SPORTURI  »  ALTELE  »  CAMPIONATUL EUROPEAN DE JUDO

Doar un bronz » Andreea Chiţu a urcat pe podium la Campionatul European de Judo

Articol de - Publicat vineri, 25 aprilie 2014 00:00 / Actualizat joi, 24 aprilie 2014 21:39

Andreea Chiţu a reuşit să urce pe podium la Montpellier. Corina Căprioriu, în schimb, a pierdut greu în semifinale şi apoi a ratat şi medalia de bronz

România nu mai reuşeşte să ajungă la aurul european la judo de cînd Alina Dumitru s-a retras. În 2012, campioana olimpică de la Beijing cucerea titlul continental la Celiabinsk, fiind "copiată" de colega sa, Andreea Chiţu.

De atunci însă, Andreea Chiţu şi Corina Căprioriu nu au mai ajuns pe prima treaptă a podiumului. Chiţu a pierdut anul trecut finala, la Budapesta, în faţa rusoaicei Kuziutina, în timp ce campioana europeană din 2011, Căprioriu, nu a mai luat nici o medalie continentală.

Decizie discutabilă
Căprioriu a ajuns ieri în semifinale în competiţia de la Montpellier, luptînd pentru un loc în finală cu reprezentanta gazdelor, Automne Pavia. Deşi nici una dintre judoka nu a punctat, românca a primit un avertisment în plus din partea arbitrului de pe tatami şi a pierdut meciul. În meciul pentru bronz, Căprioriu a fost, probabil, mai mult cu gîndul la înfrîngerea în faţa franţuzoaicei. A pierdut prin ippon împotriva portughezei Telma Monteiro care a lăsat-o fără medalie pe vicecampioana olimpică de la Londra.

Aur, argint, bronz
După ce a luat aurul în 2012, argint în 2013, Andreea Chiţu a mai făcut un pas înapoi. A prins doar bronzul acum. Ploieşteanca a pierdut în faţa rusoaicei Rîjova, dar a cîştigat meciul pentru bronz cu Mareen Kraeh din Germania. Titlul a revenit campioanei mondiale Majlinda Kelmendi, din Kosovo, care a concurat însă sub steagul Uniunii Europene de Judo.

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează