SPORTURI  »  ALTELE  »  SCRIMĂ

Bronz păstrat » Tiberiu Dolniceanu a urcat pe treapta a treia la Campionatele Mondiale de la Kazan

Articol de - Publicat sambata, 19 iulie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 18 iulie 2014 22:33

Sabrerul român a fost învins în semifinale de Nicolai Kovalev cu 15-9, rusul luîndu-şi revanşa pentru înfrîngerea din aceeaşi fază de la Europenele de la Zagreb, din 2013.

Ziua de ieri a fost una de bronz pentru Tiberiu Dolniceanu la Mondialele de la Kazan. O zi care a semănat în unele momente cu ziua mondială din 2013, de la Budapesta. Rezultatul a fost acelaşi: o medalie de bronz. Mai mult, în semifinale el a fost depăşit de fiecare dată de un rus. În 2013 a fost Reşetnikov, iar ieri învingătorul s-a numit Nicolai Kovalev.

Dar pînă la meciul din penultimul act, Tibi a avut de depăşit mai multe obstacole, adversari şi probleme de la glezna dreaptă. În primul meci de la Kazan, a trecut de Jose Quintero cu 15-6, apoi în turul al doilea l-a învins pe Matyas Szabo cu 15-10. În optimi de finală a părut în control în meciul cu Eunseok Oh pînă cînd a călcat strîmb şi a ieşit de pe planşă, adăugînd un alt traumatism la mult încercata gleznă dreaptă.

Şocul a fost puternic şi de la 10-5 în favoarea românului, scorul a devenit 10-9. Dolniceanu, care în acest sezon a ocupat şi primul loc în clasamentul mondial, acum fiind pe cinci, a tras de el, şi-a strîns mai tare glezna în bandaje şi s-a impus cu 15-13. Meciul din "sferturi", care-i asigura o medalie, s-a încheiat cu un ţipăt intens din partea lui Tibi, care l-a surclasat pe Max Hartung cu 15-5.

Mai spre seară, Dolniceanu a avut întîlnire în semifinale cu Nicolai Kovalev, vicecampion mondial în 2013. Un rus pe care-l ştia prea bine şi pe care-l învinsese de două ori în trecut, cea mai răsunătoare victorie venind în semifinalele Campionatului European de la Zagreb, din 2013.

Dar ieri, Kovalev a fost mai bun decît Dolniceanu şi a trecut de românul în vîrstă de 26 de ani cu 15-9. Asta înseamnă că Tibi păstrează bronzul şi adaugă în carieră încă o zi de ţinut minte.

3 medalii individuale are în palmares Tiberiu Dolniceanu, două de bronz la Mondiale în 2013 şi 2014 şi un aur la Europene în 2013

Drumul lui Tiberiu Dolniceanu pînă la bronz
Turul 1: Jose Quintero (Venezuela) 15-6
Turul 2: Matyas Szabo (Germania) 15-10
Optimi de finală: Eunseok Oh (Coreea de Sud) 15-13
Sferturi de finală: Max Hartung (Germania) 15-5
Semifinale: Nicolai Kovalev (Rusia) 9-15

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close