SPORTURI  »  HANDBAL  »  SCM RM. VÂLCEA - CSM BUCUREȘTI 20-19

SCM RM. VÂLCEA - CSM BUCUREȘTI 20-19// Florentin Pera, antrenorul momentului în handbalul feminin! Explică victoria cu CSM București: „Poate că alt antrenor era mulțumit cu egalul”

Articol de - Publicat duminica, 22 septembrie 2019 16:29

SCM Rm. Vâlcea a învins-o pe CSM București, 20-19. Florentin Pera, tehnicianul de la Vâlcea, bate a treia oară în ultimii doi ani pe CSM București, deși, pe hârtie are un lot mai slab valoric decât cel al „tigroaicelor”. 

Florentin Pera este omul care a reușit să readucă la Rm. Vâlcea spiritul Oltchimului, să repună echipă vâlceană din nou pe harta handbalului european. Dedicat meseriei pe care o face, antrenorul vâlcean își dorește enorm acum ca echipa să confirme și în Liga Campionilor, acolo unde, pe 4 octombrie, Vâlcea va reveni după o pauză de 6 ani. 

„Cine se gândea că CSM va suferi două înfrângeri în primele cinci etape la începutul sezonului? Nimic nu e jucat însă, noi trebuie să ne jucăm meciurile, unul câte unul, să le tratăm serios, cu multă rigurozitate. Sunt echipe valoroase, nivelul e unul ridicat în Liga Națională și pot fi multe surprize. „M-a surprins intrarea lui Cvijici. La Carmen Martin mă așteptam, știam că va reveni. Asta înseamnă că suntem respectați și luați în seamă de CSM. Au menajat mai multe jucătoare în ultimul meci cu Slobozia, în ideea de a le avea proaspete la meciul cu noi. Victoria este cu atât mai valoroasă”
Florentin Pera 

Tactic a câștigat meciul 

Pera știa că nu se poate lupta pe faza de atac cu CSM București, că trebuie mai întâi să distrugă jocul bucureștencelor pentru a avea câștig de cauză.  

„Am arătat din nou că Vâlcea este o echipă puternică pe faza de apărare. Ne-am apărat bine la Crina, am întrerupt jocul lor, și mă bucur din suflet că am reușit să demonstrăm că suntem o echipă unită. E un start bun, cinci victorii din cinci meciuri, suntem la un nivel bun. Trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ. Noi ceea ce am realizat anul trecut am făcut-o datorită faptului că am fost modești. Și acum, trebuie să vorbim mai mult pe teren”, a spus Pera după jocul câștigat cu 20-19. 

A riscat și a câștigat 

Mai erau 26 de secunde din meci, scorul era 19-19, iar Florentin Pera a cerut time-out. „Știu că le-am vorbit calm, nu faci nimic dacă le transmiți precipitare și ești agitat. Le-am spus să creadă în ele, să aibă răbdare. Am încercat să jucăm cât mai sigur, să nu ne grăbim cu o aruncare din situație nefavorabilă, având în vedere că eram fără portar”, a spus Pera. 

Probabil că prin fața ochilor i-a trecut și meciul din sezonul trecut, de la Rm. Vâlcea, tot cu CSM. Atunci Alicia Fraga Fernadez a marcat când mai erau 7 secunde și a egalat la 29. Numai că bucureștencele au repus rapid și au profitat de faptul că Vâlcea nu avea portar între buturi. Au câștigat cu 30-29, un gol care a stârnit multe controverse, muntenegreanca Radicevici, autoarea reușitei, fiind trecută de mijlocul terenului!  

„Am riscat și acum, la fel ca anul trecut. Am jucat fără portar, totul sau nimic. Poate că alt antrenor era mulțumit și cu rezultatul de egalitate, mai ales că aveam un om eliminat, însă eu mi-am dorit totul”, a subliniat tehnicianul. 
 

„Această reușită a Samarei da Silva va marca sigur perioada ei la Vâlcea. O felicit că și-a asumat responsabilitatea să arunce la poartă, jucătoarele cu caracter fac acest lucru”
Florentin Pera 

S-a luat de Ryde la final  

Florentin Pera s-a arătat deranjat la finalul meciului cu CSM că selecționerul Tomas Ryde a făcut niște declarații care au pus presiune pe jucătoarele vâlcene convocate la echipa națională. 

„A spus că și-ar dori ca anumite jucătoare să joace mai mult la echipa de club. Eu nu i-am spus cu cine să joace, nu cred că a fost o poziție corectă. Eu nu m-am băgat în bucătăria CSM-ului și cred că ar fi corect să ne respectăm. Echipa națională e echipă națională, iar lupta internă e luptă internă. Eu îmi văd de echipa mea, respect CSM, o echipă puternică, sunt din toate punctele de vedere mai tari ca noi. Noi ne dorim să fim uniți, modești și cu frica lui Dumnezeu”, a declarat Pera. 

„Mie îmi place presiunea, niciodată nu voi merge undeva unde nu va fi presiune. Antrenez cu plăcere atunci când este presiune. Avem obiectiv 1-3, însă întotdeauna eu mă gândesc să fiu numărul 1, dacă medalia va fi cea mai strălucitoare, bucuria va fi cu atât mai mare”
Florentin Pera  

Citește și: 

Îl prinde paltonul pe Tomas Ryde? » „Nu văd o problemă că am pierdut meciul cu Vâlcea”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
10154788650783542
Ardeleanu Stefan  •  22 Septembrie 2019, 19:42

Cat tupeu are domnul Pera. daca e sa fie cineva acuzat de lipsa de modestie acesta este chiar el. Ia vedeti declaratiile lui dupa meciul din supercupa, desi nimeni de la CSM nu a zis nimic. Si de antrenporii straini se tot leaga, are tupeu maxim acest domn. Pacat de echipa si atmosfera frumoasa, ar trebui sa reciteasca tot ce declara in mod obiectiv, daca este capabil. M-as mira.

1391972634181505
Adrian Popescu  •  22 Septembrie 2019, 18:28

”Voi lupta pentru antrenorii români, pentru a fi respectați mai mult!”dixit Pera înainte de meci...Asta este declarație respectuoasă? Ryde a vorbit în calitate de antrenor al naționalei...Domnule Ursescu iar faceți presă interesată...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează