SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MERCEDES

FOTO Schimbare majoră în Formula 1! Decizia luată de Mercedes pentru a lupta împotriva rasismului

Așa arată monopostul Mercedes în mod normal // foto: Guliver/GettyImages +13   FOTO
Așa arată monopostul Mercedes în mod normal // foto: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat luni, 29 iunie 2020 13:53 / Actualizat luni, 29 iunie 2020 14:39

La trei săptămâni după ce britanicul Lewis Hamilton declara că a fost victima rasismului, Mercedes, campioana en-titre din Formula 1, face o schimbare majoră. 

Astfel, pentru sezonul 2020, echipa germană schimbă culoare monopostului, din argintiu în negru! Oficialii echipei din Germania vor astfel să lupte împotriva rasismului și a discriminării și să arate că vor să aibă diversitate în echipă, anunță site-ul Formulei 1. 

FOTO Schimbare majoră în Formula 1! Decizia luată de Mercedes pentru a lupta împotriva rasismului
Așa va arăta monopostul Mercedes în sezonul acesta

„Rasismul și discriminarea nu au loc în societatea noastră, în sportul nostru și în echipa noastră. Dar să credem în ceea ce e corect și să avem mentalitatea corectă nu e suficient. Noul monopost e o promisiune că vom lua măsuri. Vrem să avem o echipă puternică și diversificată”, a declarat Toto Wolf, team managerul echipei de Formula 1.

3%dintre angajații Mercedes se indentifică ca făcând parte dintr-o minoritate etnică

12%dintre angajații echipei de F1 sunt femei

Mai mult, Lewis Hamilton și finlandezul Valtteri Bottas vor concura în combinezoane negre și vor schimba design-ul căștilor. 

„Vrem să construim ceva care să depășească sportul. Dacă putem avea diversitatea în echipă, vom trimite un mesaj puternic și îi vom încura pe alții să facă această schimbare” 
Lewis Hamilton 

Mercedes, campioană la constructori din 2014 până în 2019, iar Lewis Hamilton a câștigat are trei titluri consecutive la piloți (2017, 2018, 2019). 

Hamilton cere solidaritate după moartea lui George Floyd: „Într-un sport dominat de albi, rămâneți tăcuți în fața nedreptății!”

Lewis Hamilton, de șase ori campion în „Marele Circ”, cere mai multă solidaritate din partea colegilor din Formula 1, într-o perioadă în care tema rasismului e mai de actualitate decât oricând. 

„Unii dintre voi figurează printre cele mai mari vedete şi totuşi rămâneţi tăcuţi în faţa nedreptăţii. Nimeni nu mişcă un deget în industria mea, care este un sport dominat de albi. Eu sunt una dintre puţinele persoane de culoare şi rămân singur”, a scris Lewis Hamilton pe Instagram. 

„Nu poate exista pace atât timp cât aşa zişii noştri conducători nu fac nicio schimbare, nu doar în America, ci şi în Regatul Unit, în Spania, în Italia şi oriunde. Maniera în care minorităţile sunt tratate trebuie să se schimbe. Noi nu ne naştem cu inima plină de rasism şi ură”, a mai spus Hamilton.

Cursele din F1 care vor avea loc

Un calendar inițial, ce cuprinde 8 curse, a fost anunțat de F1, urmând ca un program complet și detaliat al sezonului să fie publicat înainte de debutul primei curse, care va avea loc în Austria între 3 și 5 iulie. 

Iată cele 8 curse confirmate în acest moment

  • 3-5 iulie - Austria, Spielberg
  • 10-12 iulie - Austria, Steiermarkt
  • 17-19 iulie - Ungaria, Budapesta
  • 31 iulie - 2 august - Regatul Unit, Silverstone
  • 7-9 august - Regatul Unit, Silverstone (MP aniversar)
  • 14-16 august - Spania, Barcelona
  • 28-30 august - Spa-Francorchamps, Belgia
  • 4-6 septembrie - Monza, Italia

Citește mai multe știri din Formula 1: 

Bernie Ecclestone, declarații controversate după acuzele lui Hamilton: „Oamenii negri sunt mai rasiști decât oamenii albi”

Ce lovitură a încercat Ion Țiriac! A vrut să semneze cu marele Michael Schumacher

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
rocky2
rocky2  •  04 Iulie 2020, 21:29

Ce prostie! De ce negru si nu galben, ca sunt si chinezi si japonezi? Dar pieile rosii nu se vor simti discriminate? Dar eschimosii?

iopanet
iopanet  •  29 Iunie 2020, 18:40

Combatem rasismul prin rasism? Intelegeam sa coloreze masina "Yin și Yang", dar daca o fac neagra... tot rasism se numeste.

elgabri
elgabri  •  29 Iunie 2020, 15:50

Mai urmeaza sa l vopseasca si pe Bottas ;)))

Vezi toate comentariile (3)
Comentează