SPORTURI  »  BASCHET  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

Ar fi renunțat la salariul de 1,8 milioane $ şi a plecat de la campioana Rusiei, în semn de protest față de agresiunea din Ucraina

FOTO: Imago-Images +29   FOTO
FOTO: Imago-Images

Articol de GSP - Publicat sambata, 26 februarie 2022 17:25 / Actualizat sambata, 26 februarie 2022 17:49

Baschetbalistul georgian Tornike Shengelia (30 de ani) ar fi părăsit Rusia din cauza războiului provocat în Ucraina și ar refuza să revină la ȚSKA Moscova. 

Tornike Shengelia este al doilea cel mai bine plătit baschetbalist din lotul campioanei Rusiei, având un salariu de 1,8 milioane de euro. Georgianul ar fi dispus să renunțe la bani, în semn de protest față de agresiunea lansată de Vladimir Putin. 

Informații de ultim moment din Ucraina trimise pe adresa Gazetei: „Avem nevoie de vocea voastră! Au fost distruse clădiri civile, inclusiv o grădiniță”
RĂZBOI
Informații de ultim moment din Ucraina trimise pe adresa Gazetei: „Avem nevoie de vocea voastră! Au fost distruse clădiri civile, inclusiv o grădiniță”

Baschetbalistul campioanei Rusiei, alături de Ucraina

Shengelia și-a arătat compasiunea față de poporul ucrainean și pe contul de facebook. A înlocuit poza de profil cu un steag al Ucrainei și a transmis: „Mă rog pentru tine, Ucraina! Rămâi tare!”. 

Nikos Varlas, impresarul lui Shengelia, a comentat pe marginea acestui subiect: „Toko este concentrat asupra familiei sale. Când va lua o decizie despre viitor, cu siguranță vă vom anunța”.

ȚSKA Moscova ar fi trebuit să joace vineri în Euroligă, pe terenul lui Bayern. Meciul a fost amânat, la insistențele fanilor nemți. 

Shengelia, cel mai mare baschetbalist al Georgiei

Shengelia este căpitanul primei reprezentative de baschet a Georgiei și are în spate o carieră impresionantă. A îmbrăcat tricoul a două echipe din NBA, Brooklyn Nets, Chicago Bulls, apoi a revenit în Europa, evoluând 6 sezoane pentru Baskonia, în prima ligă spaniolă. Din 2020 este sub contract cu ŢSKA Moscova.

Mutarea lui în Rusia a stârnit reacții dure în acel moment. Inclusiv președintele statului, Salome Zourabichvili, a numit decizia „regretabilă și inaccpetabilă”.

VIDEO Cosmin Bărcăuan, fost fotbalist la Șahtior: „Am prieteni în Ucraina care trec prin momente grele”

Citește și alte știri despre războiul din Ucraina:

Fotbalul din Spania face un apel la pace » Mesajul „Opriți războiul”, afișat pe grafica meciurilor din La Liga

În timp ce toată lumea părăsește Ucraina, antrenorul lui Sheriff Tiraspol vrea să meargă acolo: „Sunt mândru de poporul meu care-și apără țara!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează