SPORTURI  »  HANDBAL  »  CONTRACT

Eliza Buceschi rămâne la Brașov! Vedeta Coronei a semnat prelungirea contractului: „Vreau să ajungem în cupele europene!”

Eliza Buceschi și-a prelungit contractul cu Corona Brașov
Eliza Buceschi și-a prelungit contractul cu Corona Brașov

Articol de - Publicat miercuri, 03 aprilie 2019 14:32

Eliza Buceschi, 25 de ani, a semnat prelungirea contractului cu echipa de handbal Corona Braşov.

Jucătoarea a ales să continue sub Tâmpa după două sezoane petrecute în tricoul „galben-albastru” în care spune că s-a simţit foarte bine atât în Braşov cât şi la echipă, dar că ceea ce a determinat-o să semneze a fost „potenţialul Braşovului de a face performanţă dar şi condiţiile oferite de Corona”.

„Ne-am dorit foarte tare ca Eliza să rămână la Braşov, iar motivele sunt lesne de înţeles. Vorbim de o jucătoare cu experienţă, care şi-a demonstrat valoarea atât la echipa de club cât şi la echipa naţională.

Faptul că ea a ales să aibă continuitate la Braşov înseamnă că apreciază munca noastră. Aportul ei este unul semnificativ și ne bucurăm că putem dezvolta împreună mai departe acest proiect al Coronei”, a spus preşedintele clubului braşovean, Liviu Dragomir.

„Vreau să terminăm pe loc de cupe europene”

„Mă bucur să fac în continuare parte din proiectul Coronei, care creşte de la an la an şi prin care am reuşit să cresc şi eu odată cu el şi îmi doresc foarte mult ca sezonul acesta să terminăm pe un loc de cupele europene

. Cu siguranţă, Braşovul are potenţial de a face performanţă, iar la Corona sunt condiţii foarte bune şi acesta este unul dintre motivele care m-a făcut să rămân la Braşov”, a declarat și Eliza Buceschi. De doi ani la Brașov Eliza Buceschi este de două sezoane la Corona Brașov, este titularul echipei naționale a României pe postul de coordonator.

Jucătoarea Coronei a fost a doua golgeteră a Europenelor recent încheiate, unde echipa României a terminat pe locul 4. Eliza a fost declarată în 2015 cea mai bună tănără jucătoare din Liga Campionilor, competiție în care a ajuns până în faza sferturilor de finală cu echipa HCM Baia Mare. Este sportivă olimpică, participantă la Jocurile Olimpice de vară din 2016. Medaliată cu bronz mondial in 2015. Pentru Corona Brașov a marcat până în acest moment peste 200 de goluri.

Pleacă Vetkova Ekaterina Vetkova, pivotul rus de la Corona Brașov, va părăsi Liga Națională feminină la finalul sezonului pentru a se întoarce în Franța. Jucătoarea de 32 de ani a semnat cu Dijon, pentru care va evolua din vară. Ekaterina Vetkova revine așadar în prima ligă franceză, după ce a mai evoluat în perioada 2016-2018 la Toulon. Vetkova și Corona Brașov s-au înțeles în privința încetării colaborării, deși exista o opțiune de prelungire a contractului pentru încă un sezon. „Căutam un pivot care se poate apăra în zona centrală și care are calități în atac, iar Ekaterina îndeplinește toate aceste criterii.”, a spus Christophe Marechal, antrenorul lui Dijon, citat de handbalvolei.ro.

Vezi și: Riscă să-şi încheie cariera, dar şi-a amânat operaţia » Ce se întâmplă cu Dragana Cvijic, pivotul lui CSM Bucureşti

Playtech: BOMBĂ! Ce relație a existat între Nuțu Cămătaru și Monica Gabor: ‘Mi-a adus-o mie primul și...’


Comentarii (1)
phlorinn
phlorinn  •  03 Aprilie 2019, 16:32

Mult succes

Vezi toate comentariile (1)
Comentează