SPORTURI  »  ALTELE  »  CORONAVIRUS

Marius Florea, președintele FRS, despre scrimerii români, care au luat contact cu sportivi depistați cu coronavirus: „Niciunul nu are simptome”

Marius Florea, președinte FRS din 2018
Marius Florea, președinte FRS din 2018

Articol de - Publicat sambata, 21 martie 2020 16:12

Marius Florea, președintele Federației Române de Scrimă, spune că scrimerii români care au participat la etapa de Cupă Mondială de la Budapesta, unde au concurat sportivii chinezi și sud-coreeni depistați pozitiv la COVID-19, sunt bine.

7 scrimeri și 6 tehnicieni români, inclusiv Ana Maria Brânză, au fost anunțați că sportivii de la competiția la care au participat la Budapesta aveau COVID-19

Forul internațional a notificat vineri Federația Română de Scrimă că mai mulți sportivi chinezi și sud-coreeni au fost depistați pozitivi la COVID-19 la întoarcerea în Asia de la Cupă Mondială de spadă de la Budapesta, care s-a disputat între 4 și 6 martie. România a fost reprezentată de 18 scrimeri, dintre care opt spadasine și zece spadasini, alături de care au mers și șase tehnicieni.

Încă de miercuri, apăruseră știri în Coreea de Sud că o spadasină din lotul deplasat în Ungaria a fost infectată cu SARS-CoV-2. Nu i s-a dat numele, ci doar vârsta, 25 de ani. Singura spadasină care are această vârstă și care a fost prezentă la Budapesta este Hyein Lee. Sportiva s-a plâns de dureri în gât la concursul din Ungaria, ea fiind apoi testată la un centru din Ulsan.

Au împărțit hotelul și o băutură

Ceilalți membrii ai delegației care au fost în Europa au fost trimiși acasă pentru autoizolare, după cum informează agenția de știri Yonhap. Joi, alte două sportive au fost confirmate ca pozitive, de data aceasta nemaifiind dezvăluită vârsta lor, iar pentru restul de patru se așteptau rezultatele.

„Au stat la același hotel și au împărțit o băutură. Suntem îngrijorați că și alții ar putea fi infectați", a spus un reprezentant al federației sud-coreene pentru Yonhap News. 26 de sportivi și antrenori au fost supuși testului, toți fiind trimiși în izolare. Sportivii chinezi care au fost depistați pozitivi au concurat la masculin, dar informațiile despre ei sunt și mai puține.

Ce au făcut spadasinii și spadasinele din România? „După competiția de la Budapesta i-am trimis pe toți acasă, neștiind ce se va întâmpla, le-am recomandat să stea la autoizolare și din păcate am avut dreptate. Toată lumea e acasă, niciunul nu prezintă niciun simptom, ceea ce foarte bine", a spus Marius Florea, președintele Federației Române de Scrimă.

Ana Maria Popescu: „Am decis să rămân în casă"

Printre spadasinele care au fost la Budapesta se numără și campioana olimpică Ana Maria Popescu. Sportiva în vârstă de 35 de ani nu a vrut să comenteze prea mult despre această situație și a postat un mesaj pe Facebook. 

„Am urmat cu strictețe recomandările Federației Române de Scrimă și am contactat Direcția de Sănătate Publică - eu am fost mai puțin norocoasă și n-am prins un apel telefonic, dar am trimis e-mail și voi insista în perioada imediat următoare, deși sunt convinsă că sunt solicitați peste limită!

De când am revenit în țară, am decis să rămân în casă, cu foarte mici excepții. Deși n-am prezentat niciun simptom până în acest moment și pe toată perioada competiției de la Budapesta nu am intrat în contact direct cu vreunul dintre sportivii în cauză, am hotărât că așa este mai sănătos, atât pentru mine, cât și pentru ceilalți", a scris Ana.

Pe lângă faptul că i-a îndemnat pe sportivi să contacteze direcțiile de sănătate din orașele de reședință, federația intenționează să ia și ea legătura cu aceste unități. „Vineri am primit informarea oficială de la federația internațională și vom face și noi hârtii pentru a contacta DSP-urile, cu recomandarea forului internațional pentru a-i testa. Să vedem ce hotărâri iau aceste unități, dacă ei își asumă să nu-i testeze", a mai spus Marius Florea.

Citește și alte știri despre coronavirus în sportul mondial:

  1. EURO 2020 devine EURO 2021! Detalii despre amânare + noul program
  2. UEFA a stabilit reprogramarea competițiilor Champions League și Europa League
  3. Voleiul, primul campionat încheiat definitiv de coronavirus. Cui i-a dat titlul Federația Română de Volei
  4. FRF, LPF și cluburile din Liga 1 au convenit cele două scenarii în care competiția ar putea fi dusă la capăt
  5. Fanii Football Manager se pot juca gratis în perioada următoare după decizia luată  de producătorii jocului
  6. Peste 140 de vedete din sportul românesc au trimis mesaje video fanilor, parte din campania #vafibine, lansată de Gazeta Sporturilor
  7. Sala de presă a Arenei Naționale a fost transformată în sediu pentru operatorii ce răspund la TELVERDE, linia specială realizată pentru întrebări legate de coronavirus
  8. Fotbalul din Serie A ar putea reveni la începutul lunii mai

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează