SPORTURI  »  ALTELE  »  TIR

Maghiarii, alertați după ce România a naturalizat un campion mondial: „Poate să inspire mulți sportivi” » Acum e legitimat la CSA Steaua

Maghiarul Peter Sidi, campion mondial la tir, a obținut cetățenia română. Presa din Ungaria a tratat cu mare seriozitate subiectul.
Maghiarul Peter Sidi, campion mondial la tir, a obținut cetățenia română. Presa din Ungaria a tratat cu mare seriozitate subiectul.

Articol de GSP - Publicat joi, 18 noiembrie 2021 15:11 / Actualizat joi, 18 noiembrie 2021 15:57

Maghiarul Peter Sidi, campion mondial la tir, a obținut cetățenia română. Presa din Ungaria a tratat cu mare seriozitate subiectul. 

Peter Sidi a obținut titlul mondial la tir în anul 2010, la Munchen. Are o carieră impresionantă, prezent la 5 ediții de Jocurile Olimpice. Căsătorit cu românca Roxana Sidi, acesta a depus cerere pentru a obține cetățenia românia, iar miercuri, într-o ședință de Guvern, a primit aprobarea. 

În prezent, cei doi locuiesc în Ungaria, la Komarom, dar sunt legitimați la CSA Steaua. 

Peter Sidi, subiect central în presa din Ungaria

Presa din Ungaria a tratat cu mare interes subiectul. Cel mai important site de sport din țară, Nemzeti, a ținut știrea în deschidere zeci de minute. 

Povestea naturalizării este una ieșită din comun. Peter a primit o suspendare de doi ani din partea Federației Maghiare de Tir, după ce ar fi fost surprins în camera unui adversar, înaintea unei competiții. Istvan Peni, persoana în cauză, a depus plângere, susținând că ar putea fi vorba de o tentativa de sabotaj, pentru a-i contamina proba de urină. 

Pentru a dribla suspendarea, Peter s-a legitimat la CSA Steaua, informează cei de la Nemzeti.

Peter Sidi, model pentru sportivii din România 

Lucia Mihalache, președintele Federației Române de Tir Sportiv, crede că naturalizare lui Peter Sidi ar putea fi una benefică pentru sportivii „tricolori”: „Nu suntem de neglijat în acest sport, ne putem mândri cu victoria lui Alin Moldoveanu la Jocurile Olimpice de la Londra. Prezența lui Sidi poate cu siguranță să inspire mulți oameni din domeniu”. 

Sidi vrea să o ducă pe Roxana la Jocurile Olimpice

Peter Sidi o pregătește acum pe soția lui Roxana, având obiectiv calificarea la Jocurile Olimpice.

„Pe soțul meu l-am cunoscut în poligon, ne intersectam mereu la competițiile internaționale. La 16 ani am primit o cutie de bomboane de la el. Bomboanele au ajuns la coșul de gunoi, pentru că părinții mă învățaseră să nu mănânc de la persoane necunoscute. O lungă perioadă de timp doar ne zâmbeam când ne vedeam. Apoi relația a avansat și, în 2018, ne-am căsătorit”, povestea Roxana Sidi, conform newsweek.

Citește și alte știri din sportul românesc: 

Thriller la Cluj! U-BT, victorie europeană magnifică: „Mă bucur că am arătat ca o echipă unită și asta ne-a adus victoria”

Echipa fără straniere, debut în Europa » Alte 4 cluburi românești evoluează azi în cupe continentale

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
ali.bec
ali.bec  •  19 Noiembrie 2021, 08:21
Postat de 22cea pe 18 Noiembrie 2021, 17:06

Ceseaul are si sectie de traforaj viteza ?

Doar MM are studii superioare de tâmplărie

ceaiuri
ceaiuri  •  18 Noiembrie 2021, 21:55

greu de crezut ca te poti dopa la tir(sunt alte probe sportive unde se practica)tinand cont ca la olimpiada a fost introdusa si proba de dublu mixt...poate are sanse cu sotia la urmatoarea

papora
papora  •  18 Noiembrie 2021, 19:24
Postat de gimiskutze pe 18 Noiembrie 2021, 16:23

ioiiii Istenem!

tulai Doamne şi apără...

Vezi toate comentariile (10)
Comentează