SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

SCM RM. VÂLCEA - BUDUCNOST 20-21 // Florentin Pera, moment emoționant alături de fiul său: „Nu plânge, tati!”

Articol de - Publicat sambata, 02 noiembrie 2019 13:29

Florentin Pera (39 de ani), antrenorul fetelor de la SCM Râmnicu Vâlcea, a terminat meciul cu Buducnost (20-21) cu lacrimi în ochi, tehnicianul încheind cea mai grea săptămână din cariera sa. 

O săptămână începută de Florentin Pera pe patul unei salvări, chemate să-l ducă la spital pentru că avea dureri insuportabile în piept, s-a încheiat vineri seara cu un rezultat nefavorabil în meciul de Liga Campionilor. 

Tehnicianul vâlcean nu a putut să-și conducă echipa spre al doilea succes în grupa C a Ligii Campionilor, cedând în cele din urmă, 20-21 cu Buducnost. Campioana României a avut nenumărate șanse de a se desprinde decisiv pe final, dar a ratat exasperant. 10 situații de unu la unu, singur cu portarul, între acestea și trei aruncări de la 7 metri. 

„La acest nivel, e enorm de mult. Nu ai voie să faci mai mult de șase-opt greșeli dacă vrei să câștigi. Lipsa de experianță, de maturitate, și-a spus cuvântul. Sunt mulțumit însă de felul cum ne-am bătut, că nu am cedat niciun moment și că se vede un progres. Am jucat de la egal la egal cu Buducnost, o echipă de tradiție, o echipă care are experiența unor astfel de meciuri”, a declarat Florentin Pera. 

„Îmi pare rău că trei zile nu am putut fi alături de fete, dar am făcut tot ce a depins de mine pentru a le ajuta, a le da informații despre adversar, din spital am trimis planul de antrenament, i-am rugat pe cei din staff să înregistreze antrenamentele ca să le văd. A fost o săptămână foarte grea, mi-am dorit să o închei cu un rezultat pozitiv, și un punct ar fi fost bun, dar asta e viața. Trebuie să știm să gestionăm aceste momente, să rămânem puternici pentru că Vâlcea are un viitor frumos”, a adăugat tehnicianul campioanei. 

Acesta a avut lacrimi în ochi la final, când fiul său de tre ani, David, i-a sărit în brațe.  

„Plângea pentru că tati a pierdut și mi s-a rupt inima de tristețe. Pentru el și pentru toți spectatorii prezenți la meci, cei care au făcut și acum o atmosferă senzațională, aș fi dorit un alt rezultat”, a mai spus Pera. 

„Buducnost a avut jucătoare care și-au asumat responsabilitatea în momente cheie. Lazovici a marcat un gol uriaș pe final, la fel Radicevici. Noi, de data asta, nu am știut să gestionăm cum trebuie momentele cheie. Lucrurile astea se învață în timp”

„Nu cred că Buducnost ne-a fost superioară. Poate doar în debutul partidei. Mai avem mult de lucrat la finalizare, pentru că nu ai voie să irosești astfel de șanse, la acest nivel. Am dat însă de una dintre cele mai puternice defensive din Ligă” - Florentin Pera 

VEZI ȘI:

SCM RM. VÂLCEA - BUDUCNOST 20-21 // Iulia Dumanska: „E dureros când pierzi la un gol!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close