SPORTURI  »  HANDBAL  »  SUSPENDARE

Suspendat, Tadici atacă: „E totul exagerat şi cu un substrat” » Ce plănuiește antrenorul

Gheorghe Tdici
Foto: Imago
Gheorghe Tdici Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat joi, 02 decembrie 2021 22:07 / Actualizat joi, 02 decembrie 2021 22:07

Gheorghe Tadici (69 de ani) a fost sancționat după ce a bruscat-o pe Alexandra Vrabie (21 de ani, extremă) în meciul dintre HC Zalău și CSM Rm Vâlcea, scor 21-20. Antrenorul e gata să conteste decizia Federației Române de Handbal.

  • CONTEXT: Tadici a avut o nouă ieșire necontrolată. Episodul s-a petrecut în timpul meciului jucat pe 18 noiembrie și câștigat de HC Zalău cu CSM Rm Vâlcea.
  • Gheorghe Tadici era furios pe Alexandra Vrabie (extremă, 21 de ani), care tocmai fusese eliminată, la scorul de 9-9.
  • Antrenorul o apucă de braț, o ceartă, iar apoi o bruschează și o îmbrâncește spre banca de rezerve, se poate vedea în imaginile TVR postate pe Facebook de contul neoficial „Handbal Feminin”.

La două săptămâni de la eveniment, Comisia de Disciplină a FRH, la sesizarea președintelui Alexandru Dedu, a decis să-l suspende pe Tadici pentru 6 etape și să-l amendeze cu 4.000 de lei.

Tadici nu e de acord cu hotărârea și pregătește căile de atac.

Tadici e definiția României. Trist, foarte trist
EDITORIAL
Tadici e definiția României. Trist, foarte trist

Gheorghe Tadici: „E totul exagerat şi cu un substrat”

„La fel ca prima pedeapsă (n.r. - cea din septembrie), mi se pare totul exagerat şi cu un substrat. Nu pot spune însă mai multe, pentru că am cerut motivarea deciziei. Odată ce o voi primi, o să mă adresez celorlalte comisii ale Federaţiei. Iar după ce voi epuiza căile de atac prin comisiile Federaţiei, există posibilitatea de a mă adresa instanţelor judecătoreşti. 

Pentru că mai am o acţiune pe rol, legată de suspendarea pe care am primit-o în septembrie. Atunci, mi-au dat opt etape, dar la Apel am rămas cu patru şi cu sancţiunea financiară“, a declarat Tadici pentru Adevărul.

Gheorghe Tadici, la a 4-a sancțiune în 2021!

Tehnicianul este abonat la amenzi și suspendări pentru gesturile sale, ajungând la 4 penalizări.

  • 2 martie: 1.000 lei amenda pentru declarații cu caracter jignitor făcute în mass media;
  • 30 august: 600 lei amenda pentru comportament nesportiv la meciul dintre Zalău și Rapid (memoriu făcut de abitrii jocului);
  • 7 septembrie: 8 etape suspendare și 1.000 lei amendă pentru insulte, jigniri și amenințări la adresa jucătoarelor lui la un time-out (memoriu făcut de Alexandru Dedu);
  • 1 decembrie: 6 etape de suspendare și 4.000 de lei amendă pentru bruscarea propriei jucătoare în timpul unui meci (memoriu făcut de Alexandru Dedu).

Gheorghe Tadici, antrenor recidivist

Tadici este un antrenor recunoscut pentru ieșirile reprobabile pe care le are la adresa propriilor eleve. De-a lungul timpului, a fost surprins de mai multe ori aruncând cuvinte scandaloase și umilind jucătoare aflate la început de carieră. În toamnă, a primit o suspendare de 8 etape din partea Comisiei de Disciplină.

Atunci, în timpul unui time-out din timpul partidei cu Rapid , antrenorul echipei din Sălaj a avut o ieșire reprobabilă. Tadici și-a jignit jucătoarele, folosind cuvinte dure precum „'te-n p***a mă-tii”, „dobitoacele dracu'” și „să vă ia dracu'”.

Tadici punea acea reacție pe seama unui deces în familie și spunea că se simte vânat. Ulterior, la începutul lunii octombrie, suspendarea i-a fost redusă la jumătate și Tadici a revenit pe bancă pe 23 octombrie.

În plus, în ianuarie 2020, Tadici și-a umilit una dintre jucătoare, pe Dana Abed Kader, născută la jumătatea anilor '90 în Siria, dar stabilită de multă vreme aici, în România. S-a întâmplat în timpul unui time-out la meciul CSM București - Zalău.

„În loc să vorbești, ar trebui să începi să joci pentru echipă!”, așa debutează intervenția lui Tadici de atunci. Iar când Dana Kader chiar a deschis gura, reacționând scurt și parcă mai mult în șoaptă la ce i-a aruncat verbal Tadici, antrenorul a avut o replică frapantă: „Pleacă de aici!”.

Citește alte știri din handbal:

Azi începe Mondialul fetelor! » Totul despre turneu: analiza celor 32 de echipe, favoritele la pariuri, programul României în Grupa C

Absentă de la Mondial, Cristina Neagu a făcut TOP 3 cele mai frumoase meciuri trăite de ea la „națională”

Playtech: Ce se întâmplă cu fix 72 de ore înainte să mori. Primul semn care apare, oamenii de știință au făcut descoperirea


Comentarii (3)
razvyyc
razvyyc  •  03 Decembrie 2021, 10:27

Aiaiai, i-au facut succesiunea cronologica a sanctiunilor, i-au insiruit toate capetele de acuzare. Bineinteles, jurnalistii gsp *** nu-s in stare sa aseze o cronologie a meciurilor anterioare la un meci mai important de handbal, de ce ar proceda altfel in cazul de fata? Btw, omul a gresit la abaterea anterioara, pedeapsa nu trebuia redusa, avand in vedere ca nu a fost la prima abatere de acest fel. In schimb, acum o sa castige la comisii sau la judecata.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

roaitavasile
roaitavasile  •  03 Decembrie 2021, 03:43

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

4875505089148193
Pana Dorian  •  03 Decembrie 2021, 00:28

Tadici, comunistule, retrage-te cat mai poți tataie, că ești depășit din toate punctele de vedere!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează