SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM BUCUREȘTI

Președintele lui CSM București cere măsuri împotriva lui Johansson și a lui Ryde: „Solicit FRH să clarifice în mod public toate atacurile și calomniile la adresa antrenorilor români”

Remus Drăgănescu
Remus Drăgănescu

Articol de GSP - Publicat joi, 17 decembrie 2020 22:08 / Actualizat joi, 17 decembrie 2020 22:13

Președintele secției de handbal de la CSM București, Remus Drăgănescu, a replicat printr-o scrisoare deschisă acuzațiilor lui Per Johansson.

Fostul antrenor al lui CSM București, Per Johansson, conaționalul lui Tomas Ryde - fostul selecționer al României pe care Bogdan Burcea l-a contestat dur în trecut - a lansat acuzații grave la adresa actualului antrenor al naționalei feminine de handbal, la scurt timp după România - Olanda 24-35, ultimul meci al nostru de la Euro. 

„Clanul care l-a executat pe Tomas Ryde și a preluat naționala e responsabil pentru cea mai slabă performanță la Campionatului European din istoria României. În ceea ce privește acești antrenori... imediat după ce ies din România, când nu mai au corupția în spate, sunt prinși cu pantalonii în vine! Handbalul românesc ar trebui să fie rușinat să aibă lider un membru al unui clan”
Per Johansson

„Scandalul de dopaj pe care Brașov l-a planificat și l-a realizat a avut consecințe extreme și «clanul» a avut șansa de a reveni pe bancă. Am supraviețuit «execuției» și nu pot decât să văd mizeria și decăderea pe care o reprezintă conducerea. Jucătoarele suferă și sincer întrebarea este dacă acest handbal feminin românesc care a fost executat se poate salva printr-o calificare la Olimpiadă? Nu există niciun sistem, nicio structură, astfel încât clanul poate distruge liber, având în spate experiența lor coruptă”
Tomas Ryde

Iată scrisoarea lui Drăgănescu:

Scrisoare deschisă Remus Drăgănescu, președinte secție Handbal CSM București

Scrisoare Deschisă,

               Subsemnatul Remus Drăgănescu, din 1978 membru al Consiliului de Administrație al F.R. Handbal, sunt antrenor cu specializarea handbal de 46 de ani, din care 24 de ani am activat ca antrenor federal in cadrul Federației Romane de Handbal, contribuind la cucerirea a 21 de medalii europene si mondiale de junioare, tineret și senioare, colaborând aproape de fiecare data cu alți antrenori din handbalul romanesc.
               De aceea, în calitate de membru al CA. al F.R. Handbal, solicit conducerii federației de a face toate demersurile cu privire la afirmațiile celor doi antrenori care au activat in handbalul romanesc, precum și de a sesiza Federația Europeană de Handbal (EHF) și a analiza oportunitatea deschiderii unei acțiuni disciplinare împotriva tehnicienilor suedezi..Iată situația de fapt:
                Vă sunt, probabil, cunoscute articolele apărute în presă și pe rețelele de socializare, materiale semnate de antrenorii suedezi Per Johansson și Thomas Ryde, care au activat în handbalul românesc Totul a plecat de la postarea lui Per Johansson, pe o rețea de socializare, unde acesta a distribuit un articol al Gazetei Sporturilor, în care i se cerea demisia actualului antrenor al echipei naționale de handbal feminin a României. Ulterior, Thomas Ryde a publicat și el pe pagina sa un articol din adevărul.ro,

                 Din păcate și în mod total neașteptat și lipsit de un elementar fair-play, Thomas Ryde face referire ca antrenorii romani ar fi organizați în clanuri care au un "lider al clanului care subminează handbalul feminin românesc" și "dezvăluie" faptul cum că la lotul României s-ar folosi metode învechite care n-ar avea nicio legătură cu handbalul modern: "Interesant este că liderul clanului are mereu ocazia să vorbească, după aceea, ca un înțelept. Adevărul e însă unul singur: clanul a subminat FRH". 

                  Mai sunt și alte afirmații extrem de grave la adresa tehnicienilor din handbalul românesc: "Nu există niciun sistem bazat pe viziune și obiective. Nu există nicio structură cu rol de comitet de elită și planuri de antrenament. Multe jucătoare talentate vor intra în acest sistem corupt, condus de clan." (T. Ryde), iar P. Johansson "concluzionează": "În ceea ce privește acești antrenori… imediat după ce ies din România, când nu mai au corupția în spate, sunt prinși cu pantalonii în vine! Handbalul românesc ar trebui să fie rușinat să aibă lider un membru al unui clan".

                  Sigur că nimeni nu poate contesta rezultatele slabe din Danemarca, iar ele trebuie analizate în mod responsabil, în vederea unor măsuri cât mai rapide care să asigure, înainte de orice, calificarea la Jocurile Olimpice și o reconstrucție rapidă și reală a echipei naționale. Dar toate acestea sunt chestiuni care țin doar de F.R. Handbal și de cei îndreptățiți și îndrituiți să analizeze, să identifice problemele și să le rezolve. Chiar dacă nu am lucrat direct cu această echipă națională, mă simt profund lezat de atacurile și calomniile celor doi colegi suedezi, care pun într-o lumină extrem de urâtă întreaga familie a tehnicienilor români, asemuiți, fapt fără precedent, unui "clan" cu "corupția în spate" și ai cărui membri ar fi "prinși" mereu, cum ies din România, "cu pantalonii în vine"!

                   Rog și solicit conducerea F.R. Handbal să analizeze și să clarifice în mod public toate atacurile și calomniile la adresa antrenorilor români, modul lor de realizare și efectele negative produse. Ar fi un demers absolut necesar, singurul onorabil pentru toastă lumea în această situație nedreaptă și fără precedent. Amintesc aici că, sub conducerea aceluiași "clan" al antrenorilor români, naționala tricoloră a obținut, de circa 60 de ani încoace, neîntrerupt, rezultate dintre cele mai prestigioase, titluri mondiale și europene de senioare, tineret și junioare, precum și numeroase medalii de argint și de bronz, numai cu antrenori romani,

                   Tocmai de aceea am solicitat, cu tot respectul și dorința de adevăr și civilitate pentru handbalul românesc și numeroșii săi tehnicieni de valoare recunoscută, o evaluare și clarificare publică a acestor acuze de o gravitate fără precedent. De asemenea, solicit conducerii federației de a face toate demersurile cu privire la afirmațiile celor doi antrenori care au activat in handbalul romanesc, precum și de a sesiza Federația Europeană de Handbal (EHF) și a analiza oportunitatea deschiderii unei acțiuni disciplinare împotriva celor doi tehnicieni suedezi.

                   Vă mulțumesc anticipat,

                   Prof. Remus Drăgănescu, 17.12.2020, București

Scandal fără precedent în handbalul românesc » Tomas Ryde lansează un atac violent și îl indică pe Tadici: „Liderul clanului corupt”

Alexandru Dedu, primele declarații după Europeanul de Handbal! Cine decide soarta antrenorului + îi atacă pe critici: „Sunt sătul! Să pună mâna să construiască ceva”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
dm2020
dm2020  •  05 Ianuarie 2021, 00:39

Draganescu = ultima *** a handbalui romanesc. Ar trebui intrebat de banii luati personal pentru junioarele de la Brasov in anii 90, de diurnele deturnate ale jucatorilor/jucatoarelor de la loturile nationale, de contractele pentru echipamente... Un om fara carisma, un atemporal comunist... Restul e poezie

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

3157398414285898
Takacs Istvan  •  18 Decembrie 2020, 19:22

Solicit in mod public ca Dl. Draganescu sa dea socoteala unde si cum s-au cheltuit banii publici la o echipa de handbal. As dorii sa intreb de ce o echipa de handbal trebuie sa stea pe bani publici sa isi caute sponsori si atunci mai borbim. Sa explice public Draganescu rezultatele slabe al echipei CSM handbal feminin. Cine este responsabil de rezultate si cine isi asuma responsabilitatea. Dl. Draganescu i-a dute tu in domeniu privat si castiga-ti acolo banutii. Impostorule.

radumatei
radumatei  •  18 Decembrie 2020, 12:16

Boss, înainte să-i iei la rost pe suedezii ăia, fă bine și dă socoteală pentru 1. banii publici pe care-i tocați degeaba voi acolo la CSM; 2. falimentul handbalului românesc pe care te lauzi că-l păstorești din 1978 încoace.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează
Close