SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA

România și-a aflat adversarele de la Mondialul de handbal! Derby istoric cu Ungaria, dar am scăpat de marile puteri Franța, Norvegia și Olanda

România se va duela cu Ungaria în grupele de la Mondial
România se va duela cu Ungaria în grupele de la Mondial

Articol de - Publicat vineri, 21 iunie 2019 11:30

Naționala feminină de handbal a României va juca la Mondial împotriva rivalei istorice, Ungaria, dar a scăpat de Franța, Norvegia, Olanda sau Danemarca.

Suntem în grupă cu Ungaria, Muntenegru, Spania, Senegal și Kazahstan. 

  • Mondialul din Japonia este programat între 30 noiembrie și 15 decembrie la Kumamoto (Japonia). Va fi televizat de TV Telekom Sport și TV Digi Sport

„Tricolorele” au fost cap de serie și au făcut parte din prima urnă valorică. Au fost trimise să joace în grupa C, alături de Ungaria, Muntenegru, Spania, Senegal și Kazahstan.

Grupă echilibrată

Este o grupă bună la prima vedere, una echilibrată, dar nu foarte dificilă. Echipa pregătită de Tomas Ryde a evitat câteva forțe pe semicerc precum Franța, campioana mondială și europeană, Norvegia, cea mai titrată formație din ultimii ani, Danemarca sau Coreea de Sud.

Și încrucișarea în grupa principală, cu grupa D, pare una extrem de fericită, acolo doar Rusia fiind o forță cu adevărat. În rest, Suedia, Japonia sau China sunt echipe de bătut!

Mondial vital pentru JO 2020

Mondialul din Japonia este extrem de important în vederea calificării la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.

Campioana mondială primește direct biletul pentru Jocurile Olimpice din 2020, în timp ce locurile 2-7 merg în calificări.

În mod normal, locurile 2, 3 și 4 ar urma să fie echipele gazdă ale turneelor preolimpice, dar federația internațională (IHF) a modificat acest lucru în 2015, după criterii de nimeni știute.

Grupele de la CAMPIONATUL MONDIAL

Grupa A

Olanda
Norvegia
Serbia
Slovenia
Angola
Cuba

Grupa B

Franța
Danemarca
Germania
Coreea de Sud
Brazilia
Australia

Grupa C

ROMÂNIA
Ungaria
Muntenegru
Spania
Senegal
Kazahstan

Grupa D

Rusia
Suedia
Japonia
China
Argentina
RD Congo
* primele trei clasate în fiecare grupă se vor califica în Main Round

Adversare

Ungaria

Ungaria are 21 de participări la Campionatele Mondiale și a cucerit 9 medalii: aur (1965), argint (1957, 1982, 1995, 2003), bronz (1971, 1975, 1978, 2005).

Ungaria a bătut România la Euro 2018, ultima întâlnire între cele două formații: 31-29. E meciul de tristă amintire în care starul Cristina Neagu s-a accidentat pe final de partidă. Maghiarele sunt pregătite de danezul Kim Rasmussen, tehnicianul care în 2016 câștiga Liga Campionilor cu CSM București. Ungaria are o echipă extrem de tânără, cu jucătoare cu un potențial imens precum Noemi Hafra, Anna Kovacs, Nadine Schatzl, Gabriella Toth, Dorothea Faluvegi.

Muntenegru

Muntenegru are patru participări la Campionatele Mondiale, dar nu a câștigat încă vreo medalie. Vicecampioana olimpică de la Londra 2012 și campioana Europei în același an, Muntenegru este pregătită de un alt antrenor care a trecut pe la CSM București, suedezul Per Johansson. Ajutorul lui Per este Adrian Vasile, actualul secund de la CSM București.

Jovanka Radicevici, Katarina Bulatovici, Majda Mehmedovici sau Djurdina Jaukovici sunt vedetele unei naționale extrem de incomode, capabilă să bată pe oricine. România și Muntenegru au terminat la egalitate, 23-23, în ultima întâlnire oficială. Se întâmpla în 2016, la turneul preolimpic desfășurat în Danemarca, la Aarhus.

Spania

Ibericele au 9 participări la Campionatul Mondial și au o singură medalie cucerită, un bronz la ediția din 2011. Spania este o adversară tradițională, disputele cu România fiind, de cele mai multe ori, împărțite.

Patru dintre cele mai bune jucătoare iberice vor evolua în sezonul viitor în Liga Națională: centrul Alicia Fraga Fernandez și Mireya Gonzalez (SCM Rm. Vâlcea), Carmen Martin (CSM București) și Paula de Zoqbi (Gloria Bistrița). O altă jucătoare importantă pentru Spania este Nerea Pena, jucătoarea formației maghiare Siofok. În ultima întâlnire directă, România a învins Spania la Euro 2018, 27-25.

Senegal

Senegal este debutantă la un Campionat Mondial. Este vicecampioana Africii în 2018, dar este o echipă mult inferioară valoric României.

Kazahstan

Kazahstan va bifa a cincea prezență la Mondiale, dar până acum, la precedentele participări, a terminat de la locul 18 în jos. A câștigat de două ori Campionatul Asiei, în 2002 și 2010.

Vezi și: HAOS la CSM București: Sportivii nu și-au primit salariile din februarie! Primăria București taie bugetul clubului

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
robdin2007
robdin2007  •  21 Iunie 2019, 13:49

De la acest mondial se joaca Main round cu semifinale, unii sunt mai neinformati

adi_stelistul
adi_stelistul  •  21 Iunie 2019, 12:55

Mie imi plac mult tipii astia care fac pe desteptii fara sa fie cazul. Documentarea fiindu-le, desigur, si lor la indemana. Documentare in urma careia ar fi descoperit, surprinsi, ca la turneul din Japonia, la fel ca la cel din 2005, cand noi am luat argintul, sau din 2009, se aplica sistemul grupelor principale in care intra primele 3 clasate din primul tur. Si ca nu exista o regula statuata cumva de IHF in privinta modului de desfasurare a competitiei, tine cam de organizatori (in 2007 au fost 6 grupe de cate 4 in primul tur, de pilda, iar la baieti in 2003 a fost si mai ciudat, cu 4 echipe calificate din grupe dar cu 4 grupe de cate 4 echipe in turul 2 si prima clasata se califica in semifinale). Ma rog, prea lunga discutia... Buna tragere la sorti. Foarte buna. Probabil ca a fost o potrivire ca sa ajute Japonia (cine poate sti?) dar important e ca pe noi ne-a ajutat. Cand vad ce e in grupele A si B, in care sunt chiar 5 echipe in lupta pentru turul 2...

rivaldinho
rivaldinho  •  21 Iunie 2019, 12:49

Suntem cap de serie, deci pana la urma am evitat doar Norvegia? Numai grupa B era mai tare, in rest priviti ce grupe au prins iar Norvegia care nu era cap de serie si Rusia! Incredibil, ce bulan, zici ca la Norvegia mereu e aranjat ceva!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează