SPORTURI  »  BASCHET  »  LIGA NAȚIONALĂ

EXCLUSIV Starul american din baschetul românesc știe ce pot îmbunătăți românii: „Vorbiți bine engleza, dar mai aveți de lucru la un aspect”

Stephen Holt la patru ace
Stephen Holt la patru ace

Articol de - Publicat luni, 18 iulie 2022 16:49 / Actualizat luni, 18 iulie 2022 16:59

Stephen Holt (30 de ani), unul dintre starurile de la CSM CSU Oradea, face portretul românilor pe care i-a găsit în nordul Transilvaniei și speră să reintroducă formația bihoreană în lupta la titlu.

Stephen Holt este unul dintre cei mai buni jucători la aruncările libere din Liga Națională. Cel mai bun în 2021, dintre jucătorii care au executat cel puțin 65 aruncări libere. 

Originar din Portland (Oregon), shooting guard-ul de la CSM CSU Oradea a ajutat încă de la sosirea sa în România. Cu el în echipă, bihorenii au disputat două finale în competițiile interne și au cucerit prima medalie continentală din istoria clubului, în FIBA Europe Cup. 

Americanul înalt de 1,93 metri a fost un adevărat globe-trotter în cei 8 ani de baschet profesionist. Din țara sa până în Australia, din Andorra până în Spania și Cehia, din Polonia până în Slovenia și Kazahstan.

Ce lovitură a încercat CFR Cluj! Varga a vrut să-l înlocuiască pe Dan Petrescu cu antrenorul aflat pe lista Barcelonei
CFR CLUJ
Ce lovitură a încercat CFR Cluj! Varga a vrut să-l înlocuiască pe Dan Petrescu cu antrenorul aflat pe lista Barcelonei

Interviu cu starul american de la CSM CSU Oradea: „Românii vorbesc foarte bine limba engleză”

- Steph, ce poate obține Oradea, campioană ultima oară în 2019, după doi ani în care U-BT Cluj a cucerit titlul național? 
- Eu calculez tot prin prisma sportului, am avut doi ani competitivi, lupte frumoase cu Cluj și cu Voluntari, sper ca în urmştorul sezon să ne impunem noi. Am înțeles că bugetul ar fi mai mare anul viitor, ceea ce înseamnă că și liga va fi mai puternică.

- Cum îți merge ție la Oradea? 
- În primul rând, v-aș invita și pe voi, românii, și pe oricare străin de România să vizitați unul dintre cele mai frumoase orașe ale României, Oradea, care este plin de oameni de bună-credință. Cel puțin eu simt că această urbe are vibe-ul potrivit pentru mine și familie.

- Există ceva pe care să-l apreciezi în mod deosebit la români, la ardeleni? Că tu acolo locuiești, printre ei. 
- Faptul că dacă zic ceva, așa este. Adică nu te duc cu vorba. Cel puțin așa consider eu, astfel de oameni am cunoscut. Poate sunt eu norocos. Și un alt detaliu de apreciat este faptul că românii vorbesc foarte bine limba engleză, pe lângă faptul că vor să te ajute cu orice. În alte țări, dacă nu aveam google translate sau telefonul mobil la mine, rămâneam în aer.

11 echipea adunat Holt în cariera sa, de pe patru continente, la Oradea petrecând cea mai lungă perioadă de timp

Stephen Holt: „Românii sunt credincioși, loiali și zâmbitori”

- Dacă ai descrie românii în trei cuvinte, care ar fi acelea? 
- Credincioși, loiali și zâmbitori.

- Ce nu-ți place în această țară? 
- Calitatea drumurilor și lipsa autostrăzilor. Aici, mai aveți de lucru, sunt detalii care nu ajută dezvoltarea țării. Eu nu zic că trebuie să fie ca în America, mă refer la șosele cu nu știu câte sensuri de mers, dar măcar să fie mai multe autostrăzi.

- Ce-ți place să faci la Oradea? 
- Să ies la masă cu colegii mei de echipă, tocmai de aceea îmi place la Oradea, străinii și românii au creat o familie puternică și unită.

Eu ca să mă relaxez mă mai joc pe calculator. Bine, recunosc, am perioade în care sunt absorbit total de aceste jocuri. Și colegii sunt în echipe cu mine. Muzica mă relaxează cel mai mult, de aceea port căști mereu, chiar și înaintea meciurilor, la încălzire. Ascult și văd podcast-uri și show-uri TV.

- Stephen Holt, shooting guard CSM Oradea

Starul american din baschetul românesc știe ce pot îmbunătăți românii: „Vorbiți bine engleza, dar mai aveți de lucru la un aspect”
Stephen alături de prietena sa

3 titluri naționaleși o Supercupă a României are CSM CSU Oradea, club fondat în 2003

Ce a învățat de la LeBron James 

Stephen a cochetat cu cea mai puternică ligă de baschet a mapamondului, NBA. În primul sezon la seniori a efectuat un cantonament cu Cleveland Cavaliers, împărțind același vestiar și jucând pe același parchet cu staruri ale ligii, între care strălucea uriașul LeBron James. 

„Lumea o luase razna în acea vară, 2014, era momentul când LBJ se întorsese la Cavs. Dar am gustat din plin acele clipe. Era și Kyrie Irving, erau mulți, în 2016 aveau să câștige inele de campioni. Când am intrat prima oară în vestiar, văzându-i pe toți adunați acolo, eram ca lovit de fulger. 

Apoi, am realizat că toate acele superstaruri sunt totuși oameni, colegii mei. LBJ? Nu m-a tratat ca pe un nimeni, din contră, mi-a dat sfaturi. M-a făcut să vreau să lucrez și mai mult. «The King» își dădea interesul și la cel mai banal antrenament. 

Eu eram un rookie, un soldățel, veteranii sunt incredibili, nu pentru că au salarii hiperuriașe, că sunt bogați, sunt cei mai buni și se antrenează de parcă azi s-au apucat de treabă. Sincer, e foarte greu să ții pasul cu ei, au o motivație pe măsura numelui”, a povestit Steph.

Sepsi, cu Olympiacos și Steaua Roșie în preliminariile Euroligii

Speak a jucat baschet cu copiii la Sport Arena Streetball, în turneul-record cu 700 de participanți

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează