SPORTURI  »  HANDBAL  »  EURO 2022

VIDEO Cristina Neagu iese la atac după eșecul cu Țările de Jos: „Am luptat nebunește, sunt mândră de colegele mele! Dar nu am înțeles un lucru”

FOTO: Captură @Digi Sport
FOTO: Captură @Digi Sport

Articol de GSP - Publicat sambata, 05 noiembrie 2022 23:56 / Actualizat sambata, 05 noiembrie 2022 23:56

România a fost învinsă de Țările de Jos, scor 28-29, în prima rundă a grupei C de la Campionatul European de handbal feminin. Cristina Neagu (34 de ani) și-a felicitat mai tinerele colege și spune că a simțit un arbitraj potrivnic.

  • Campionatul European de Handbal din 2022 se desfășoară între 4 și 20 noiembrie, în Slovenia, Muntenegru și Macedonia de Nord
  • „Tricolorele” fac parte din grupa C, alături de Franța, Țările de Jos și Macedonia de Nord. Primele 3 clasate avansează în faza grupelor principale
  • Următorul joc al „tricolorelor” are loc luni, de la ora 21:30, contra Franței. Va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe Prima Sport și Digi Sport. 

Cristina Neagu a înscris trei goluri contra Țărilor de Jos, două din aruncări de la 7 metri. Liderul naționalei „tricolore” spune că arbitrajul brigăzii Sundet - Braseth, din Norvegia, a fost unul bizar.

Final în primul meci din grupa României de la Campionatul European! Desfășurare uluitoare: Franța n-a primit gol în primele 16 minute
Euro 2022
Final în primul meci din grupa României de la Campionatul European! Desfășurare uluitoare: Franța n-a primit gol în primele 16 minute

Cristina Neagu, după Țările de Jos - România 29-28

„A fost un meci de luptă, așa cum arată și tabela. Cred că am fost foarte aproape și vreau să-mi felicit colegele, pentru că noi avem o echipă foarte tânără, cu puțină experiență. 

Astăzi am luptat nebunește și cred că, pe final, puteam lua puncte. Să fiu sinceră, cred că a fost vorba și de puțin noroc, pentru că noi am ratat, ele au marcat și asta a fost povestea. A fost avantaj de un gol pentru ele, dar putea, cu ușurință, să fie un gol avantaj pentru noi sau să fie remiză.

Pentru mine, a fost puțin ciudat și modul de arbitraj, nu am înțeles mare lucru, așa că am încercat să ne adaptăm. Dar cred că, la final, am făcut o treabă bună”, a spus Cristina Neagu, potrivit digisport.ro.

Sincer, sunt mândră de ceea ce am făcut, nu am luat puncte, dar e primul meci și, dacă jucam la fel, avem șanse să avansăm în faza eliminatorie și să facem lucruri bune și acolo. Sunt foarte mândră să avem atâția fani în sală, ne-am simțit ca acasă
- Cristina Neagu

VIDEO. Rezumatul meciului dintre Țările de Jos și România

Lotul României pentru Euro 2022:

  • Portari: Iulia Dumanska (Gloria Bistrița), Diana Ciucă (Rapid), Daciana Hosu (SCM Rm. Vâlcea)
  • Extreme stânga: Ana Maria Tănăsie (Minaur Baia Mare), Alexandra Dindiligan (CSM București), Corina Lupei (SCM Rm Vâlcea)
  • Extreme dreapta: Sonia Seraficeanu (Gloria Bistrița), Alexandra Badea (Rapid), Mihaela Mihai (CSM București)
  • Pivoți: Crina Pintea (CSM București), Lorena Ostase (Rapid), Andreea Țârle (Minaur Baia Mare)
  • Linia de 9 metri: Cristina Neagu (CSM București), Bianca Bazaliu (Gloria Bistrița), Eliza Buceschi (Rapid), Laura Pristăvița (Gloria Bistrița), Sorina Grozav (Rapid), Diana Lixăndroiu (CSM Slatina)

Programul meciurilor din Grupa C la EURO 2022

5 noiembrie

7 noiembrie

  • Ora 19:00: Macedonia de Nord – Țările de Jos
  • Ora 21:30: România – Franța

9 noiembrie

  • Ora 19:00: Macedonia de Nord – România
  • Ora 21:30: Franța – Țările de Jos

Citește și alte știri din handbal: 

Cine transmite Campionatul European de handbal feminin la TV » Când și unde se văd meciurile României

VIDEO Primul meci, prima mare surpriză la Campionatul European de handbal » Debut cu înfrângere pentru ocupanta locului 3 de la Mondial

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (39)
hofer
hofer  •  06 Noiembrie 2022, 17:35

Luptați, dați totul ! Criticile o sa vină oricum indiferent dacă ați câștigat sau ați pierdut. Succes și să sperăm că o să aveți mai mult noroc la următorul meci. Luptând o să învingeti ghinionul și o să forțati norocul sa fie de partea voastră.

elgabri
elgabri  •  06 Noiembrie 2022, 16:19

Lasa ca batem cu Tarile de Sus ;))

Cormiz
Cormiz  •  06 Noiembrie 2022, 15:31

Am revăzut meciul Neagu a marcat 3 goluri din 11 aruncări, fiind foarte strâns marcata, dar a dat 7 asisturi, la Pintea, la cele doua extreme, la Grozav și la Buceschi care au marcat. Am numărat 5 erori de arbitraj în defavoarea echipei noastre. Sa vedem meciul cu Franța și apoi cu Macedonia.de obicei ne-am descurcat greu în meciurile mai ușoare, mai ales ca jucam la ele acasă. Teoretic ar trebui sa fie un meci ușor. Teoretic.

Vezi toate comentariile (39)
Comentează