SPORTURI  »  FORMULA 1  »  ANULĂRI

Schimbări majore ale sezonului de Formula 1 » Alte trei curse, anulate din cauza pandemiei de COVID-19

Trei curse din circuitul de F1 au fost anulate // foto: Guliver/gettyimages
Trei curse din circuitul de F1 au fost anulate // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat vineri, 12 iunie 2020 18:54

Alte trei curse ale sezonului de Formula 1 au fost anulate: Azerbaidjan, Singapore și Japonia sunt ultimele Mari Premii afectate de pandemia de COVID-19.

Astfel, s-a ajuns la 7 curse anulate în acest sezon, din totalul de 22. Oficialii F1 plănuiesc să desfășoare sezonul, însă într-o variantă mai restrânsă, cu 15-18 etape.

Efectele pandemiei COVID-19 au provocat organizatorii curselor din Azerbaidjan, Singapore și Japonia să recurgă la anularea acestora. Inițial, MP din Baku (Azerbaidjan) fusese amânat, însă acum a fost luată decizia ca acesta să fie anulat. MP din Singapore, care ar fi trebuit să aibă loc pe 20 septembrie, a fost anulat de asemenea, din cauza restricțiilor impuse în țară ca urmare a pandemiei de COVID-19.

Într-un comunicat, F1 a punctat că „aceste decizii au fost luate din cauza diferitelor dificultăți pe care le întâmpină promoterii noștri în acele țări”, menționând că „în Japonia, restricțiile cu privire la călătorit au condus la această decizie, de a nu continua cu MP de acolo”. Marele Premiu al Japoniei s-ar fi desfășurat, în mod normal, pe 11 octombrie.

Cursele din F1 care vor avea loc

Un calendar inițial, ce cuprinde 8 curse, a fost anunțat de F1, urmând ca un program complet și detaliat al sezonului să fie publicat înainte de debutul primei curse, care va avea loc în Austria între 3 și 5 iulie. Iată cele 8 curse confirmate în acest moment:

  • 3-5 iulie - Austria, Spielberg 
  • 10-12 iulie - Austria, Steiermarkt 
  • 17-19 iulie - Ungaria, Budapesta 
  • 31 iulie - 2 august - Regatul Unit, Silverstone 
  • 7-9 august - Regatul Unit, Silverstone (MP aniversar) 
  • 14-16 august - Spania, Barcelona 
  • 28-30 august - Spa-Francorchamps, Belgia 
  • 4-6 septembrie - Monza, Italia

VIDEO: #sportacasă. Cele mai bune exerciții fizice pentru acasă. Vedetele din sport îi învață pe fani cum să facă mișcare

Citește mai multe știri din sporturi:

De ce crede Patrick Mouratoglou că Serena Williams va domina circuitul după pauză: „Doar oamenii ăștia pot reuși”

S-a tras țintarul în handbalul românesc! Ce dueluri vom avea în prima etapă, pe 19 august

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close