SPORTURI  »  ALTELE  »  SCRIMĂ

Pe trei la Barcelona » Echipa feminină de spadă a terminat pe podium în Spania

Articol de - Publicat luni, 10 martie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 09 martie 2014 23:34

Echipa României formată din Ana Maria Brînză, Simona Pop, Maria Udrea şi Raluca Sbîrcia au urcat ieri pe podium la etapa de Cupă Mondială din Catalunya.

Pentru spadasinele române Barcelona e un oraş special, magnific, superb şi romantic. Aşa l-au caracterizat într-un filmuleţ postat de Ana Brînză pe Facebook. Iar de ieri e şi locul unde echipa României în această formulă a urcat pe podium.

Ana Maria Brînză, Simona Pop, Maria Udrea şi Raluca Sbîrcia, medaliate cu bronz la Campionatele Mondiale de anul trecut, au învins în finala mică echipa Statelor Unite ale Americii cu 23-22.

Înainte de SUA, fetele s-au duelat în optimi de finală cu Polonia, pe care au învins-o cu 45-40. În "sferturi" au dat peste echipa Ucrainei, care a avut-o în componenţă şi pe campioana olimpică de la Londra, Iana Şemiakina.

Româncele s-au impus cu 45-35. În semfinale s-au confruntat cu Rusia, care a trecut de România cu 35-20 şi astfel fetele au ajuns la meciul cu SUA, echipa care a fost pe treapta a treia a podiumului la JO de la Londra. La Barcelona, pe podium au mai urcat Ungaria şi Rusia.

În 2014, româncele au mai urcat pe podium la competiţiile de Cupă Mondială, la Doha, atunci cînd au fost pe prima treaptă. În palmares, echipa de spadă are 18 prezenţe pe podium dintre care 4 pe primul loc, una pe poziţia a doua şi 13 pe treapta a treia.

Dolniceanu pe 5
Sabrerul Tiberiu Dolniceanu s-a clasat, ieri, pe locul al cincilea la etapa de Cupă Mondială de la Budapesta. Liderul clasamentului mondial a fost învins în sferturi de finală de sud-coreeanul Junghwan Kim, ocupant al locului 8, cu 15-12. În capitala Ungariei, România a mai avut alţi şapte reprezentanţi, dintre care doar patru au fost pe tabloul principal, dar toţi au pierdut în primul tur.

Playtech: Cu ce bărbat s-a întâlnit Simona Halep în weekend. Îl știm de la Antena 1


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează