GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  RĂZBOI

Informații de ultim moment din Ucraina trimise pe adresa Gazetei: „Avem nevoie de vocea voastră! Au fost distruse clădiri civile, inclusiv o grădiniță”

Situația din Ucraina continuă să fie critică, în cea de-a treia zi a bombardamentelor rusești din țara vecină / Sursă foto: Guliver/Getty Images +29   FOTO
Situația din Ucraina continuă să fie critică, în cea de-a treia zi a bombardamentelor rusești din țara vecină / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat sambata, 26 februarie 2022 12:26 / Actualizat sambata, 26 februarie 2022 16:49

Situația din Ucraina continuă să fie critică, în cea de-a treia zi a bombardamentelor rusești din țara vecină. Armata lui Vladimir Putin s-a apropiat periculos de Kiev, iar soarta ucrainenilor pare să atârne de un fir de ață.

Sâmbătă dimineața, reprezentanții media din anturajul naționalei de fotbal a Ucrainei au transmis omologilor din România situația actualizată a ciocnirilor cu armata rusă, dar și un bilanț provizoriu al victimelor din rândul civililor. Presa ucraineană dă asigurări că informațiile prezentate sunt veridice și subliniază că atacurile Rusiei vizează inclusiv puncte civile, nu doar obiective militare.

Din Ucraina asediată, un nume cunoscut din sport cere ajutor: „Dacă Europa lasă țara să cadă, ce o să urmeze? Ne întoarcem în era URSS?”
RĂZBOI
Din Ucraina asediată, un nume cunoscut din sport cere ajutor: „Dacă Europa lasă țara să cadă, ce o să urmeze? Ne întoarcem în era URSS?”

UPDATE ORA 16:45 | Rușii ar fi încercat să trimită o rachetă într-un baraj din nordul Kievului

șiÎn jurul orei 03:50, aviația ucraineană ar fi interceptat o rachetă rusească care s-ar fi îndreptat spre un baraj din nordul Kievului. Dacă racheta ar fi distrus barajul, ar fi fost catastrofal, fiindcă ar fi inundat mai multe zone rezidențiale și clădiri civile. În plus, ar fi antrenat o cedare „în cascadă” a mai multor baraje de pe traseul râului Dnepr. 

Informații de ultim moment dinspre Ucraina: „Forțele ruse continuă să pornească atacuri împotriva noastră”

„Dragi colegi! Anul trecut, am lucrat împreună în timpul UEFA Euro 2020 și v-ați comportat precum niște adevărați profesioniști, împărtășind informații despre echipa noastră națională. Apreciem, dar avem nevoie din nou de vocea voastră pentru a vorbi despre situația reală din Ucraina! Ne aflăm în Ucraina și publicăm doar informații confirmate!

După cum știți, forțele ruse continuă să pornească atacuri împotriva Ucrainei. Aici avem câteva actualizări ale situației la ora 12:00, ora locală: forțele ruse au redistribuit unități de rezervă în zonele de la granița cu Ucraina și efectuează lovituri aeriene asupra aerodromurilor din estul Ucrainei și din partea de nord a regiunii Kiev. Au fost efectuate lovituri aeriene separate în raioanele Sumy, Poltava, Mariupol.

Ei au folosit în mod repetat sisteme balistice tactice în regiunea Yuzhne și Odesa, au vizat baza aeriană Ozerne și infrastructura civilă din regiunea Kiev. Bătălii urbane au loc în regiunea Harkov și în Okhtyrka”.

Noi vești din Ucraina: „Au fost distruse clădiri civile, inclusiv o grădiniță”

„Forțele aeriene ale Ucrainei resping atacurile aeriene inamice. Avionul de transport militar IL-76MD, care transporta trupe rusești, a fost distrus. Trupele ruse și vehiculele militare continuă să atace Kievul, Cernihiv și regiunea Herson. Dar situația este sub controlul forțelor armate ale Ucrainei.

Propaganda rusă insistă asupra operațiunilor militare care vizează obiective ale armatei, dar nu este adevărat. Au fost distruse clădiri civile, inclusiv o grădiniță. Grupuri de sabotaj și recunoaștere rusești lucrează la Kiev și încearcă să facă aterizări. 

Sâmbătă dimineața, Dmitro Kuleba, ministrul ucrainean de Externe, a anunțat pe contul său de Twitter că o rachetă trimisă de armata rusă a lovit un bloc de civili din Kiev, situat într-o zonă rezidențială.

O rachetă a Rusiei a lovit un bloc din Kiev

„Kiev, orașul nostru minunat, a supraviețuit unei alte nopți, sub atacurile terestre și cu rachete ale Rusiei. Una dintre ele a lovit o clădire de apartamente din Kiev. Cer lumii: izolați complet Rusia, expulzați ambasadorii, ruinați-le economia. Opriți criminalii de război!”

Un bloc din orașu Ciuhuiiv, lângă Harkov, a fost devastat de bombele rusești // FOTO: Guliver/GettyImages
Locuitorii din Lvov se grăbesc să părăsească orașul după atacul Rusiei
Locuitorii din Lvov se grăbesc să părăsească orașul după atacul Rusiei
Locuitorii din Kiev se grăbesc să părăsească orașul după atacul Rusiei
Locuitorii din Kiev se grăbesc să părăsească orașul după atacul Rusiei
+25 FOTO

Ministrul ucrainean al sănătăţii, Victor Liashko, a raportat că 198 de ucraineni, inclusiv 3 copii, au fost ucişi, 1115 au fost răniţi, printre aceștia numărându-se inclusiv 33 de minori”.

VIDEO Eric se teme de cel mai sumbru scenariu în conflictul Rusia - Ucraina: „Suntem la câteva zile de sfârșitul lumii dacă se bagă cineva”

Citește și alte știri de actualitate:

Război în Ucraina, Ziua a 3-a » Atenție, imagini dure: momentul în care o rachetă rusească lovește un bloc din Kiev

Dezvăluirile fotbalistului român care a scăpat de infernul din Ucraina: „M-am simţit ca într-un film despre sfârşitul lumii”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (25)
suporterucv
suporterucv  •  26 Februarie 2022, 15:36
Postat de ionica007 pe 26 Februarie 2022, 15:30

...:) ....fara cuvinte....:) Am uita ca totusi ne aflam pe pagina unui ziar de sport...:)

Pagina unui ziar de sport, cu o stire despre RAZBOI !!

gepeto
gepeto  •  26 Februarie 2022, 15:34
Postat de oltenia pe 26 Februarie 2022, 13:16

ce naivi sunt ukrainienii. i-au carbonizat pe soldatii rusi. poate nu ei ci altii care au fost prin afganistan. dar rusii nu se vor lasa si vor lua ucraina. au pierdut 5mii de oameni. pana la 10 milioane cat au pierdut in al doilea razboi mondial contra nazzy mai este mult. ukrainienii vor emigra. teritoriul este al rusiei istorice. e ca transilvania lor.

Ozonio? Tu esti? Transilvania a fpst principat mereu, tocmai ca erau romani multi, nu maghiari sau graniceri adusi(szekely) sa apere granita. Nu le esteca,pt ca fix invers. Ukrainenii sunt tatari, kazaci(nu kazacstani), chiar vikingi, slavonizati. Si istoric sunt inceputul tarii ruse. Kievan rus cauta pe google si vei avea de citit mult si bine. Problema e ca in est si crimea sunt mai multi rusi (ramasi din urss) si in vest mai multi ukraineni. Urss a amestecat populatii (ca asa faceau strategic) si dupa caderea urss au ramas la impartite prost zonele fostelor soviete. De ex zona de deasupra deltei care e in ukraina , este de fapt sudul basarabiei . Istoric fix zona aia se numea bessarabia. Apoi au cucerit rusii cu tot cu moldova si au dat numele tuturor basarabia. De crimea sau cernauti nu iti mai zic ca iti da serverul eroare. Pe scurt: rusii au cucerit, au impartit. Amestecat. A cazut urss si s au format probleme Daca nu esti bot sau troll cauta pe google tot ce am zis

ionica007
ionica007  •  26 Februarie 2022, 15:30
Postat de suporterucv pe 26 Februarie 2022, 15:10

Cine admira societatea si politica rusa sa se duca acolo sa munceasca, sa traiasca si sa-si castige existenta !! Apropos...cate persoane cunoasteti ca lucreaza in Rusia si cate care lucreaza in UE ?? Ucrainenii s-au trezit cam tarziu. Acum dupa 30 ani si-au dat si ei seama ca apropierea de Rusia nu le-a adus nimic bun. Acum insa, bravo si cinste lor pentru eroism si curaj !! Sper ca derbedeul ala de la Moscova sa dispara pt totdeauna !!!!!!

...:) ....fara cuvinte....:) Am uita ca totusi ne aflam pe pagina unui ziar de sport...:)

Vezi toate comentariile (25)
Comentează