SPORTURI  »  CICLISM  »  MILANO-SANREMO 2016, EDIȚIA 106, 291KM

Acuzații dure la adresa câștigătorului din Milano-Sanremo: "A fost dezgustător! Se ținea de mașini, a trecut cu 80km/h de noi!"

Arnaud Demare, în albastru, foto: Guliver/gettyimages
Arnaud Demare, în albastru, foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat duminica, 20 martie 2016 17:23

Controversă imensă în Milano-Sanremo, prima clasică-monument a sezonului. Câștigătorul competiției, francezul Arnaud Demare, este acuzat de alți cicliști că ar fi fost ajutat de o mașină pentru a trece una dintre cățărările importante din finalul zilei.

Demare a câștigat Milano-Sanremo după un sprint haotic în grupul fruntaș, care s-a regrupat cu doar câteva sute de metri înainte de linia de sosire din cei 291 de kilometri ai zilei (VIDEO și detalii despre cursă AICI). Rutierul de la FDJ le-a luat fața lui Ben Swift (Sky) și Jurgen Roelandts (Lotto-Soudal), în ceea ce a fost prima victorie a unui francez într-o clasică monument în ultimii 17 ani.

Totuși, Matteo Tosatto (Tinkoff) și Eros Capechi (Astana) spun că Demare a trișat, după ce a fost implicat într-o căzătură și a fost distanțat pe Cipressa, prima cățărare importantă din finalul zilei.

Cei doi îl acuză pe francez că s-ar fi prins de o mașină. Tosatto explică:

"Demare era în spate pe cățărare, după care a trecut cu o viteză dublă față de a noastră. Nu am văzut dacă se ținea de o mașină sau de un bidonaș (unii rutieri se țin de bidoanele de apă înmânate de directorii sportivi, practică ilegală, n.r.) A fost foarte puternic în sprintul de final, dar fără acest ajutor, nu cred că ar fi sprintat. Nu am văzut niciodată ceva făcut cu atâta nerușinare"

Capecchi spune același lucru, citat de cyclingnews.com: "A trecut cu 80km/h de noi. Am văzut clar, se ținea de partea din dreapta a mașinii. A fost dezgustător". Cei doi acuzatori le cer organizatorilor să publice datele cursei, știut fiind faptul că cipurile prinse pe ghidonul bicicletelor înregistrează date ca viteza. Însă arbitrii nu au admis contestațiile, deoarece nu au fost aduse probe video sau foto ale incidentului, cum cere regulamentul.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează