SPORTURI  »  FORMULA 1  »  RED BULL

A venit decizia în cel mai mare scandal al momentului în Formula 1: ce pedeapsă a primit Red Bull pentru încălcarea regulamentului

Red Bull Racing a ieșit pe locul 2 la echipe în 2021 // foto: Guliver/gettyimages
Red Bull Racing a ieșit pe locul 2 la echipe în 2021 // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat vineri, 28 octombrie 2022 17:33 / Actualizat vineri, 28 octombrie 2022 18:31

Federația Internațională de Automobilism (FIA) a decis sancțiunile în scandalul momentului din Formula 1, depășirea plafonului de cheltuieli din 2021 de către echipa Red Bull Racing.

Considerând depășirea plafonului de cheltuieli o încălcare gravă a regulamentului, rivalii au cerut ca Red Bull Racing să fie penalizată drastic, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

Constructorul austriac, care a încheiat sezonul 2021 pe locul 2 la echipe și a câștigat titlul la piloți prin Max Verstappen, a fost amendat cu 7 milioane de dolari și pedepsit cu o reducere a timpului de testare aerodinamică a monoposturilor cu 10%.

A plecat cu „scântei” de la Dinamo, iar acum se pregătește de duelul cu Real Madrid
LA LIGA
A plecat cu „scântei” de la Dinamo, iar acum se pregătește de duelul cu Real Madrid

A venit decizia în cel mai mare scandal al momentului în Formula 1: ce pedeapsă a primit Red Bull

Red Bull a depășit plafonul de cheltuieli din 2021, ridicat la 145 de milioane de dolari, cu mai puțin de 5%. Publicațiile din străinătate speculează că ar fi vorba de 2,2 milioane de dolari.

Red Bull va trebui să achite amenda în următoarele 30 de zile. Decizia a venit în urma unor discuții între conducerea FIA și cea a echipei de Formula 1. Zilele trecute, directorul echipei, Christian Horner, se apăra spunând:

În martie 2021 am depus o prezentare inițială a costurilor și nu ni s-a spus că am încălca regulile în vreun fel. Cheltuielile relevante au fost în limita permisă. Nu am beneficiat de pe urma cheltuielii suplimentare din punct de vedere al dezvoltării mașinii sau a operațiunilor, nu contează că vorbim despre 2021 sau 2022.

Categoric nu am simțit că am avut vreun avantaj pentru 2021 sau oricare dintre anii următori, așa cum spun unii. Ficțiune totală!

Comunicatul FIA în cazul Red Bull:

S-a constatat că Red Bull a încălcat regulamentul, însă administrația pentru plafonul de cheltuieli a recunoscut că Red Bull a cooperat pe parcursul procesului de revizuire și a încercat să prezinte în timp util dovezi și informații suplimentare atunci când i-au fost solicitate. 

Totodată, a fost primul an întreg de aplicare a regulementărilor financiare și nu a existat vreo acuzație sau dovadă că Red Bull ar fi acționat în vreun moment cu rea credință, în mod necinstit sau fraudulos, sau că ar fi ascuns intenționat vreo informație față de administrația pentru plafonul de cheltuieli.

Mai multe din sporturi: 

Șocant! A tras cu arma după ce a fost refuzat de o gimnastă: „Ne omora dacă nu eram în pat!”

A rupt colaborarea cu Emma Răducanu și acum dezvăluie motivul: „Au fost câteva semnale de alarmă”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
mihaiviteazul
mihaiviteazul  •  28 Octombrie 2022, 21:48

Formula 1 a ajuns brelocul lui Horner. E bătaie de joc.

valihaita
valihaita  •  28 Octombrie 2022, 20:31

Trisorii de la RBR sunt protejati de FIA !

mafa
mafa  •  28 Octombrie 2022, 20:19

Ma intreb cum de nu v-ati informat ca lui Fernando Alonso , FIA ia dat cele 6 puncte inapoi si la intors pe locul pe care a terminat cursa din marele premium al Statelor Unite , adica locul 7 !!! In final au recunoscut ca echipa Haas a depus plangerea cu 28 de minute mai tarziu dupa timpul regulamentar....am rasfoit gazeta de perete si ma convins profesionismul pe care-l aveti....la mai mare.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close