SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA FLORILOR

SCM Rm. Vâlcea a învins Gloria Bistrița, echipă care l-a avut în tribună pe viitorul antrenor, Kim Rasmussen » Toate rezultatele etapei și clasamentul

Poza de bucurie a vâlcencelor după succesul cu Bistrița FOTO Dan Potor
Poza de bucurie a vâlcencelor după succesul cu Bistrița FOTO Dan Potor

Articol de - Publicat vineri, 07 mai 2021 23:28 / Actualizat sambata, 08 mai 2021 00:01

Măgura Cisnădie a câștigat clar cu Rapidul și a urcat pe locul 4. Dacia Mioveni a furnizat marea surpriză, trecând de Gloria Buzău

Etapa a 21-a a Ligii Naționale, disputată vineri la Turda și Cluj Napoca, a furnizat o mare surpriză. Nou-promovata Dacia Mioveni a învins Gloria Buzău, 21-19. Buzoiencele s-au chinuit crunt în faza de atac și au marcat doar 19 goluri. Mioveniul a profitat de fiecare greșeală, s-a desprins pe final și a obținut o victorie de nimeni scontată.

”A fost un joc urât din partea noastră, nu a funcționat nimic, începând de la poartă, atac, apărare. Evoluție extrem de slabă. Sunt extrem de dezamăgit de atitudinea lor, să nu uite că sunt la o echipă care-și dorește să facă performanță, iar selecția naturală se va face pas cu pas. Nu este suficient să mă cheme Mihăilă Ovidiu și să mă prezint pe teren, iar apoi ce se întâmplă se întâmplă”, a declarat antrenorul Gloriei, Ovidiu Mihăilă.

Rapid nu a avut răspuns la jocul celor de la Cisnădie

SCM Rm. Vâlcea a învins Gloria Bistrița, echipă care l-a avut în tribună pe viitorul antrenor, Kim Rasmussen » Toate rezultatele etapei și clasamentul
Măgura Cisnădie a urcat pe 4 în Liga Florilor Foto: DAN POTOR

Măgura Cisnădie a evoluat total diferit față de prestația din meciul cu HC Zalău, cu o zi înainte. Echipa lui Alexandru Weber a avut atitudine, a luptat pentru orice balon și și-a surprins adversara prin angajament. La Rapid nimic nu a funcționat, Albertina Kassoma a fost total anihilată, iar Buceschi, Constantinelscu, Laura Popa și celelalte jucătoare de la 9 metri au greșit enorm. Măgura a profitat de pasul greșit al Buzăului și a urcat pe locul 4, cel care asigură direct calificarea în EHF European League.

”Nu sunt mulțumit pentru jocul de azi, felicităm adversara că a jucat foarte bine, noi am avut probleme mai ales în apărare. Ne-au închis foarte bine jocul la pivot, a fost o zi rea, așteptăm meciurile următoare”, a declarat Carlos Viver. ”Am fost mult mai exacți pe atac, dar am câștigat meciul pe apărare. Am fost mai buni, ne-am dorit victoria din tot sufletul. Și patru contra șase, și cinci contra șase, am fost mai buni”, a spus și Alexandru Weber.

Vâlcea nu renunță la luptă: ”Vrem locul 2!”

SCM Rm. Vâlcea a trecut de Gloria Bistrița în derbyul etapei. Cu mari probleme de lot, fără axul central al apărării, Vâlcea a strălucit contra ardelencelor tocmai în faza de apărare! Bistrițencele au jucat foarte bine, impulsionate probabil și de faptul că la meci a asistat și viitorul tehnician al echipei, danezul Kim Rasmussen. Vâlcea s-a desprins la cinci goluri în prima parte, dar la fel ca și în jocul pierdut cu Minaur, a redus din turație și a permis bistrițencelor să revină și să egaleze.

SCM Rm. Vâlcea a învins Gloria Bistrița, echipă care l-a avut în tribună pe viitorul antrenor, Kim Rasmussen » Toate rezultatele etapei și clasamentul
Tânăra Roberta Stamin (20 de ani) a marcat de trei ori pentru Vâlcea FOTO Dan Potor

Gloria a mai rezistat 10 minute în partea a doua, după care Vâlcea și-a ridicat nivelul jocului, a impus ritmul și s-a distanțat din nou pe tabelă. S-a terminat 27-20, iar oltencele au anunțat că în ciuda diferenței față de CSM și Minaur, nu renunță la luptă. ”Am făcut un joc aproape perfect în faza de apărare, sunt foarte mulțumit de cum ne-am prezentat. Asta e adevărata valoare. Puteam să câștigăm mai clar, dar am ratat situații clare în prima repriză. O victorie clară. Cât avem șanse să ocupăm măcar locul doi vom lupta. Îmi felicit fetele și sunt convins că vom duce cu bine acest campionat până la capăt”, a declarat antrenorul vâlcean, Florentin Pera.

Kim Rasmussen a treas și el niște concluzii despre jocul viitoarei sale echipe. ”Am fost plăcut impresionat de felul cum s-au apărat cele două echipe. Bistrița a greșit mai mult în atac, dar e greu cu Vâlcea, care joacă în mare viteză. Mi s-a propus să preiau echipa din acest moment, dar vreau ca până în vară să mă liniștesc psihic după perioada tumultoasă prin care am trecut”, a declarat Kim Rasmussen. Tot în etapa a 21-a, victorii clare pentru CSM București, HC Zalău și SCM Craiova.

Rezultate etapa a 21-a

Gloria Buzău-Dacia Mioveni 19-21 
CSM Galați-SCM Craiova 22-28 
CSM Slatina-CSM București 22-29 
Rapid-Măgura Cisnădie 22-28 
HC Zalău-U Cluj Napoca 30-22 
Gloria Bistrița-SCM Rm. Vâlcea 20-27 
Minaur-Dunărea Brăila amânat

Clasament după 21 de etape

1. CSM București 58 
2. Minaur Baia Mare 52 
3. SCM Rm. Vâlcea 48 
4. Măgura Cisnădie 37 
5. Gloria Buzău 35 
6. Dunărea Brăila 31 
7. Rapid București 30 
8. Gloria Bistrița 30 
9. HC Zalău 30 
10. SCM Craiova 21 
11. Dacia Mioveni 18 
12. CSM Slatina 16 
13. CSM Galați 10 
14. CSU Cluj Napoca 9 
15. Activ Ploiești 5 
* ultimele trei clasate retrogradează direct 
** locurile 11-12 baraj de retrogradare

Pierdere uriașă pentru Minaur înainte de Final 4! O jucătoare de bază s-a accidentat grav

Sacrificiu de mamă » Povestea suedezei Linn Blohm, cel mai bun pivot din lume, care evoluează la Minaur Baia Mare

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează