SPORTURI  »  FORMULA 1  »  CORONAVIRUS

Formula 1, grav afectată de pandemia de coronavirus: MP al Azerbaidjanului, amânat + Mesajul dur trimis de Lewis Hamilton

Lewis Hamilton concurând în MP al Azerbaidjanului în 2019
Lewis Hamilton concurând în MP al Azerbaidjanului în 2019

Articol de GSP - Publicat luni, 23 martie 2020 18:02

Noul virus COVID-19 continuă să aibă consecințe importante asupra sportului, iar Formula 1 nu face excepție. Marele Premiu al Azerbaidjanului, programat în iunie, a fost amânat.

Cursa din Azerbaidjan devine ultimul eveniment din Formula 1 afectat de pandemia de coronavirus, după ce alte 5 curse au fost amânate, iar 2 curse chiar anulate.

Într-un comunicat emis luni, oficialii circuitului din Baku au explicat decizia luată:

„Amânarea a fost decisă ca urmare a unor discuții intense cu reprezentanții Formula 1, Federația Internațională de Automobilism și guvernul Republicii Azerbaidjan. Această măsură vine ca răspuns la pandemia globală de COVID-19 din prezent și s-a bazat în totalitate pe sfaturile primite din partea autorităților”

A 8-a cursă afectată

Marele Premiu al Azerbaidjanului a devenit astfel a 8-a cursă din acest sezon afectată de coronavirus. Până acum, Marile Premii ale Australiei și de la Monaco au fost anulate, iar cursele din Bahrain, Vietnam, China, Spania și Țările de Jos au fost amânate. Marele Premiu al Canadei este următorul eveniment din Formula 1 care nu a fost afectat până în prezent. Acesta ar trebui să aibă loc între 12 și 14 iunie.

Lewis Hamilton, mesaj dur pentru oamenii care nu respectă sfaturile autorităților

Britanicul Lewis Hamilton (35 de ani), pilotul celor de la Mercedes, a avut un mesaj dur pentru oamenii care nu respectă auto-izolarea recomandată de autorități.

Hamilton se află în auto-izolare deși nu prezintă simptome și a criticat oamenii care nu conștientizează gravitatea situației.

„Încă există oameni care merg în cluburi și baruri și la adunări cu multe persoane, ceea ce este complet iresponsabil și egoist. Nu avem ce face, în afară de a încerca să ne izolăm, să nu luăm virusul și să nu îl transmistem mai departe”, a declarat Hamilton.

„Mă rog pentru cei care lucrează la magazine, pentru livratori, doctori și asistentele care își riscă viața pentru a îi ajuta pe alții și pentru a ține țara în mișscare. Sunt niște eroi”, a continuat el.

Ultimele informații despre Covid-19 în România

Citește și alte știri despre coronavirus:

Toate statisticile relevante cu privire la coronavirus » Situația la nivel mondial: 28.7% s-au vindecat

Chiar și apa „puțin murdară” ajută contra COVID-19, dacă este folosit săpun » Explicația unei experte în sănătate publică

Playtech: ȘOC! Vestea INCREDIBILĂ pentru România din decembrie! Valeriu Gheorghiță a făcut anunțul!


Comentarii (1)
886553575160427
Cristi Stoica  •  24 Martie 2020, 23:28

Eu înțeleg că se anulează din motive de securitate medicala dar atunci de ce nu fac eforturi cei care câștigă bani grei din asta sa ofere televiziunilor curse interesante ,în compensație, spre reluare.Si mai zic că vor să-i țină pe oameni în case.Cu ce ?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează