SPORTURI  »  ALTELE  »  SPECIAL

Carmen Tocală, după ce a fost instalată în fruntea ANST: "Sportul românesc poate produce bani"

Carmen Tocală a refuzat o ofertă de la FIBA pentru a putea prelua conducerea ANST
Carmen Tocală a refuzat o ofertă de la FIBA pentru a putea prelua conducerea ANST

Articol de - Publicat vineri, 01 iunie 2012 00:00 / Actualizat joi, 31 mai 2012 19:51

Carmen Tocală, care a renunţat la postul de secretar general al FIBA pentru a conduce ANST, susţine că e nevoie de reformarea sportului românesc.

Carmen Tocală nu a încercat deloc să-şi ascundă entuziasmul după ce a aflat că primul ministru Victor Ponta a numit-o în funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret. Preşedintele FR Baschet şi-a petrecut toată ziua de ieri la biroul federal, unde, între zeci de telefoane de felicitare, şi-a predat mandatul.

- Doamna Tocală, sînteţi fericită de această numire!?
- Recunosc că da. Mă bucur, pentru că mi-am dorit mult acest lucru, dar mai ales pentru că cineva a crezut în mine, în faptele mele.

- Vă cunoaşteţi cu premierul Victor Ponta?
- Da. Ne ştim de mai mulţi ani. Victor Ponta este un jucător de baschet activ şi a fost aproape de toate evenimentele organizate de federaţie, cunoscîndu-mi astfel realizările manageriale. Dar nu m-am înregimentat politic în nici un partid. Singura mea politică este cea a sportului, care sper să ajungă la nivel de stat.

Ponta vrea mai multe ore de sport

- Ce aţi discutat cu primul ministru acum, la numire?
- Cît priveşte sportul de performanţă, Victor Ponta doreşte ca după Jocurile Olimpice de la Londra să fie întocmită o strategie pe termen lung, respectiv pe următorii 20 de ani. În plan şcolar, premierul vrea să fie reintroduse orele de sport în programa liceală, în cea primară să fie crescute de la două la trei ore, iar la grădiniţă să fie introduse 30 de minute pe zi de coordonare motrică.

- Sportul românesc trebuie reformat?
- Da, şi pentru asta avem nevoie de reformă legislativă. Legea sportului trebuie îmbunătăţită pentru că vremurile s-au schimbat, colegii mei trebuie să înţeleagă că banii de la stat sînt din ce în ce mai puţini, de aceea ne trebuie o nouă lege a sponsorizării.

- Sportul românesc poate produce bani?
- Da. Şi acest lucru l-am demonstrat în cei opt ani de manageriat la federaţia de baschet. O parte din veniturile proprii le-am obţinut din evenimente. Le-am explicat şi altor colegi de-ai mei că un eveniment sportiv atractiv îţi aduce bani în plus, peste ce investeşti în el. Ăsta e numai un exemplu.... Pentru sediul federaţiei nu am cerut un leu de la Guvern....

În premieră la JO

- Cum va fi relaţia cu forul olimpic român?
- Sper ca răceala dintre ANST şi COSR să dispară, pentru că avem aceeaşi viziune, aceeaşi misiune şi acelaşi scop, şi anume performanţa sportivă.

- Mergeţi la Jocurile Olimpice de la Londra?
- Cred că da.

- Va fi prima Olimpiadă la care asistaţi?
- Da. Gloria olimpică am trăit-o mereu din fotoliu...

- Cîte medalii credeţi că vor cuceri sportivii români?
- Între şapte şi zece...

- Vă veţi înţelege cu vicepreşedintele Alin Petrache?
- Doar sîntem prieteni!

A refuzat oferta FIBA
Federaţia Internaţională de Baschet i-a propus preşedintei FRB postul de secretar general, iar aceasta i-a anunţat ieri că-l refuză. "Aş fi plecat să muncesc la Munchen, ar fi fost o funcţie de anvergură, dar sportul românesc este mai important pentru mine. În biroul meu am steagul tricolor pe perete şi jur că îl iubesc. Vreau să-l văd de fiecare dată cînd vin la serviciu!"

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
tzedeesh
tzedeesh  •  01 Iunie 2012, 12:47
Postat de illusionro pe 01 Iunie 2012, 09:02

prietene,fiinta asta gingasa e una dintre cele mai bune baschetbaliste din istoria Romaniei. A fost presedinta federatiei de baschet ani de zile....si baschetul umple sali ! O mai compari cu udrea si placinta?

baschetul umple sali, spaga umple buzunarele arbitrilor, federatia umple vitrina Asesoftului de trofee. aceasta este carmen tocala

illusionro
illusionro  •  01 Iunie 2012, 09:02
Postat de nicolaiec pe 01 Iunie 2012, 05:11

Cine mai e si fiinta asta gingasa ? Inca o Placinta, Udrea ? Alte tovarase cu portofoliu zero si obraz ca de elefant ?

prietene,fiinta asta gingasa e una dintre cele mai bune baschetbaliste din istoria Romaniei. A fost presedinta federatiei de baschet ani de zile....si baschetul umple sali ! O mai compari cu udrea si placinta?

steregr
steregr  •  01 Iunie 2012, 08:25

spor la treaba....faptele sa vorbeasca

Vezi toate comentariile (4)
Comentează