SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL

CAMPIONATUL MONDIAL // Elena Dache, a 17-a jucătoare convocată de urgență la echipa națională + Corona Brașov, nicio jucătoare la lot!

Articol de - Publicat miercuri, 20 noiembrie 2019 11:06

Elena Dache (22 de ani), centrul de la Dunărea Brăila, este a 17-a jucătoare convocată de urgență la echipa națională a României pentru Campionatul Mondial. Selecționerul Ryde a renunțat, totuși, la Eliza Buceschi și Daria Bucur, ambele de la Corona Brașov, după scandalul de dopaj, iar echipa rămâne fără reprezentante la națională! 

  • CM de Handbal se va disputa în perioada 30 noiembrie - 15 decembrie, în Japonia;
  • România va juca 5 meciuri în grupe: cu Spania (30 noiembrie), Senegal (1 decembrie), Kazahstan (3 decembrie), Muntenegru (4 decembrie) și Ungaria (6 decembrie).
  • Dacă se clasează în primele 3 ale grupei, România intră într-una din cele două grupe principale, unde va mai juca 3 meciuri. Dacă se va clasa în primele două echipe ale grupei principale, România ajunge în semifinale.

Elena Dache trebuie să plece cu lotul la 12:55, când tot lotul decolează spre Japonia. Ea a fost anunțată în această dimineață și a demarat în trombă cu o mașină de la Brăila spre Capitală. 

România pleacă la Campionatul Mondial din Japonia sub șocul ultimelor date despre dopajul de la Corona Brașov, club care se află în mijlocul unui scandal imens dezvăluit de GSP. 

CAMPIONATUL MONDIAL // Elena Dache, a 17-a jucătoare convocată de urgență la echipa națională + Corona Brașov, nicio jucătoare la lot!

LOTUL ROMÂNIEI PENTRU MONDIALE

Portari: Dedu, Dumanska, Ciucă
Extreme stânga: Florica, Iuganu
Interi stânga: Neagu, Perianu, Polocoșer
Centri: Pristăviță, Zamfirescu, Dache
Interi dreapta: Vizitiu
Extreme dreapta: Udriștoiu, Seraficeanu
Pivoți: Pintea, Băcăoanu, Ostase

Nicio jucătoare de la Corona Brasov în lotul pentru mondiale!

Eliza Buceschi și Daria Bucur, ambele de la Corona Brașov, sunt ultimele jucătoare lăsate acasă de selecționerul Tomas Ryde. Corona rămâne fără reprezentante la lot. 

Muntenegru, adversara noastră din grupe, a lăsat-o acasă pe Ivona Pavicevic, extrema stânga de la Coronei, care a recunoscut tratamentul la care a fost supusă la clinica de la Brașov. Pentru a nu risca nicio suspendare, federația muntenegreană nu a luat-o la Mondiale.

  • CONTEXT: GSP.ro a dezvăluit luni seară în exclusivitate că lotul Coronei Brașov este suspectat de DOPAJ de ANAD. 3 jucătoare, Cristina Laslo (23 de ani), Bianca Bazaliu (22) și Daciana Hosu (21), au fost deja notificate oficial că ar fi apelat la terapia cu laser intravenos, practică interzisă de WADA! Primele două jucătoare sunt în lotul României pentru Campionatul Mondial, care începe pe 30 noiembrie (Detalii pe larg AICI)
  • Primele reacții oficiale: Alexandru Dedu, președintele FRH - AICI, și Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului - AICI
  • Pe cine convoacă Tomas Ryde în locul celor trei jucătoare: AICI  

VEZI ȘI:

Scandalul de dopaj de la Corona Brașov ia proporții! Muntenegru a lăsat-o acasă pe Ivona Pavicevic

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (4)
cornelconasu
cornelconasu  •  20 Noiembrie 2019, 12:54

Nu trecem de grupe, nu avem nici o șansă ! Dacă Neagu e ținută om la om , cine trage la poartă ?!

cornelconasu
cornelconasu  •  20 Noiembrie 2019, 12:50

Te duci la CM de handbal fără interi dreapta, Patricia Vizitiu neavând anvergura unui inter ??!!

cornelconasu
cornelconasu  •  20 Noiembrie 2019, 12:44

Din ciclul ” Iar suntem proști cu noi înșine !”, un capitol de handbal !

Vezi toate comentariile (4)
Comentează