SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE HANDBAL

CORESPONDENȚĂ DIN JAPONIA // EXCLUSIV Selecționerul Rusiei a vorbit cu GSP despre scandalul momentului în sportul mondial: „De ce mă întrebați asta?" » Ironie la final

Articol de , - Publicat marti, 10 decembrie 2019 11:00

Selecţionerul echipei naționale de handbal a Rusiei, Ambros Martin, a oferit primele reacţii în exclusivitate pentru Gazeta Sporturilor după excluderea Rusiei de la Olimpiadă 

  • România - Suedia (marți, ora 13:30) și România Japonia (miercuri, ora 11:00) sunt  partidele pe care le avem de disputat în Main Round;
  • GSP e singura redacție din România care a trimis o echipă de jurnaliști la Campionatul Mondial de handbal feminin din Japonia. Dan Udrea și Cristi Preda (foto) transmit de la fața locului detalii.

Acesta a spus că "Am putea participa la Tokyo sub steagul Olimpic". Ambros a respins "orice semn de întrebare în activitatea mea", după care a încheiat ironic dialogul cu redactorul GSP din Japonia.

"Avem rugămintea să nu adresaţi nicio întrebare, în cadrul conferinţei de presă, despre subiectul excluderii Rusiei de la Jocurile Olimpice în cazul de dopaj". Anunţul se face la o portavoce în centrul media de la Campionatul Mondial de handbal. Pentru moment, te simţi în Coreea de Nord, nu în Japonia, numai că ceea ce japonezii vor să fie un subiect tabu nu are cum să fie evitat.

Şi la 20 de minute după meciul Rusia - Muntenegru 35-28, prin care Rusia a obţinut calificarea în semifinale, selecţionerul Ambros Martin, care a demisionat de pe banca României pentru a prelua Rusia în vară, a discutat despre ştirea zilei de luni. A răspuns inclusiv în conferinţă la o întrebare pe acest subiect, după care, separat, a discutat cu aproape toate publicaţiile şi agenţiile prezente în Japonia.

Reporterul Gazetei din Japonia, dialog în exclusivitate pe scandalul momentului în sportul mondial

- Domnule Martin, cum aţi primit vestea că echipa dumneavoastră nu va fi la Olimpiadă?
- Am citit ştirea că toţi sportivii care nu sunt implicaţi în acest caz vor putea participa sub alt steag. Se poate participa sub steagul olimpic, însă eu vreau să mă concentrez pe ceea ce e aici, la Mondial, şi pe meciurile de aici. Olimpiada nu e acum, e peste 8 luni.

"La Rostov nu există nicio urmă de dopaj"

- Sunteţi în Rusia de 6 luni, impresia dumneavoastră care este despre sistemul antidoping de acolo?
- Nu ştiu nimic. Eu mă concentrez doar pe handbal, la echipa mea de club, Rostov, şi la naţională, aşa că habar nu am despre aceste lucruri. La activitatea mea la Rostov nu poate să fie nimic pus sub semnul întrebării, nu ne implicăm sub nicio formă în astfel de lucruri.

- Vă simţiţi confortabil să lucraţi acolo, în Rusia?
- De ce mă întrebaţi asta?

"Noi nici măcar nu ne-am calificat la Olimpiadă"

- Pentru că acum pe treningul dumneavoastră aparele numele Rusia, iar Rusia e exclusă pe motiv că a ascuns probe în cazuri de dopaj.
- Pentru mine, să lucrez în Rusia e la fel ca în Ungaria, Spania sau în oricare altă ţară. Jucătoare de nivel mondial, aceleaşi reguli pentru handbal, chiar nu înţeleg de ce ar trebui să mă simt într-un alt mod! Eu cred totuşi că nu ar trebui să uităm că aceste probleme sunt în alte sporturi, atletism şi altele, nu în handbal. În plus, nu e vorba doar despre Rusia.

- Cum credeţi că va fi pentru alte naţionale dacă Rusia nu va fi la Olimpiadă?
- Nu ştiu, nici nu vreau să mă gândesc la acest lucru. Până acum, Rusia nici măcar nu e calificată la Olimpiadă, staţi să obţinem biletele de acces acolo, apoi vedem. 

"Nu facem nicio recuperare după victoria cu Muntenegru..."

- V-a afectat această ştire?
- Absolut deloc, suntem în continuare pozitivi şi cred că s-a văzut şi astăzi cum am jucat cu Muntenegru. Am avut o discuţie cu jucătoarele să rămânem în exteriorul acestui caz fiindcă nu ne aparţine, au înţeles perfect mesajul.

- E Rusia favorită să câştige acest Mondial?
- Nu există nimeni favorit. Franţa parcă nu era favorită la start? Şi uitaţi-vă unde e acum, în afara Top 12, incredibil! Nu văd pe nimeni care să aibă ceva ieşit din comun, plus că suntem pe final de competiţie, e oboseală, sunt mulţi factori care pot conta.

- E important să câştigaţi grupa sau vă interesează doar că v-aţi calificat deja în semifinale?
- Este important să batem şi Spania. Nu ne vom recupera după meciul cu Muntenegru, pentru că lumea ne-ar acuza de doping, nu? Ha, ha, ha, glumesc! 

VEZI ȘI: 

BOMBĂ în sportul mondial! Rusia, exclusă de la Jocurile Olimpice și de la Mondialul din 2022

Yevgeni Trefilov, reacție devastatoare după ce WADA a interzis Rusia la Jocurile Olimpice: „Le voi cere asta chiar acum fetelor care participă la Mondialul de handbal! E o idioțenie”

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
749913671784643
Razvan Marcel  •  10 Decembrie 2019, 17:46

O sa vedeți ca sunt probleme și în alte sporturi. Și chiar în Handbal sunt probleme, cum la noi sa întâmplat cu Brașov cred ca se va întâmpla și cu rusi.

1391972634181505
Adrian Popescu  •  10 Decembrie 2019, 12:57

Cum este viața asta...Conduși de domnul Ursescu comandourile GSP l-au linșat pe Ambros cât a fost antrenor în România dar acum brusc descoperă că este alt om...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează