SPORTURI  »  BASCHET  »  BASCHET

Performanță istorică pentru CSM Oradea: bihorenii s-au calificat în Final Four-ul FIBA Europe Cup!

CSM Oradea
CSM Oradea

Articol de - Publicat vineri, 26 martie 2021 14:36 / Actualizat vineri, 26 martie 2021 14:55

CSM Oradea s-a calificat în Final Four-ul FIBA Europe Cup. De șase ani o echipă românească nu mai reușise acest lucru. Oradea a trecut în „sferturi” de italienii de la UnaHotels Reggio Emilia, 71-64.

CSM CSU Oradea s-a calificat joi seara în Final Four-ul FIBA Europe Cup, a treie competiție valorică în baschetul european. Echipa pregătită de Cristian Achim a avut un sezon remarcabil până acum. A reușit cu mari emoții să treacă de faza grupelor. Apoi, în turneul de pe teren propriu, a învins în „optimi” pe ucrainienii de la BC Dnipro, 78-72, pentru ca în sferturile de finală să-i depășească pe italienii de la Reggio Emilia, 71-64.

Bihorenii au făcut un meci tactic excelent, s-au apărat agresiv și au fost în permanență la conducere, Italienii porneau clar din postura de favoriți, dar nu s-au așteptat la o astfel de replică. Aruncările de la distanță, de trei puncte, au fost din nou atu-ul orădenilor, baschetbaliștii gazdă punctând de 12 ori prin acest procedeu, față de doar 5 câte au reușit italienii!

„Leii roșii”, cum sunt supranumiți orădenii, au ținut cu dinții de rezultat. Au avut doi jucători descalificați, pe Valeika și Zekovici, dar au rezistat până la final. Au făcut hora bucuriei la centrul terenului, sărbătorind cel mai valoros rezultat al clubului în Europa. 

Cristian Achim, antrenor CSM Oradea: „Sunt extrem de fericit”

„Sunt extrem, extrem de fericit datorită unei performanțe fabuloase, cea mai importantă din istoria clubului nostru. Sunt cunoscute problemele cu care ne-am confruntat, însă vreau să îi felicit pe băieți. S-au luptat exemplar pentru fiecare minge. Toți au ieșit la rampă și au făcut-o într-un meci prin care s-au pus în folosul echipei, în diverse momente ale jocului, exact când ne trebuia. 

Nu am avut un jucător anume care să marcheze 30 de puncte, dar fiecare a contribuit la succesul echipei”, a declarat antrenorul Cristian Achim. Americanul Garlon Green cu 15 puncte a fost principalul marcator al Oradei, fiind secondat de Stephen Holt cu 12 și Dragan Zekovici cu 11.

Final Four-ul FIBA Europe Cup se va disputa între 23 și 25 aprilie, iar orădenii vor întâlni echipa poloneză Ostrow Wielkopolski. În cealaltă semifinală se vor duela rușii de la Parma Perm cu învingătoarea meciului din „sferturi", Iraklsi Salonic și Nes Ziona. Ultima echipă din România care a atins un Final Four în baschetul european este Energia Tg. Jiu în 2016, în FIBA Euro Challnege, actuala FIBA Europe Cup.

Surpriză la alegerile Federației Române de Baschet » Carmen Tocală intră în cursă!

Federația cu statut discriminatoriu » Persoanele de peste 60 de ani nu pot candida la alegeri!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
viorelpreda
viorelpreda  •  27 Aprilie 2021, 19:21

Plin de jucatori romani nu ca la CSM.

eterna.terra.nova
eterna.terra.nova  •  26 Martie 2021, 18:14

Felicitari!

all3x
all3x  •  26 Martie 2021, 17:07

Felicitări! O adevărată mândrie pentru România!!!!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează