SPORTURI  »  BOX  »  CORONAVIRUS

Turneul preolimpic de box de la Londra a fost suspendat din cauza coronavirusului » Un român obținuse deja biletele pentru Tokyo

Articol de - Publicat luni, 16 martie 2020 22:17

CIO a decis întreruperea turneului preolimpic de box de la Londra, aflat în plină desfășurare. În capitala Marii Britanii erau 9 pugiliști români.

Aflat în plină desfășurare la Londra, turneul preolimpic pentru pugiliștii din Europa a fost suspendat de Comitetul Internațional Olimpic. Pandemia de coronavirus și numărul tot mai mare de infectați i-a speriat pe reprezentanții CIO, care au decis să trimită toți sportivii acasă! 

Turneul începuse sâmbătă, și aduna la start 342 boxeri din 45 tari. Erau puse la bătaie 77 de locuri pentru JO: 50 la baieți și 27 la fete. În primele zile, intraseră în concurs Robert Jitaru (57 kg), care s-a înclinat cu 0-5 în fața lui Samuel Kistohurry din Franța, Daniel Burciu (plus 91 kg), care a pierdut cu 0-5 la danezul Morten Givskov, și Cristina Cosma (60 kg), învinsă cu 5-0 de poloneza Aneta Rygielska. Prima victorie a venit de la Bogdan Arădoaie (81 kg), care a trecut de bulgarul Blagoi Naidenov, oprit de arbitri să mai boxeze. 

VIDEO / Cum ne protejăm de coronavirus

România avea speranțe pentru Tokyo

„Păcat că s-a oprit turneul, Andrei Arădoaie prinsese încredere și se află într-o formă bună, dar mai importantă este sănătatea tuturor", a declarat antrenorul de la Dinamo și al lotului național, Dumitru Dorobanțu. 

Maria Claudia Nechita a câştigat şi ea înainte de limită (KO tehnic în repriza a treia) în faţa unguroaicei Szabina Szucs, în primul tur la cat. 57 kg. 

Primul sportiv calificat Cosmin Gîrleanu (52 kg) a obținut biletul pentru Jocurile Olimpice după ce a trecut de reprezentantul din Azerbaidjan, victorie la puncte, 3-2. Normal, Gârleanu ar trebui să fie calificat la JO pentru că primii 8 sportivi obțin biletele pentru Tokyo. Turneul însă a fost anulat din cauza coronavirusului.

IOC a confirmat în această seară că boxerii care au obținut victoria la 52, 57 și 63 kg, sunt calificați la JO! Gîrleanu este fost campion mondial de juniori și este văzut drept o mare speranță a boxului românesc. 

Direct în carantină? 

Federația trebuie să găsească acum soluții pentru a-i aduce pe sportivi acasă. Cel mai probabil, vor intra în izolare pentru că vin dintr-o țară cu mai mult de 500 de oameni infestați, Marea Britanie având până aseară aproape 1.600. Nu se știe în acest moment ce se va întâmpla cu calificările boxerilor la JO 2020. 

Lotul României la turneul preolimpic de la Londra 

Masculin: Cosmin Gîrleanu (52 kg), Robert Jitaru (57 kg), Eric Tudor (69 kg), Sorin Caliniuc (75 kg), Paul Andrei Arădoaie (81 kg), Cristian Filip (91 kg), Daniel Burciu (plus 91 kg)
Antrenori: Dumitru Dorobanțu, George Perțea 

Feminin: Cristina Cosma (60 kg), Claudia Nechita (57 kg)
Antrenor: Adrian Lăcătuș

Vezi cum e afectat fotbalul românesc de coronavirus

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
neacaisa
neacaisa  •  17 Martie 2020, 05:58

De jitaru si aradoaie tot aud de vreo 2 ani incoace de cand au fost campioni europeni la tineret, cu fiecare ocazie se lauda ca vin cu medalie de la tokyo, dar rezultatele de la seniori sunt foarte slabe, a se vedea si ce s-a intamplat si anul trecut la jocurile europene si la mondiale. Orice calificare obtinem e mana cereasca la cum arata boxul romanesc. Felicitari Girleanu!

224843671261021
Marius Marcel  •  17 Martie 2020, 01:58

Jitaru si Cosma se pare ca sunt buni doar pt a aparea in presa si la TV, iar pe ring mananca bataie cu 5-0. Aceasi situatie ca in cazul multor fotbalisti romani... li se urca vedetismul la cap si nu mai joaca nimic https://www.libertatea.ro/sport/poveste-de-dragoste-in-ringul-de-box-robert-jitaru-si-cristina-cosma-sunt-doua-dintre-sperantele-boxului-romanesc-la-o-medalie-olimpica-2766183

Vezi toate comentariile (2)
Comentează