OPINII  »  EDITORIAL TUDOR SAMUILA

Kyros Vassaras: „Arbitrii români sunt cinstiți!”

Articol de - Publicat luni, 13 decembrie 2021 17:16 / Actualizat luni, 13 decembrie 2021 17:40

”Ar trebui să sărbătoriți, nu să fiți supărați!”. Fraza îi aparține șefului CCA, Kyros Vassaras și ilustrează perfect tupeul șefului CCA, un om plătit cu mii de euro pe lună pentru a ne explica faptul că dezastrul produs de oamenii din subordinea sa, săptămână de săptămână, nu contează, câtă vreme îi avem pe Hațegan și Kovacs la Euro, Jocurile Olimpice ori în fazele finale ale cupelor europene. 

Domnule Vassaras, nimeni nu se uită la Bayern – Barca pentru că este condus de un român, dar foarte mulți români suferă când își văd favoriții batjocoriți de niște brigăzi pe care cluburile le plătesc și pe care dumneavoastră le girați!

Până astăzi credeam că Răzvan Burleanu este iluzionistul suprem al fotbalului românesc, dar mi-am dat seama că grecul îi dă clasă.  Văzând prima parte a conferinței de presă a președintelui arbitrilor, mi-am amintit de înfiorătoarea propagandă prezentă în jurnalele de știri de pe vremea tabloului. Oamenii nu aveau lumină, căldură, prin vitrinele și rafturile magazinelor bătea vântul, în schimb, seară de seară primeau informări despre doborârea recordurilor producțiilor de grâu, porumb sau floarea soarelui. Frigiderul era gol, dar țara îmbelșugată! 

Așa și cu Vassaras care în plină criză a arbitrajului, a ținut neapărat să explice timp de 60 de minute (!!!) ce realizări mărețe a înregistrat instituția sa în ultimii ani. Poate nu știați, dar coordonatorul pregătirii fizice al CCA a ajuns mâna dreaptă a coordonatorului pregătirii fizice a arbitrilor de la UEFA! Ce ziceți de vestea asta fantastică? Nu că v-a făcut să uitați de gafele lui Barbu din FCSB – UTA sau de ofsaidul gigantic din care Botoșani a marcat contra Universității? Domnule Vassaras, nimeni nu spune că nu este important să avem oameni înfipți în organismele internaționale, observatori, instructor VAR etc, dar nu aceasta este menirea dumneavoastră, nu de asta ați fost adus în România!

Kyros Vassaras: „Arbitrii români sunt cinstiți!”
FC Botoșani a marcat golul doi în poarta Craiovei după un ofsaid evident

Grecul a mai vorbit de respectul pe care tagma sa o are pentru fotbaliști și antrenori, după care a prezentat un filmuleț în care a desființat mai mulți tineri jucători români pentru că simulează. Da, sunt penibili uneori. Da, merită amendați pentru asta, dar nu de către dumneavoastră, ci de antrenorii și conducătorii lor și eventual de public. Arbitrii au cartonașe pentru a-i pedepsi, iar dumneavoastră nu puteți ascunde gafele acestora în spatele tarelor unor puști de 18, 19 sau 20 de ani! 

Vassaras din conferința de astăzi nu a fost cu nimic mai prejos decât mulți dintre antrenorii români care la finalul partidelor dau vina pe jucători. A insistat, aproape obsesiv, pe ideea că el și subalternii săi fac tot ce depinde de ei pentru a le ușura viețile centralilor și tușierilor: le oferă suport teoretic, logistic, îi țin la curent cu toate noutățile apărute etc. Mai lipsea să întrebe ”ce vină avem noi pentru gafele lor?” Iar spre final a scos asul din mânecă: onestitatea! Am aflat că și când greșesc, arbitrii români o fac dezinteresat, că sunt slab pregătiți, dar cinstiți. Chiar, șeful CCA cum o fi? Tot slab pregătit și cinstit? Dar subalternii săi din CCA?


Comentarii (5)
corectu
corectu  •  14 Decembrie 2021, 08:15

Cred că un adevărat ziarist trebuie să cunoască cel puțin limba engleză.

1177177172317584
Christian Ciuca  •  13 Decembrie 2021, 21:09

eu nu contestez buna-credinta a domnului Vassaras , se poate sa fim cu totii victima unei halucinatii colective si efectiv in realutate totul sa mearga bine , ca pe roate, arbitraju e exemplar, VARu e okey , duduie, toti sintem de fapt fericiti cu asa arbitraj...insa domnule Vassaras...ngaduiti-mi o micuta intrebare: cum se face ca stati in Romania de un deceniu si sinteti cocotat in fruntea CCA de 8 ani , dumneata tai si spinzuri , faci delegarile cum vrei tu, dar cum se poate sa nu bunghesti doua-trei cuvinte in limba romana dupa UN DECENIU de cind te-ai prpasit pe plaiu mioritic...cum oti explici tu asta, chestia asta...e prea grea limba romana ?..salariul de 20 de ori mai mare pe care-l primiti lunar e poate prea mic pentru a va motiva ca sa vorbiti in sfarsit limba romana ?..stiti ca e o comara..?..in adincuri ngropata. Ca si fotbalu romanesc de cind dumneata si clica voastra ati pus ghiara pe el si l-ati distrus.

matei14
matei14  •  13 Decembrie 2021, 19:39

Veti fi surprins, dar unii, probabil minoritari ce-i drept, isi aleg meciul la care se uita in seara de UCL si in functie de arbitru, daca e roman. Macar ei ne reprezinta la nivel inalt. Caci cu echipele de club si nationala ne-am lamurit. Si chiar nu este vina arbitrilor ca nu jucam nimic in Europa!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează