SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM BUCUREȘTI

EXCLUSIV Tomas Ryde, noul antrenor al lui CSM București! Fostul selecționer al României a bătut palma cu Gabriela Szabo » De ce i se spune „Somnorilă”

Thomas Ryde, foto: Guliver/GettyImages +7   FOTO
Thomas Ryde, foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 28 februarie 2019 15:33

CSM București și-a găsit, în sfârșit, antrenor. Suedezul Ryde, cel care a câștigat cu România bronzul mondial din 2015, îl va înlocui din sezonul viitor pe Dragan Djukici.

După ce a fost refuzată de mai mulți tehnicieni cu nume, ofertați să vină la București din sezonul viitor, CSM București și-a găsit, în sfârșit, antrenor.

Campioana României va fi pregătită din vară de Tomas Ryde, suedezul de 58 de ani, care a pregătit "naționala" României între 2015 și 2016. Antrenorul a bătut deja palma cu Gabriela Szabo, în aceeași zi în care clubul bucureștean a dezvăluit transferul Norei Mork.

De numele lui Tomas Ryde se leagă un mare succes din ultimii ani ai naționalei de senioare, medalia de bronz la Mondialul din 2015, dar și o mare pată neagră, înfrângerea cu Angola de la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, rezultat care a costat România calificarea în semifinale. Thomas Ryde nu a mai antrenat nicio echipă după ce, în octombrie 2016, și-a reziliat de comun acord contractul cu Federația Română de Handbal.

A fost poreclit "Somnorilă"

Tomas Ryde a antrenat în carieră și pe Viborg, echipă cu care a câștigat în 2006 Liga Campionilor, dar și campionatul Danemarcei în 2006 și 2008. La Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, oamenii de handbal din România i-au găsit o poreclă haioasă tehnicianului suedez: Somnorilă. Asta pentru că, pe banca tehnică, rămânea de multe ori fără reacție. Nici la time-out-uri nu spunea prea multe, jucătoarele dându-și singure indicații!

Când a rupt înțelegerea cu Federația Română de Handbal, Tomas Ryde a invocat faptul că nu vrea să mai stea departe de casă, el conducând în Suedia o firmă de consultanță. Pe perioada cât a antrenat naționala, Ryde nu a stat deloc în România, făcând mereu naveta. A fost prezent strict la acțiunile echipei naționale, dar nu a urmărit niciun meci de campionat, pentru a vedea la lucru jucătoarele. 

S-a întâlnit cu Gabi Szabo și a semnat!

Tomas Ryde a venit miercuri seara la București și s-a întâlnit cu oficialii clubului CSM București, directorul general Gabriela Szabo și președintele secției de handbal, Nicolae Luca. El a bătut palma în privința contractului și urmează să fie anunțat de clubul CSM București în zilele următoare! 

A fost la Euro 2018

Tomas Ryde a venit special la Europeanul din 2018, din Franța, pentru a fi alături de "tricolore" la partida din semifinale, contra Rusiei. A urmărit apoi alături de președintele FRH, Alexandru Dedu, dar și de Cristina Neagu, accidentată în tribună, și finala mică a turneului final.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (9)
comedy.central
comedy.central  •  01 Martie 2019, 09:39
Postat de ceaiuri pe 28 Februarie 2019, 20:58

si daca nu ma insel a antrenat cateva luni nationala din australia...dupa reziliera contractului ajungand la noi

Iar o sa fie haos la csm! De ce nu invităm din greșeli, nu stiu!?

ceaiuri
ceaiuri  •  28 Februarie 2019, 20:58

si daca nu ma insel a antrenat cateva luni nationala din australia...dupa reziliera contractului ajungand la noi

ceaiuri
ceaiuri  •  28 Februarie 2019, 18:54

noroc cu primaria ca mai facea tusa....acum nu stiu sarbul ce tonus mai are la munca(poate era mai ok sa se faca anuntul peste o luna si ceva)daca la oltence nu scot un rez bun iar la jumatatea lui aprile dupa cele 2 manse nu ajung in F.F.,csm poate juca cu echipa a 2a(se pot rezilia cateva contracte si se mai fac si ceva economii)

Vezi toate comentariile (9)
Comentează