ALTELE  ·  ȘAH

Din nou campion mondial » Magnus Carlsen și-a păstrat titlul: l-a învins la tie-break pe Sergei Karjakin

Vineri, 02 Decembrie 2016

Norvegianul Magnus Carlsen și-a păstrat titlul de campion mondial, după ce l-a învins miercuri la tie-break pe rusul Sergei Karjakin.

Confruntarea dintre cei doi, care s-a desfășurat la New York, a durat aproape trei săptămâni în care s-au jucat 12 meciuri intense, dar scorul a fost egal 6-6, de aceea a fost nevoie de o decizie la tie-break.

"Karjakin a vrut doar să demonstreze că este egalul lui Carlsen. În timp ce Carlsen și-a dorit să arate că este și mai mare decât se crede", a spus  marele maestru și comentator Denes Boros pentru New York Times.

Confruntarea dintre cei doi șahiști a fost considerată drept una de o calitate foarte înaltă. De aceea lumea șahului speră ca această rivalitate să dureze cât mai mult, mai ales că ambii au doar 26 de ani.

"Mă bucur că, până la urmă, am reușit să găsesc plăcerea de a juca. Acesta este cel mai important lucru", a spus norvegianul. El a cucerit prima oară titlul de campion mondial în 2013, pe când avea doar 22 de ani.Documente din Spitalul Inimii de la Cluj: Îi mută fictiv pe secții și mor după fix 10 minute!

Libertatea

Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
12:00 Tenis, WTA

Turneul din Dubai

Digi 2
21:30 Fotbal, Premier League

Manchester City - West Ham

Eurosport
22:00 Fotbal, Liga Campionilor

Atalanta - Valencia

Digi 2, Telekom 2, Look Sport
22:00 Fotbal, Liga Campionilor

Tottenham - RB Leipzig

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
Program TV complet

Liga 1