SPORTURI  »  BOX  »  TURNEUL PREOLIMPIC

Trei turci au fost infectați cu coronavirus la turneul preolimpic de la Londra » România a avut 12 oameni la competiție

9 români și antrenorii lor au fost la turneul preolimpic de la Londra
9 români și antrenorii lor au fost la turneul preolimpic de la Londra

Articol de - Publicat joi, 26 martie 2020 11:27

Doi boxeri turci și antrenorul au fost infectați cu coronavirus la turneul preolimpic de la Londra, acolo unde au participat și nouă români, plus antrenorii lor.

Lotul olimpic al României a participat săptămâna trecută la turneul preolimpic de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo. 7 băieți și două fete au fost înscrise în concursul de la Londra. După primele runde de calificare, Comitetul Internațional Olimpic a decis să anuleze competiția și i-a trimis pe sportivi acasă din cauza pandemiei de coronavirus. Turneul a ținut practic doar trei zile, 14-16 martie, față de cele 10 cum era prevăzut inițial.

Românii direct în izolare

Sportivii români au ajuns în România pe 20 martie și au intrat direct în izolare. „Fiecare stă acasă la el, nu are voie să părăsească locuința pentru 14 zile", a explicat Daniel Ion, secretarul FR Box.

VIDEO »Klaus Iohannis anunță noi măsuri: plata ratelor la bănci, amânată până la sfârșitul anului! 

Doi turci și antrenorul sunt pozitivi cu coronavirus

Preşedintele Federaţiei Turce de Box, Eyup Gozgec, a declarat că doi sportivi şi antrenorul lor s-au infectat cu coronavirus la turneul preolimpic de box de la Londra, el fiind testaţi pozitiv după ce au revenit în Turcia, săptămâna trecută. 

„Atunci când toată lumea lua măsuri extreme pentru a face fața pandemiei, sunt surprins că grupul de lucru al CIO şi guvernul britanic au permis ca turneul să înceapă, deşi mulţi dintre noi eram îngrijorați şi aproape toate celelalte sporturi erau suspendate. A fost o dovadă de iresponsabilitate. Din nefericire trei persoane din echipa noastră au fost testate pozitiv", a afirmat Gozgec.

Nu au niciun fel de simptome

„Numărăm zilele, cu groază, mai ales de când am aflat de turci. Am mai avea opt zile de izolare, dar până acum, Doamne ajută, nu am avut nici un fel de simptome. Eu sunt undeva la țară, în județul Brăila. Am plecat de lângă familie, stau singur, să nu pun în pericol viață nimănui. Doar mama mea vine și-mi aduce mâncare. Mi-o lasă la poartă și pleacă", a declarat antrenorul George Perța.

Adrian Lăcătuș, antrenorul lotului feminin, s-a autoizolat și el acasă, undeva lângă București. „Nu am ieșit pe poarta casei din acel moment. Mai stau câteva zile în curte, la aer, dar atât. Nu am avut niciun fel de simptome. De altfel, noi nu am stat cu turcii în același hotel. Au fost două hoteluri la Londra, noi am stat în celălalt", a dezvăluit Lăcătuș.

Cosmin Gîrleanu, pugilistul care a reușit calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, chiar la turneul de la Londra, e acasă, la Hunedoara. Pugilistul de la 52 de kilograme e bine și e deja cu gândul la competiția din Japonia, amânată însă pentru 2021.

350 de sportividin 40 de țări au participat la turneul preolimpic de la Laondra

Lotul României la turneul preolimpic de la Londra

  • Masculin: Cosmin Gîrleanu (52 kg), Robert Jitaru (57 kg), Eric Tudor (69 kg), Sorin Caliniuc (75 kg), Paul Andrei Arădoaie (81 kg), Cristian Filip (91 kg), Daniel Burciu (plus 91 kg)
  • Antrenori: Dumitru Dorobanțu, George Perțea
  • Feminin: Cristina Cosma (60 kg), Claudia Nechita (57 kg)
  • Antrenor: Adrian Lăcătuș

Citește mai multe știri despre situația din România: 

Victor Costache, ministrul Sănătății, și-a dat demisia! Motivul care a dus la această decizie

6 cazuri de coronavirus la o biserică din București » Cum a reacționat BOR: „Nu există niciun pericol”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează