SPORTURI  »  BASCHET  »  FINALA NBA

VIDEO Se poate și fără Curry! Golden State Warriors preia controlul cu Boston Celtics în finala NBA și e la o victorie de titlu

Golden State Warriors o învinge pe Boston Celtics, scor 104-94, și trece pentru prima dată în avantaj în finala NBA, 3-2. Foto: NBA
Golden State Warriors o învinge pe Boston Celtics, scor 104-94, și trece pentru prima dată în avantaj în finala NBA, 3-2. Foto: NBA

Articol de - Publicat marti, 14 iunie 2022 07:47 / Actualizat marti, 14 iunie 2022 07:47

Golden State Warriors o învinge pe Boston Celtics, scor 104-94, și trece pentru prima dată în avantaj în finala NBA, 3-2. Formația din California poate câștiga al 7-lea titlu din istorie vineri dimineață, de la 04:00, chiar pe terenul lui Boston, în direct la Orange Sport 1.

Draymond Green a jucat atât de slab în Boston că nici mama lui nu l-a mai recunoscut. Mary Babers a postat un mesaj pe Twitter după meciul 4:

Vă rog să nu mă mai întrebați ce a pățit Dray... NU ȘTIU! Poate joacă de fapt o CLONĂ! UNDE este Draymond care ne-a adus până aici! Hmm, nu l-am văzut nici eu jucând așa.

4 punctea marcat Draymond în ultimele două meciuri ale finalei, adunând 13 recuperări și 11 pase decisive

Finala NBA » Meciul 5: Golden State Warriors - Boston Celtics 104-94

Iar mesajul mamei pare să-l fi trezit pe Green exact când Golden State avea nevoie mai mare de el: 4 puncte, 2 recuperări și 2 pase decisive în primul sfert.

Plus un slam dunk monstruos după ce și-a ridiculizat doi adversari cu fake pass de zile mari. O fază care a oferit o doză de energie de care Golden State avea nevoie.

Golden State domină și fără Curry

Ime Udoka a vrut să-l scoată din joc pe Curry. Marcajul strâns s-a întors însă împotriva lui Boston în prima parte a jocului. Gazdele au știut să se adapteze rapid la strategie și să profite că toată atenția era pe Steph. Au mizat pe aruncări din apropiere, 9 coșuri din 12, un procentaj de 75% din interiorul semicercului.

Jason Tatum a intrat greu în meci, 10 minute fără să arunce! A lovit însă 3 coșuri la rând într-un moment în care Golden State se desprinsese la 16 puncte. Un sfert de uitat pentru Boston, 16-27. O singură veste bună, Looney a făcut 3 faulturi în 78 de secunde și va primi puține minute până la final.

Boston a apăsat pe accelerație în primele 5 minute ale sfertului 2, când Curry a fost menajat, și s-a apropiat la 6 puncte. A fost ceva în aer în San Francisco, pentru că ambele echipe au aruncat dezastruos de la distanță.

De aproape 20 de minute a avut nevoie Boston pentru primul coș de 3 puncte prin Tatum. După 12 ratări consecutive! Golden State, la fel de slabă, doar 3 aruncări reușite din 17 încercate. Curry a fost ținut la 10 puncte în prima repriză, însă la rampă a ieșit Andrew Wiggins: 16 puncte și 7 recuperări. Avantaj la pauză pentru Golden State, 51-39.

9 mingipierdute a avut Boston în prima repriză, care au fost transformate în 13 puncte de Golden State

Boston, revenire senzațională în sfertul 3...

Boston a ieșit mult mai determinată de la vestiare. Tatum și Brown au pus 10 puncte consecutive fără răspuns pe tabelă, iar diferența a ajuns la doar 2 puncte! Time out cerut de Kerr! Sfertul 3 cel în care Golden State își îngenunchează adversarele, însă nu e cazul. După un start horror de la linia de 3 puncte, Boston a legat 8 coșuri la rând, iar pământul fugea de sub picoarele gazdelor. Prima oară în avantaj în acest meci, 58-55.

Curry ratează la foc automat de la distanță, 0 din 6, și e nevoie ca altcineva să iasă la rampă. Boston se desprinde, 66-61. Și își intră în rol Thompson și Poole cu câte două coșuri de 3 puncte.

La fel ca în meciul 2, Poole scoate din joben un buzzer beater de toată frumusețea și o ține pe Golden State în avantaj la finalul sfertului 3, 75-74.

... și colaps total în sfertul 4

Până să ne dăm seama ce s-a întâmplat, Golden State începe sfertul 4 cu 10 puncte consecutive, 85-74! Și meciul e deja gata. Boston nu mai are energia și nici inspirația să profite de prima seară din cariera lui Curry fără un coș de la distanță și cu numai 16 puncte pe tabelă. 

Tatum scapă din mână un meci care ar fi trebuit să fie în buzunar, însă Boston n-a putut să-și mențină nivelul din sfertul 3. Prea multe mingi pierdute - Tatum, Smart și Brown au avut împreună 13 turnovers - și prea puțin ajutor primit de pe bancă în ofensivă. Rezervele lui Golden State au pus pe tabelă 31 de puncte, față de 10 ale adversarilor, într-o seară în care echipa chiar a avut nevoie.

Wiggins, încă o seară de excepție, 26 de puncte și 13 recuperări, 12 coșuri din 17 încercări de la 2 puncte. A închis seara cu un dunk care a ridicat sala în aer.

Pentru prima dată în acest play-off, Boston pierde două meciuri la rând. Va avea nevoie de toate armele ca s-o oprească vineri pe Golden State, care a arătat azi că poate câștiga și fără să fie ținută în spate de Curry.

Steph, 0 coșuri din 9 aruncări de 3 puncte? O să fie furios în meciul 6. E exact ce aveam nevoie! 
- Draymond Green, power forward Golden State Warriors 

Am pierdut mingi, am ratat aruncări libere, ne-am certat prea mult cu arbitrii, unele lucruri au fost evidente și ne-au costat în sfertul 4. E greu însă să îmi explic ce s-a întâmplat în primele minute. 
- Ime Udoka, antrenor Boston Celtics

20 de victoriiau adunat împreună Steph Curry, Klay Thompson și Draymond Green, cele mai multe pentru un trio în finalele NBA

Cifrele meciului 5:

Golden State Warriors

  • Steph Curry - 15 puncte, 3 recuperări, 8 pase decisive;
  • Klay Thompson - 13p, 3r, 2pd;
  • Otto Porter jr. - 2p, 2r;
  • Draymond Green - 8p, 8r, 6pd;
  • Andrew Wiggins - 26p, 13r, 2 pd;
  • Kevon Looney - 2p, 4r, 3pd;
  • Gary Payton II - 15p, 5r;
  • Jordan Poole - 14p;
  • Andre Iguodala - 2pd;
  • Nemanja Bjelica - 1r;

Au mai jucat: Damion Lee, Moses Moody, Jonathan Kuminga, Juan Toscano-Anderson.

Boston Celtics

  • Marcus Smart - 20p, 3r, 2pd;
  • Jaylen Brown - 18p, 9r, 4pd;
  • Robert Williams III - 10p, 8r, 2pd;
  • Al Horford - 9p, 9r, 1pd;
  • Jayson Tatum - 27p, 10r, 4pd;
  • Derrick White - 1p, 1r, 3pd;
  • Grant Williams - 3p, 3r, 1pd;
  • Payton Pritchard - 1r;
  • Luke Kornet - 3p, 1r;
  • Aaron Nesmith - 3p, 1r;
  • Juwan Morgan - 1r;
  • Sam Hauser - 1pd;

A mai jucat: Nik Stauskas.

Programul finalei:

Cum s-au calificat până în finală:

Golden State Warriors

  • locul 3 în Conferința de Vest
  • 4-1 vs. Denver Nuggets
  • 4-2 vs. Memphis Grizzlies
  • 4-1 vs. Dallas Mavericks

Boston Celtics

  • locul 2 în Conferința de Est
  • 4-0 vs. Brooklyn Nets
  • 4-3 vs. Milwaukee Bucks
  • 4-3 vs. Miami Heat
Warrior Steph! Ținută în viață de un Curry fabulos, Golden State Warriors o egalează pe Boston Celtics în finala NBA
FINALA NBA
Warrior Steph! Ținută în viață de un Curry fabulos, Golden State Warriors o egalează pe Boston Celtics în finala NBA
Pas uriaș spre titlu! Boston Celtics profită de slăbiciunile lui Golden State Warriors și revine în avantaj în finala NBA
FINALA NBA
Pas uriaș spre titlu! Boston Celtics profită de slăbiciunile lui Golden State Warriors și revine în avantaj în finala NBA
Curry, prea picant pentru Celtics! Golden State Warriors o pedepsește pe Boston pentru erori și egalează în finala NBA
FINALA NBA
Curry, prea picant pentru Celtics! Golden State Warriors o pedepsește pe Boston pentru erori și egalează în finala NBA
Boston lovește prima! Celtics câștigă meciul 1 al finalei NBA cu Golden State Warriors, după o revenire explozivă în sfertul 4
FINALA NBA
Boston lovește prima! Celtics câștigă meciul 1 al finalei NBA cu Golden State Warriors, după o revenire explozivă în sfertul 4

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close