SPORTURI  »  HANDBAL  »  DINAMO

Căpitanul lui Dinamo, atac fără precedent în handbalul românesc: „Am fost crescuți cu pumnul în gură!”

Dan Savenco (34 de ani) este cel mai vechi jucător din actualul lot al lui Dinamo
Dan Savenco (34 de ani) este cel mai vechi jucător din actualul lot al lui Dinamo

Articol de - Publicat luni, 30 martie 2020 15:46

Dan Savenco (34 de ani) spune lucrurilor pe nume în legătură cu naționala României. „Am fost crescuți cu pumnul în gură și cu capul plecat, dar nu mai e de mult o soluție!”.

Într-un interviu oferit online la postul public de televiziune, Dan Savenco a atins câteva puncte extrem de sensibile legate de echipa națională a României.

Pivotul de la Dinamo nu a menajat conducerea federației și a spus că lucrurile nu merg în direcția bună! „Puteți să-l întrebați pe domnul președinte al federației de ce nu merge naționala. Dacă stăm bine și ne amintim, declinul echipei naționale, de la generația lor încoace a început. Ei au plecat la echipe foarte mari în Europa, Barcelona, Montpellier, echipe care erau în top, și când s-au întors au început să refuze echipa națională. Din aceleași motive din care actualii jucători o refuză! Din cauza condițiilor care sunt la prima reprezentativă, a felului în care ești tratat, pentru că nu avem asigurări medicale", a spus Savenco la TVR. 

Deși nu a dat niciun nume, el a făcut referire la președintele FRH, Alexandru Dedu, și la antrenorul federal Sorin Toacsen, care au jucat la Barcelona, respectiv Montpellier.

DINAMO. Când ești accidentat, nu mai ești bun!

Căpitanul „câinilor" a continuat: „Și vorbesc din propria-mi experiență. Mi-am rupt umărul și până să-mi revin, doi ani de zile, nu m-a sunat nimeni, nu m-a întrebat nimeni nimic din federație. Când mi-am revenit și au văzut că sunt la același nivel ca înainte, am fost iarăși convocat. La echipa națională te duci de plăcere, dar asta nu înseamnă că te duci să-ți periclitezi viitorul, fiindcă toți avem familii, avem copii de crescut", a spus Savenco.

„M-am întors la echipa națională, am discutat cu Rareș Fortuneanu și-l apreciez pentru ceea ce vrea să facă. El știe exact situația din România. Știe cum gândesc, dar din păcate s-ar putea să aibă parte de niște piedici. S-ar putea să se lupte cu morile de vânt. Tot sperăm să se schimbe ceva, dar sunt mici șansele" - Dan Savenco, pivot Dinamo

DINAMO. „Am fost ultima generație care ne-am calificat la un Mondial!"

Dinamo este într-un război deschis cu conducerea FRH după ce președintele Alexandru Dedu și Consiliul de Administrație al FRH au adoptat niște criterii de transfer prin care au decapitat, practic, Dinamo.

„La Dinamo, suntem patru români și restul străini. Ne facem treaba, creștem alături de ei, trebuie să recunoaștem. Noi am fost ultima generație care ne-am calificat la un Campionat Mondial. Acum, din păcate, nu mai văd acea plăcere de a juca la echipa națională. Eu, la 20 de ani, nu eram titluar, dar când jucam trei minute, cinci minute, încercam să arăt că-mi merit locul. Acum nu mai există această motivație. Mergi la echipa națională ca la serviciu. Nu, la echipa națională trebuie să mergi cu inima", a spus Dan Savenco.

DINAMO. Vor doar respect, nu bani!

Toată lumea ne-a acuzat că mergem pentru bani la națională. Nu ai cum să te îmbogățești, dar asta nu înseamnă că mergi să își bată cineva joc de tine. Până la urma-urmei, suntem acuzați că vrem să fim plătiți de echipa națională, că nu suntem naționaliști. Dar cei din federație nu primesc bani pentru ceea ce fac? Acesta e serviciul nostru, din handbal ne câștigăm existența", a subliniat Savenco. Apoi el a făcut profilul jucătorilor români. 

DINAMO. Ce a adus schimbarea

Savenco a bătut un apropo și vizavi de schimbarea actualului președinte, Alexandru Dedu, cu cel vechi, Cristian Gațu. „Nu am nimic cu conducerea federației. Toată lumea atacă conducerea veche, acei oameni considerați depășiți, dar care au făcut ceva în handbal. Ne așteptam la schimbare, să se schimbe ceva, pentru că au venit oameni de handbal care au jucat pe afară, în campionate puternice. Dar dacă tu vii și nu schimbi absolut nimic...".

DINAMO. „Ce-și asumă? Își dă demisia?"

Apoi a vorbit concret de actuala problemă a celor de la Dinamo, vizavi de criteriile de transfer. „Președintele Clubului Dinamo, domnul George Cosac, s-a întâlnit cu președintele federației și au mers la Ministerul Tineretului și Sportului. Domnul președinte și-a susținut ideea, că el își asumă dacă vor rămâne aceste criterii! Că răspunde! Cu ce răspunde? Își dă demisia? Nu ne interesează, pe mine mă interesează să creștem valoric, să fim echipă acum", a încheiat Savenco.

Dinamo este calificată în optimile de finală ale Ligii Campionilor, unde urmează să întâlnească Paris Saint Germain, cea mai bogată echipă din lume. Dacă FRH va păstra însă actualele criterii de transfer, campioana României va trebui să renunțe la 6 din cei 9 jucători extracomunitari pe care-i are în lot!

Cristian Gațu, internat de urgență în spital! Fostul mare handbalist a făcut atac cerebral

Citește mai multe știri din handbal:

Aneta Udriștioiu, stop după 7 ani la națională » Interviu-eveniment: „Acolo a fost ca-n dragoste, prima iubire nu se uită niciodată”

Aurelia Brădeanu, fostul căpitan al României, a născut a treia oară!

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (2)
creeperno999
creeperno999  •  30 Martie 2020, 22:53

Fara dinamo handbalul romanesc se desfiinteaza

476995182506736
Nelu Feier  •  30 Martie 2020, 20:16

Cam mult zgomot pt.nimic.Savenco(un juc.rudimentar)la fel ca toata gen lui si mai tanara, sunt o rusine pt.handbalul masc.romanesc.Ca sa joace la nat.Romaniei ar trebui sa plateascsa ei(la ce val. au)nu sa fie platiti.Cu Dinamo mai vedem(pana acum au jucat cu ech.de mana a doua-a treia),oricum au cativa juc,straini valorosi care trag caruta ,ai nostrii cu vrajeala.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează