SPORTURI  »  ALTELE  »  CANOTAJ

„Bucovina este Raiul pe Pământ" » Natura prin ochii campionului mondial și european Sergiu Bejan

Sergiu Bejan în natură cu aparatul de fotografiat
Sergiu Bejan în natură cu aparatul de fotografiat

Articol de - Publicat vineri, 09 iunie 2023 19:10 / Actualizat vineri, 09 iunie 2023 21:30

Campion mondial și european în 2022, vicecampion continental anul acesta, Sergiu Bejan, 26 de ani, mai are o mare pasiune: fotografia de peisaj și wild life. Vernisajul de la Muzeul Satului îi revelează simțul artistic

În ultima perioadă chiar am ieșit la fotografiat destul de des, am imortalizat câteva cadre care au ajuns direct la sufletul meu și la care nu mă așteptam, cea mai recentă fiind o imagine cu un castor. Mi-a ieșit în fața obiectivului, să spun așa, neașteptat, am fost foarte uimit, surprins plăcut și mi-a adus o bucurie enormă", spunea Sergiu pentru Gazetă înainte de plecarea la Campionatele Europene de la Bled, de la finalul lunii mai.

S-a întors de acolo cu medalia de argint în proba de 8 plus 1, alături de colegii Mihăiță Țigănescu, Ciprian Tudosă, Florin Arteni, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu, Florin Lehaci și cârmaciul Adrian Muntean, ratând aurul la doar cinci sutimi în fața britanicilor.

„Ești tentat să încerci și alt gen de fotografie?" „Momentan rămân doar la cea de peisaj și de wild life", răspundea zâmbind Bejan.

„Bucovina este Raiul pe Pământ
Imagini de la expoziția canotorului

Sergiu Bejan: „Bucovina este Raiul pe Pământ"

Azi, la Muzeul Național al Satului "Dimitrie Gusti", el a avut parte de un moment special: vernisajul expoziției de fotografie "Bucovina – Ținutul echilibrului", în cadrul căreia i-au fost prezentate cele mai reușite și mai dragi imagini. Expoziția va putea fi vizionată până în luna iulie. 

Pentru performanță este nevoie de multă muncă și nu în ultimul rând de ambiție și dedicare totală. Din punctul meu de vedere, Sergiu are toate aceste calități și sunt sigură ca va face, în continuare, lucruri extraordinare atât la canotaj, cât și în fotografie - Elisabeta Lipă, președinte FR Canotaj

Alături de el i-au fost părinții, colegi din lotul de seniori, între ei campioni olimpici, mondiali și europeni, dar și mulți alți invitați, între care Octavian Belu, cel mai titrat antrenor de gimnastică al României, care a și ținut discursul de inaugurare.

„Pasiunea pentru fotografie mă ajută să mă deconectez și să mă reîncarc pentru o nouă și lungă zi de antrenamente, să descopăr frumusețile naturii și secretele animalelor sălbatice. Sunt un mare iubitor al faunei și florei, îmi place nespus de mult să-mi petrec o parte din timp explorând natura. 

La Snagov, ies la fotografiat când îmi permite timpul, însă atunci când ajung acasă, în Bucovina, ieşirile sunt mult mai dese şi mai spectaculoase. Pentru mine, Bucovina este Raiul pe Pământ", a declarat Sergiu.

Sezonul trecut a fost cel mai bun din cariera sportivului în vârstă de 26 de ani, născut la Suceava. I s-a alăturat lui Marius Cozmiuc în barca de dublu rame, cei doi cucerind întâi titlul european la Munchen, apoi pe cel mondial la Racice. Obiectivul de anul acesta este calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. 

„Bucovina este Raiul pe Pământ
Sergiu Bejan alături de colegul de barcă, Marius Cozmiuc

Citește și: 

Campionii lângă puști » David Popovici se alătură unei inițiative originale
ÎNOT
Campionii lângă puști » David Popovici se alătură unei inițiative originale
Un pilot român ia startul în ediția centenară a legendarei curse de 24 de ore de la Le Mans
ANDURANȚĂ
Un pilot român ia startul în ediția centenară a legendarei curse de 24 de ore de la Le Mans

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează