SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL

Iată lotul României! 20 de jucătoare pentru Campionatul Mondial de handbal feminin de la finalul anului

Florentin Pera agitat pe banca naționalei Foto Imago
Florentin Pera agitat pe banca naționalei Foto Imago

Articol de - Publicat marti, 14 noiembrie 2023 16:10 / Actualizat marti, 14 noiembrie 2023 16:35

Selecționerul României, Florentin Pera, a anunțat marți lotul pentru Campionatul Mondial de handbal care începe în 29 noiembrie în Danemarca, Suedia și Norvegia.

Participarea României la Campionatul Mondial prinde contur. Florentin Pera anunțând lotul lărgit de jucătoare. Surpriza selecționerului este interul dreapta de la SCM Râmnicu Vâlcea, Alicia Gogîrlă. 

În vârstă de 20 de ani, Gogîrlă s-a transferat în vară de la CSM București la Vâlcea și a marcat deja 40 de goluri în primele 10 etape. Alicia Gogîrlă este a 11-a jucătoare care va debuta la națională în mandatul lui Florentin Pera.

Din lot nu lipsesc jucătoarele consacrate: Neagu, Buceschi, Pintea, Bazaliu, Laslo, Dumanska și Dincă, cărora li se adaugă Hosu, Șerban, Dindiligan, Tănasie, Seraficeanu, Badea, Popa, Bucur, Pașcan, Balog sau Ostase. 

Este pentru prima dată, după mulți ani, când Româna are doi interi dreapta de mână stângă, Daria Bucur și Alicia Gogîrlă. La lot este și cel mai în formă portar al momentului, rapidista Diana Ciucă, jucătoare care apără constant minimum 10-12 mingi pe meci.

Cine va pierde lotul?

Pera a anunțat un lot de 20 de jucătoare pentru Trofeul Carpați, care va avea loc la Bistrița în perioada 23-26 noiembrie. România va juca în ordine cu: Elveția, Portugalia și Austria.

După turneul de la Bistrița, selecționerul se va decide asupra lotului de 18 pentru Mondiale, dar dacă nu se va accidenta nicio jucătoare, din națională vor pica un portar și o extremă stânga.

 „Ne reunim în data de 20 noiembrie, în vederea pregătirii Campionatului Mondial. Avem la dispoziție doar două antrenamente de pregătire a Trofeului Carpați din perioada 23-26 noiembrie, turneu în cadrul căruia vom susține trei jocuri de pregătire, cu Elveția, Portugalia și Austria. 

Aceste jocuri sunt binevenite pentru a ne edifica asupra lotului și aspectelor ce trebuie îmbunătățite în perspectiva celui mai important turneu final din acest ciclu olimpic, Campionatul Mondial 2023", a declarat, pentru GSP, antrenorul Florentin Pera.

Lotul României pentru Trofeul Carpați/Campionatul Mondial:

  • Portari: Iulia Dumanska /Gloria Bistrița, Diana Ciucă / Rapid, Daciana Hosu / SCM Râmnicu Vâlcea, Elena Șerban / Dunărea Brăila
  • Extreme: Nicoleta Dincă / Gloria Bistrița, Alexandra Dindiligan / CSM București, Ana Maria Tănasie / Minaur, Sonia Seraficeanu / Gloria Bistrița, Alexandra Badea / Rapid
  • Pivoți: Crina Pintea / CSM București, Lorena Ostase / Rapid, Nicoleta Balog / Dunărea Brăila.
  • Linia de 9 metri: Cristina Neagu / CSM București, Bianca Bazaliu / Gloria Bistrița, Claudia Pașcan / SCM Craiova, Eliza Buceschi /Rapid, Cristina Laslo / Gloria Bistrița, Andreea Popa / Dunărea Brăila, Daria Bucur / Gloria Buzău, Alicia Gogîrlă / SCM Râmnicu Vâlcea.

Visul olimpic!

La Campionatul Mondial, România face parte din grupa E, alături de Danemarca, Serbia și Chile. Primele 3 clasate se califică în grupele principale și apoi, din acestea, primele două merg în sferturile de finală. 

România are ca obiectiv clasarea între primele 8 formații, target care dă drept de participare la turneele preolimpice din aprilie 2024. „Ne dorim să obținem în Danemarca un rezultat care să ne dea dreptul de participare la turneul preolimpic. Pentru orice sportiv sau antrenor, participarea la Jocurile Olimpice reprezintă visul suprem. 

Din acest considerent, trebuie să muncim foarte mult, să dăm tot ce avem mai bun pentru culorile echipei naționale", a încheiat selecționerul Florentin Pera.

Citește și: 

Ea e jucătoarea momentului în handbalul intern: „Dacă va continua așa și la Mondial, România își poate îndeplini obiectivul”
ROMÂNIA
Ea e jucătoarea momentului în handbalul intern: „Dacă va continua așa și la Mondial, România își poate îndeplini obiectivul”
CSM București bifează primul transfer pentru noul sezon! A semnat cea mai bună jucătoare din Final Four-ul EHF
TRANSFER
CSM București bifează primul transfer pentru noul sezon! A semnat cea mai bună jucătoare din Final Four-ul EHF

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (2)
Davidofff
Davidofff  •  14 Noiembrie 2023, 21:33

Ma asteptam sa o dea in bara Pera cu lotul. Insa asa de rau nu credeam ... Ma intrebam de ce sa o ia pe Balog. Cand vreodata o sa joace Balog , fie si macar 3 minute , contra unei echipa tari? Nu e la prima tinerete(daca se urmarea intinerirea echipei) nici macar la a doua tinerete...Iar impotriva chilencelor putem odhihni pe Pintea si Ostahe jucand cu un portar pivot. Chiar NU conta. In conditiile in care fiecare loc e important...noi plecam cu lotul format din 15 jucatoare din start. Dar asta e problema cea mai mica. Doua din cele mai buna jucatoare din Romania sunt lasate acasa. Imi era teama ca o sa o lase pe Diana Lixandroiu, insa nu ma asteptam sa faca la fel si cu Alisia Boiciuc. Este ireal ce selectioner ingust avem. Ambele au demonstrat la camp european de tineret( fiind doua din cele mai bune juc din lume la categoria lor de varsta)Au demonstar in primul amical cu Spania, chiar si in al doilea. Poseda doua calitati RARE in hanbalul romanesc. ATACA in viteza(pasand in viteza...exact cum se joaca handbalul modern) si se APARA excelent, mai ales in tandem. 18 ani...ar fi selectionate in orice echipa puternica...numai Pera nu vrea. Are un fix cu Daria Bucur, cate 1 gol la doua meciuri, neexceland in aparare. Va fi exact ceea ce NU MAI TREBUIA sa se intample la echipa nationala. Vesnice pasatoare...la viteza redusa, ca sa isi asume Cristina toate aruncarile , intr-un ritm lent, FARA INLOCUITOARE decente. Bucur si Dinca + Balog...3 jucatoare care vor face figurat

Vezi toate comentariile (2)
Comentează