SPORTURI  »  ALTELE  »  SĂRITURI CU SCHIURILE

Săritorii japonezi au cucerit Râşnovul! Takanashi și Kobayashi s-au impus în etapele de Cupă Mondială, care s-au disputat pe trambulinele din Valea Cărbunării

Kobayashi, Stoch și Geiger la festivitatea de premiere FOTO Raed Krishan +13   FOTO
Kobayashi, Stoch și Geiger la festivitatea de premiere FOTO Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat vineri, 19 februarie 2021 18:30 / Actualizat vineri, 19 februarie 2021 20:59

Sara Takanashi și Ryoyu Kobayashi au urcat, vineri, pe primele poziții în concursurile de la Râșnov

Râşnovul este în acest sfârșit de săptămână capitala săriturilor cu schiurile, aici desfășurându-se trei etape de Cupă Mondială, două la feminin și una la masculin. Vineri, pe trambulinele de la Valea Cărbunării doi japonezi au fost învingătorii. 

La masculin, Ryoyu Kobayashi, 24 de ani, s-a impus, după ce norvegianul Halvor Egner Granerud, câştigătorul iniţial, a fost descalificat. Japonezul a acumulat 257,9 puncte, după sărituri de 94 m şi 98,5 m. El a fost urmat de polonezul Kamil Stoch, câştigătorul Turneului celor Patru Trambuline în 2021, 256,3 p (92,5 m, 97,5 m) și de germanul Karl Geiger, cu 255,7 p (94,5 m, 96,5 m).

Norvegianul Granerud a fost descalificat din cauza faptului că avea un costum de concurs neregulamentar, motiv pentru care şi campionul german Markus Eisenbichler a fost descalificat în prima manşă. România l-a avut în concurs pe  Daniel Andrei Cacina a ocupat  poziția 42 în prima manşă, cu 99,4 puncte (84,5 m) şi nu a obţinut calificarea în manşa finală.

După etapa de la Râșnov, în clasamentul general al Cupei Mondiale conduce Granerud, cu 1.544 puncte, urmat de germanul Markus Eisenbichler, 1.018 p, şi de polonezul Kamil Stoch, 944 p.

La feminin, japoneză Sara Takanashi, 24 de ani, a fost cea care s-a impus, după ce joi ocupase poziția a doua.  Ea s-a impus cu total de 239,2 puncte, după sărituri de 92 şi 99 de metri. Pe  podium au mai urcat norvegianca Silje Opseth, cu 232,9 p(90,5 m şi 97 m) și slovena Nika Kriznar, cu 228,6 p (88 m, respectiv 92,5 m).  România a avut-o în concurs pe Dana Haralambie, care s-a clasat pe locul 28, cu 176,6 puncte, după ce în prima manşă a sărit 85,5 metri, iar în a doua 79 m.

 În clasamentul Cupei Mondiale feminine, lider este slovena Nika Kriznar, câștigătoarea etapei de joi la Râşnov, cu 611 puncte, urmată de Takanashi, 606p, şi de Opseth, 477p. 

Austriaca Marita Kramer, lider în Cupa Mondială înaintea întrecerilor din România, nu a putut evolua în cele două concursuri de la Râşnov din cauza unui test pozitiv la Covid-19. Deşi a avut şi alte teste negative, autorităţile române nu i-au permis să concureze, informează federația internațională.  Sâmbătă, de la 10:45, are loc un concurs pe echipe mixte. Spectatorii nu au acces în interiorul complexului.

18 succesede Cupă Mondială are Ryoyu Kobayashi, două reușite în acest sezon

60 de victoriiîn Cupa Mondială a adunat Sara Takanashi

Citește mai multe știri din sport:

Novak Djokovic - Daniil Medvedev, finala de la Australian Open. Rusul nu i-a dat nicio șansă lui Stefanos Tsitsipas

Interviu cu selecţionerul Adi Vasile, aflat în izolare din cauza COVID-19: „A fost cel mai ciudat meci din viață!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
catalin.palcu
catalin.palcu  •  19 Februarie 2021, 21:40

wow, nu am stiut ca gazduim etapa de Cupa Mondiala la sarituri cu schiurile. eveniment serios pt sporturile de iarna. imi pare rau ca nu m-am uitat pe Eurosport

Vezi toate comentariile (1)
Comentează