SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MP AUSTRALIA

Leclerc a scris istorie în Australia + Faza zilei în calificări: „Omule, ce naiba a făcut? M-a lovit pur și simplu!”

Latifi și Stroll s-au ciocnit în calificări. Foto Captură Twitter
Latifi și Stroll s-au ciocnit în calificări. Foto Captură Twitter

Articol de - Publicat sambata, 09 aprilie 2022 10:34 / Actualizat marti, 16 mai 2023 11:10

Charles Leclerc (24 de ani), pilotul francez de la Ferrari, va pleca din pole-position în Marele Premiu al Australiei, care va avea loc duminică dimineață, de la ora 08:00. Cursa va fi televizată de Digi Sport, Orange Sport și Look Sport. 

Este pentru prima dată în ultimii 15 ani când un pilot de la Ferrari pleacă din pole-position în Australia. Max Verstappen și Sergio Perez, piloții de la Red Bull Racing, au terminat pe locurile 2, respectiv 3. Lewis Hamilton, pilotul de la Mercedes, s-a clasat pe locul 5.

Zeci de scaune distruse pe stadionul Giulești, abia inaugurat! » „Suporteri huligani
RAPID
Zeci de scaune distruse pe stadionul Giulești, abia inaugurat! » „Suporteri huligani" versus „E vina constructorului, le-a făcut prea fragile"

Grila de start în Marele Premiu al Australiei 

  1. Charles Leclerc (Ferrari)
  2. Max Verstappen (Red Bull)
  3. Serigo Perez (Red Bull)
  4. Lendo Norris (McLaren)
  5. Lewis Hamilton (Mercedes)
  6. George Russel (Mercedes)
  7. Daniel Ricciardo (McLaren)
  8. Esteban Ocon (Alpine)
  9. Carlos Sainz (Ferrari)
  10. Fernando Alonso (Alpine)

Verstappen, pilotul olandez de la Red Bull, va pleca de pe poziția secundă duminică, în Marele Premiu al Australiei, după ce a terminat la 0,286 sutimi de secundă de Leclerc, în calificări. Pe locul 3 s-a clasat celălalt pilot de la Red Bull, Sergio Perez. 

Norris, pilotul Mcclaren, s-a clasat pe 4, în timp ce Hamilton a terminat pe locul 5. George Russel, Mercedes, a terminat pe 6.

Ghinionistul zilei a fost însă Alonso, după ce a lovit parapeții cu doar 7 minute înainte terminării calificărilor. Pilotul Alpine nu a putut continua cursa și a terminat pe locul 10.

Daniel Ricciardo (McLaren, locul 7), Esteban Ocon (Alpine, locul 8) și Carlos Sainz (Ferrari, locul 9) vor pleca și ei din top 10.

Faza zilei în calificările Marelui Premiu din Australia

Latifi (Williams) și Stroll (Aston Martin) au fost implicați într-un accident, care a provocat daune serioase. Cei doi s-au lovit într-un viraj, iar monopostul pilotului de la Williams s-a rotit de două ori și a intrat în parapeți. Latifi și Stroll nu au putut continua calificările

După incident, Stroll a avut o reacție nervoasă, transmisă prin stația radio: „Omule, ce naiba a făcut Latifi? M-a lovit pur și simplu!”.

Citește și:

Clauza din contractul lui Max Verstappen care-i permite să plece de la Red Bull

Încă o cursă de Formula 1 în Statele Unite » Piloții vor concura pe un traseu spectaculos

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează