mai 2023 15:01 / Actualizat luni, 01 mai 2023 15:40

Momentul crucial al partidei Universitatea Craiova - FCSB, 1-2, s-a petrecut în minutul 83. Atunci, la scorul de 0-1, căpitanul formației din Bănie a șutat de la punctul cu var anemic și pe lângă stâlpul din dreapta lui Târnovanu. În faza următoare, Sorescu a marcat pentru 2-0 și a închis practic conturile. Meritat ori nu, mai degrabă nu, FCSB a învins și a ajuns în coasta Farului. Lansată, pare greu de oprit.

Nu trebuie condamnat Andrei Ivan pentru că a ratat lovitura de la 11 metri. Au pățit-o și jucători infinit mai cunoscuți și mai dotați decât el. Celebrități. Poate fi însă arătat cu degetul, chiar tras la răspundere, pentru modul în care a executat. La mișto, în bătaie de joc, mai mult bărbierind mingea decât lovind-o. I-a dat în cap, cum zic fotbaliștii.

Am scris aici despre Ivan în 20 martie, așa că nu mai reiau. Căutând explicații, ca și pentru Mihai Rotaru, de ce Iordănescu jr. nu l-a mai convocat la lot, am susținut că din pricina automulțumirii atacantului. A fițelor lui. A superficialității cu care Andrei s-a învățat, și a fost încurajat, să privească fotbalul. Tratându-l nu ca pe o profesie, ci ca pe un hobby. Părând convins că-i e permis orice în numele unui talent care, într-adevăr, nu-i lipsește. Regret s-o spun, dar nu pare să fi reținut nimic din rândurile acelea.

În bătaie de joc
Andrei Ivan // FOTO: Cristi Preda

Altfel, nu știu câtă putere are Charalambous la FCSB. Cât decide el, cât Pintilii ori Gigi Becali, ex-patronul ori ce-o mai fi acesta în club. Cipriotul are însă dreptate, nu vorbește aiurea, când afirmă că diferența de atitudine a stabilit duminică seara câștigătoarea de pe "Oblemenco". Diferența de abordare.

Ea s-a observat mai ales în comparația dintre A. Ivan și Șt.Târnovanu, primul trăind meciul à la légère, la ce-o fi și ce-o ieși, iar celălalt fiind permanent concentrat, serios, implicat la maximum. Stare grație căreia și-a salvat de câteva ori miraculos echipa, providențial.

Deși tânăr pentru postul pe care-l ocupă, va împlini 23 de ani pe 9 mai, săptămâna viitoare, Târnovanu e cel mai bun portar român în clipa de față. Locul lui trebuie să fie printre "tricolori".

FCSB a câștigat la Craiova cu noroc și cu banca. Toți roș-albaștrii introduși pe parcurs, din ordinul cui?, s-au dovedit mai utili decât adversarii din aceeași situație. Probă că Sorescu, Cordea și Pantea au primit note de 7 în GSP, în vreme ce Roguljici a luat 6, iar Ișfan, Căpățână și Koljici chiar 5.

În fine, surprinzător față de prodigioasa lui carieră internațională, Istvan Kovacs a arbitrat ezitant. Cu scăpări. Pe lângă cele două penalty-uri în favoarea Universității, e și impresia mea că putea să-i dea al doilea "galben" lui Compagno, ba încă în minutul 36!, dar n-aș băga mâna în foc. Trebuie să revăd faultul italianului asupra brazilianului Raul Silva și să aud părerea experților în materie. În special pe cea a lui Ion Crăciunescu.

Sunt însă pe deplin convins că eventuala eroare comisă de Kovacs nu va stârni iureșul de după Rapid-FCSB. Nici Burleanu nu va comenta faza și nici Vassaras nu va mai ține vreo conferință de presă pe tema arbitrajului, pricepeți la ce mă refer, nu?


Comentarii (52)
bimbi79
bimbi79  •  03 Mai 2023, 20:55
Postat de jean_gabin pe 01 Mai 2023, 19:38

Chioane daca ai avea tu atatea mii de euro cate gafe a comis Ionut Radu pe care il lauzi de nu mai poti ai fi fost acum multimilionar. Fratii Paval ar fi niste saracani pe langa tine.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

flob
flob  •  03 Mai 2023, 09:10

Nu stiu de ce este Craciunescu etalon ca estw depasit si spune numai prostii. Am vazut cum a analizat fazele de la acest meci, pe langa faptul ca este ranchiunos si subiectiv, este catâr si aerian. Pare sau chiar nu intelege anumite faze simple si evidente

lefter_popescu
lefter_popescu  •  02 Mai 2023, 21:54
Postat de vasile_mandoiu pe 02 Mai 2023, 11:52

D-le Ioanitoaia, la Rapid -Steaua a fost vorba de maniera de arbitraj in primul rand, nu de o greseala punctuala. Aici nu a fost vorba de asa ceva, dovada ca sunt destui care contesta primul penalty, acordat fara sa fie consultat VAR-ul... Cum puteti sa faceti o comparatie intre cele doua meciuri?

Amice, asta e cusurul tău...nu vezi bine. VAR-ul a analizat hențul 2-3 minute dar niște flăcăi ca tine nu au reținut asta ..poate te-ai luat după ei, după comentariile lor.

Vezi toate comentariile (52)
Comentează