SPORTURI  »  HANDBAL  »  NAŢIONALA

Eliodor Voica a plecat. Cine vine? » Antrenorul de la HCM Constanţa e marele favorit

Sundovski a mai antrenat naţionala Macedoniei, cu care a terminat pe 5 la Euro 2012 // Foto: Telegraf Constanţa
Sundovski a mai antrenat naţionala Macedoniei, cu care a terminat pe 5 la Euro 2012 // Foto: Telegraf Constanţa

Articol de - Publicat miercuri, 09 aprilie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 09 aprilie 2014 00:20

După ruşinea din Finlanda, Eliodor Voica a demisionat. "E mult mai bine pentru echipa naţională, atît timp cît jucătorii de la Constanţa refuză să mai pună osul", a declarat tehnicianul.

Eliodor Voica şi-a dat demisia de la echipa naţională după ce "tricolorii" au ratat calificarea în preliminariile CE 2016. Tehnicianul de la Bacău a plătit pentru cea mai mare ruşine din handbalul masculin românesc.

"Nu avea rost să mai stau. E mai bine pentru echipa naţională. Nucleul de bază al echipei naţionale ar trebui să fie de la Constanţa, dar văd că prezenţa mea aduce neplăceri. Ţin la echipa naţională şi îmi doresc să nu mai aibă parte de asemenea rezultate", a declarat Voica.

Sundovski pînă la meciul cu Suedia?
Federaţia încearcă acum să găsească repede un înlocuitor, avînd în vedere că în luna iunie vom juca în play-off-ul Campionatului Mondial din 2015. România a cîştigat grupa de calificare pentru Mondiale, dar va avea o misiune extrem de grea în faţa vicecampioanei olimpice.

Primul meci va avea loc pe 7 iunie, la Bucureşti, returul pe 15 iunie, la Goteborg. În criză de timp, preşedintele FRH, Alexandru Dedu, încearcă, se pare, să-l convingă pe macedoneanul Zvonko Sundovski, antrenorul de la HCM Constanţa, să se ocupe şi de echipa naţională pînă după "dubla" cu suedezii.

Nu sînt bani
Federaţia se loveşte în continuare de lipsa banilor în alegerea unor tehnicieni cu nume. Tocmai de aceea, în Consiliul de Administraţie, s-a hotărît ca fiecare club din Liga Naţională să vireze, pe viitor, cîte 5.000 de euro în contul FRH, bani ce vor fi folosiţi exclusiv pentru plata selecţionerilor.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
patrick64
patrick64  •  09 Aprilie 2014, 19:09

Acum se intelege clar, orgoliu prostesc, manareli de doi lei. Eu stiam ca in handbal sunt oameni diferiti, m-am inselat. Expresii ca "patriotism" , "mandrie de a juca sub tricolor" au devenit puerile si pentru handbal. Pacat.

cosimon
cosimon  •  09 Aprilie 2014, 10:10

Pai nu s-a hotarat ca antrenorul nationalei sa nu mai fie si la club? Sau este valabil doar la fete??? Io cred ca jucatorilor de la HCM li s-a urcat la cap statutul de "vedete", exact ca si "galacticelor" de la Oltchim. Nici pe departe nu sunt asa de grozavi cum se cred, si in plus se vede ca sunt si fara de caracter si indolenti. Unde s-a mai pomenit sa refuzi sa joci pt. nationala daca antrenorul nu face ce spui tu? Tu esti antrenorul, sau cine???

Vezi toate comentariile (2)
Comentează