SPORTURI  »  BASCHET  »  EUROCUP

Parcurs perfect în Eurocup! Sepsi-SIC, între cele patru echipe cu punctaj maxim

FOTO: Miska Brigitta
FOTO: Miska Brigitta

Articol de - Publicat duminica, 11 decembrie 2022 16:51 / Actualizat duminica, 11 decembrie 2022 18:03

Campioana României, Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe, are un parcurs perfect în grupele Eurocup, cea de-a doua competiție continentală din baschetul feminin.

Covăsnencele au învins, joi seară, formația turcă Nesibe Aydin, scor 80-71 (25-11, 22-13, 25-16, 8-31), la Sepsi Arena, reușind victoria cu numărul cinci în tot atâtea meciuri.

Fetele antrenate de bosniacul Zoran Mikes au avut o evoluție excelentă în primele trei sferturi, însă au trăit periculos în cel de-al patrulea, când, de la 32 de puncte avans, au ajuns să aibă emoții asupra victoriei, oaspetele adjudecându-și ultima parte a jocului cu 31-8.

Ce victorie la București! Rapid o învinge pe Gyor, de 5 ori campioana Europei, și are avantaj la „directe”!
LIGA CAMPIONILOR
Ce victorie la București! Rapid o învinge pe Gyor, de 5 ori campioana Europei, și are avantaj la „directe”!

Sepsi-SIC, perfectă în Eurocup

Cu această victorie, Sepsi nu mai poate pierde primul loc în Grupa E, având 10 puncte, cu o etapă înainte de finalul acestei faze a competiției. Pe locul secund se află israeliencele de la Holon (8), urmate de Nesibe (7) și cealaltă echipă turcă din grupă, Bursa (5).

În ultima rundă din grupe, Sepsi-SIC va primi vizita celor de la Bursa Uludag Basketbol, joi, 15 decembrie.

Cu o etapă înainte de finalul fazei grupelor EuroCup, doar patru dintre cele 48 de echipe de pe tabloul principal au rămas neînvinse, între ele și formația covăsneană. Celelalte sunt Umana Reyer Venezia (Italia), Casademont Zaragoza (Spania) si BLMA (Franța).

Cealaltă reprezentantă a României în competiție, vicecampioana FCC Baschet Arad, este ultima în Grupa C, având o singură victoriw, 87-50 cu polonezele de la Basket 25 Bydgoszcz, obținută chiar în această săptămână. În ultima etapă, Aradul va juca în deplasare, la Arka Gdynia (Polonia).

Citește și alte știri din sportul românesc: 

Un campion mondial, european și vicecampion olimpic va antrena în Liga Națională de baschet » Laguna Sharks a semnat cu Milan Minic

Ce victorie la București! Rapid o învinge pe Gyor, de 5 ori campioana Europei, și are avantaj la „directe”!

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (1)
fibra
fibra  •  11 Decembrie 2022, 17:31

Echipa buna, sala noua,atmosfera frumoasa.Felicitari!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează