SPORTURI  »  ALTELE  »  VOLEI

Înfrângeri pe teren propriu în Liga Campionilor pentru Alba Blaj și CSM Târgoviște

Jucătoarele de la Volei Alba Blaj așteptnd mingea FOTO cev.eu
Jucătoarele de la Volei Alba Blaj așteptnd mingea FOTO cev.eu

Articol de - Publicat joi, 22 decembrie 2022 19:24 / Actualizat vineri, 23 decembrie 2022 09:59

CS Volei Alba Blaj și CSM Târgoviște au rămas fără victorie și după etapa a doua din grupele Ligii Campionilor

În timp ce unii se pregătesc de Sărbătorile de iarnă, voleibalistele de la cele două echipe din România care evoluează în cea mai tare competiție europeană intercluburi au avut de disputat meciuri importante miercuri seară, ambele pe teren propriu.

Campioana CS Volei Alba Blaj s-a duelat în sala de la Târgu Mureș cu favorita grupei B, Vero Volley Milano. Un meci în care jucătoarele de la Alba au luptat, dar la final scorul a fost 3-1 (20-25, 25-16, 25-21, 25-21) pentru formația oaspete. 

„Vreau să remarc atmosfera superbă pe care au creat-o suporterii noștri la acest meci și le mulțumim mult pentru asta. Am avut ocazia să jucăm împotriva uneia dintre cele mai bune echipe din Europa și din acest sezon al Ligii Campionilor. 

Sunt mândru pentru modul în care am jucat, am dat o replică solidă, nu ne-am lăsat doborâți în niciun moment, am încercat să forțăm, să dăm tot ceea ce e mai bun pe teren și cred că am fost aproape de adversar", a spus antrenorul celor de la Alba, Stevan Ljubicici, pentru site-ul oficial al echipei.

1.000 de spectatoriau asistat la meciul dintre Alba Blaj și Vero Volley Milano în sala din Târgu Mureș, pentru că arena în care joacă meciurile din campionat nu corespunde cu cerințele CEV

Mulțumit de ritm

În Grupa B, Alba Blaj ocupă ultimul loc, cu un punct, după ce în prima etapă a pierdut în deplasare cu 2-3 în fața celor de la Volero Le Cannet. Partida cu italiencele nu a fost ultima din acest an pentru campioana României, care va juca pe 28 decembrie în întrecerea națională cu Rapid. 

„A mai rămas un meci în 2022, sunt mulțumit de ritmul pe care l-am avut în acest sezon și de poziția în care ne aflăm și sperăm să continuăm tot așa", a subliniat Stevan Ljubicici. Formația sa e pe primul loc, cu nouă victorii din tot atâtea meciuri. În Liga Campionilor, următoarea confruntare este pe 10 ianuarie, în deplasare cu formația ucraineană SC "Prometei" Dnipro, care joacă meciurile de pe teren propriu la Kutna Hora, în Cehia

Extrem de aproape

CSM Târgoviște, aflată la debut în această competiție, a fost extrem de aproape de primul succes în Grupa E. Vicecampioana României a fost învinsă în propria sală de formaţia poloneză Grupa Azoty Chemik Police cu 3-2 (25-17, 25-19, 24-26, 24-26, 18-16). 

Partida a durat două ore și 16 minute, iar la capătul ei, echipa din Târgoviște a câștigat primul punct, ocupând poziția a treia în clasament.

Înfrângeri pe teren propriu în Liga Campionilor pentru Alba Blaj și CSM Târgoviște
Mira Todorova de la CSM Târgoviște încercând să strecoare mingea FOTO cev.eu

În prima etapă, târgoviștencele au cedat clar pe terenul favoritei grupei, Eczacibasi Dynavit Istanbul, cu 0-3. Următorul meci e pe 11 ianuarie, în deplasare, cu Mariţa Plovdiv, ultima formație din clasament.

În întrecerea națională, CSM Târgoviște este pe locul patru, iar în ultimul meci din 2022 întâlnește pe teren propriu pe CSM Lugoj.

1.500 de oameniau fost prezenți miercuri la confruntarea dintre CSM Târgoviște și Grupa Azoty Chemik Police

Citește și alte știri din sport:

Mesaj de final de an al lui David Popovici: „Mi-am dat seama că sunt mult mai puternic decât îmi imaginam”

SOLD OUT! Suporterii Rapidului au cumpărat deja toate biletele pentru primul meci din 2023

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close