SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  INOT

EXCLUSIV „La Tokyo va fi mult mai interesant decât credeam!” Primele declarații ale lui David Popovici după ce a doborât încă o dată recordul mondial de juniori

David Popovici imediat după cursă
David Popovici imediat după cursă

Articol de - Publicat vineri, 09 iulie 2021 01:45 / Actualizat vineri, 09 iulie 2021 09:56

David Popovici e omul momentului în sportul românesc. Dintr-un puști cu calități, o „speranță”, a devenit o certitudine. Toată lumea se gândește acum la podiumul olimpic la Tokyo.

La doar câteva minute după ce s-a terminat cursa de 100 metri liber de la Roma, în Stadio del Nuoto, din Complexul "Foro Italico", David Popovici a dat primele declarații. O cursă pe care nu o va uita niciodată. O cursă în care a doborât pentru a doua oară recordul mondial de juniori și a devenit, cu timpul său (47,30 secunde), liderul mondial al sezonului. 

Puștiul de doar 16 ani care câștigase titlul olimpic la Festivalul Olimpic European pentru Tineret, este acum o mare speranță la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Prin intermediul Cameliei Potec, președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, David Popovici a oferit primele declarații.

„A fost simplu, am înotat și m-am bucurat de cursă!”

A trecut pe la controlul doping, și-a tras sufletul, și a retrăit cursa istorică. "Primele impresii despre finală? M-am întrecut cu mine, ăsta a fost planul de la început. Pot spune că m-am distrat și am reușit un timp foarte bun. Am înotat bine, sunt convins că în următoarele curse o voi face și mai bine. Simplu", spune nonșalant puștiul de 16 ani, născut în prima zi de școală, pe 15 septembrie.

E în continuă bătălie cu cronometrul, dar și cu el însuși. "Cu siguranță pot să realizez performanța de a coborî sub 47 de secunde, dar nu mă grăbesc nicăieri, am toată cariera de înotător în față, toată cariera înainte. Sunt convins că voi reuși, recordul mondial e doar un număr care trebuie bătut. Mai am mult de antrenat și foarte multe de învățat!", a adăugat Popovici.

Știe deja că e noul lider mondial al sezonului, la toate categoriile de vârstă și asta îl face și mai fericit. "Nu înseamnă foarte mult, ci doar că la Tokyo va fi mai interesant decât credeam. Acum sunt unul dintre favoriți. Abia aștept concursul olimpic, merg cu așteptări ridicate, dar trebuie să rămân cu capul pe umeri și în același timp să țintesc cât mai sus", subliniază David.

„La Tokyo va fi mult mai interesant decât credeam!” Primele declarații ale lui David Popovici după ce a doborât încă o dată recordul mondial de juniori
Alături de Camelia Potec și de antrenorii săi

Cu siguranță pot să realizez performanța de a coborî sub 47 de secunde, dar nu mă grăbesc nicăieri, am toată cariera de înotător în față, toată cariera înainte. Sunt convins că voi reuși, recordul mondial e doar un număr care trebuie bătut. Mai am mult de antrenat și foarte multe de învățat
David Popovici, campion european de juniori

57,30 secundee timpul realizat la Roma de David Popovici în cursa de 100 metri liber. Este cel mai bun rezultat mondial din acest an și al 10-lea din toate timpurile

CITEȘTE ȘI ALTE ȘTIRI DIN ÎNOT:

David Popovici a câștigat titlul european de juniori cu un nou record mondial! Are cel mai bun timp mondial al anului

Performanță istorică pentru David Popovici la Europenele de juniori de la Roma. A doborât recordul mondial la 100 metri liber. Cu timpul său ar fi fost campion olimpic la Rio!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
adi_stelistul
adi_stelistul  •  09 Iulie 2021, 14:23

Da, pentru noi va fi incredibil de interesant, nici nu visam la asta. Dupa ce a ajuns in finala europeana acum 2 luni, stiam ca David Popovici e o mare promisiune, dar in doar doua luni a ajuns o mare certitudine. De necrezut! Peste 20 de zile e finala olimpica deja si David e primul in clasamentul mondial al anului, urmat de Kolesnikov (campionul european), Dressel (campionul mondial), Miressi (vicecampion european si fostul campion al Europei de la editia precedenta) si Chalmers (campionul olimpic). Intre ei se va da batalia pentru titlu si medalii. Cum a reusit baiatul nostru sa ajunga in compania aceasta atat de repede (in mai putin de doua luni a doborat recordul national cu mai bine de o secunda - ceea ce e halucinant!), e greu de spus, dar a facut-o. Multa bafta! Pe 29 tinem pumnii!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează