SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR / HCM BAIA MARE-TEAM TVIS HOLSTEBRO 36-23

Ziua magică » HCM Baia Mare a învins-o aseară cu 36-23 pe Team Tvis Holstebro şi s-a calificat în premieră în grupele Ligii Campionilor

Articol de - Publicat luni, 16 septembrie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 15 septembrie 2013 22:40

HCM Baia Mare va juca în Liga Campionilor într-o grupă infernală cu Gyor, Hypo Viena şi Thuringer


Dacă Danemarca nu auzise de Baia Mare pînă acum, cu siguranţă că, de acum încolo, danezii vor şti de micuţul oraş din Transilvania. După ce sîmbătă vicecampioana României a eliminat Viborgul, fosta triplă campioană a Europei, în primul meci al grupei de calificare pentru Liga Campionilor, ieri maramureşencele au depăşit o altă echipă daneză, Team Tvis Holstebro, locul doi sezonul trecut, şi cîştigătoarea Cupei EHF.

Numărate în picioare
Baia Mare a început cum nimeni nu visa finala pentru ajungerea în grupele Ligii. Susţinute de 3.000 de suporteri, maramureşencele aveau 9-0 în minutul 9. Dacă ar fi fost la box, antrenorul Niels Agesen ar fi aruncat prosopul şi ar fi recunoscut supremaţia adversarului. Aşa, a trebuit să asiste la numărarea elevelor sale, care atunci puseseră parcă prima dată mîna pe minge! S-a ajuns la 18-5 în minutul 22, Paula Ungureanu, Ada Nechita, Eliza Buceschi, Melinda Geiger şi celelalte băimărence reuşind o partidă uimitoare, în care le-a ieşit absolut totul. La pauză s-a intrat cu zece goluri avantaj, 20-10, dar calificarea, clar, nu mai putea fi pusă la îndoială.

Show şi cu rezervele
Antrenorul Costică Buceschi şi-a permis chiar să scoată titularele de pe teren, dînd posibilitatea şi rezervelor să joace. Chiar şi aşa, balanţa pe teren nu s-a schimbat deloc. Holstebro nu a reuşit niciodată să se apropie la mai mult de nouă goluri pe tabelă! S-a terminat 36-23, o seară pe care nimeni din Baia Mare nu o va uita vreodată. E seara în urma căreia, la Baia Mare, începe să se viseze frumos. Dacă tot se fac comparaţii, cu Oltchim, de ce maramureşencele nu ar ajunge, nu peste mult timp, să joace şi ele o finală de Liga Campionilor? Poate chiar să o cîştige!,

4 echipe româneşti au jucat, de-a lungul timpului, în grupele Ligii Campionilor: Oltchim, Silcotub Zalău, Jolidon Cluj şi de acum HCM Baia Mare

HCM Baia Mare 36
Geiger 7, Pîrvuţ 7, Buceschi 6, Nechita 5, L. Marin 3, Rudics 2, Tătar 2, Oltean 1, Szucs 1, Tomescu 1, Ghionea 1. Antrenor: Costică Buceschi
Team Tvis Holstebro 23
Gravholt 4, Larsen 4, Norgaard 4, Andersen 3, Kristiansen 3, Jonsdottir 2, Alstad 1, DeSouza 1, Nielsen 1. Antrenor: Niels Agesen

"Este incredibil ce am reuşit!"
Eliza Buceschi, fiica antrenorului Costică Buceschi, e foarte fericită că la 20 de ani va juca în grupele Ligii Campionilor

Eliza Buceschi a făcut şi ieri, ca şi în meciul cu Viborg, un meci mare. A marcat de şase ori şi a dat multă încredere coechipierelor, chiar dacă ea e mezina formaţiei, la cei 20 de ani ai săi. Eliza a putut juca la Baia mare doar pentru că Oltchim s-a desfiinţat. Altfel, fiind jucătoarea echipei din Vîlcea, ea ar fi trebuit să meargă să joace în trupa de "galactice".

- Eliza, cum e să joci la 20 de ani în Liga Campionilor?
- O să văd! A trebuit să muncim să ajungem să jucăm în grupele Ligii. Glumind, cred că e ca la 20 de ani! Aş fi putut ajunge anul trecut să joc, dar nu am fost oprită la Vîlcea, în lot. Aşa a fost să fie, sînt foarte bucuroasă acum.

- Vă aşteptaţi la o victorie aşa de categorică cu Holstebro?
- Nu, normal! Ne-a fost frică şi de victorie. Ne-am făcut însă temele, am avut un început de vis şi apoi totul ne-a mers ca la carte.

- Publicul a fost fenomenal. Aţi simţit asta în teren?
- Ne-au împins de la spate! Le mulţumim şi le promitem că o să-i mai facem fericiţi. Sperăm să fie şi în continuare alături de noi.

- Vă aşteaptă o grupă grea, cu Gyor, Hypo şi Thuringer. Ce v-aţi propus voi?
- Încercăm să obţinem cîteva puncte măcar pe teren propriu. Va fi foarte greu, dar şi înaintea meciurilor de calificare, cine ne dădea vreo şansă?

"Le-am surprins cu apărarea. Tactica noastră a fost clară, să jucăm mai mult cu extremele şi să ne apărăm 3-2-1, foarte avansat. Le-am surprins. Acum, o să vadă mulţi că la Baia Mare nu se cîştigă aşa uşor!"
Melinda Geiger, inter dreapta HCM

Au intrat în cantonament
Pentru prima dată în istoria sa recentă, HCM Baia Mare a intrat în cantonament pentru un meci european. După victoria cu Viborg, de sîmbătă, antrenorul Costică Buceschi a decis că ar fi mai bine ca echipa să rămînă în cantonament. "Trebuia să fim atenţi la refacerea fetelor, să se odihnească. Acasă, ar mai fi fost lucruri ce ar fi putut să le perturbe", a explicat tehnicianul.

Programul jocurilor în grupele Ligii (în direct DolceSport)
6 octombrie Thuringer HC-HCM Baia Mare
12/13 octombrie HCM Baia Mare-Gyor
19/20 octombrie HCM Baia Mare-Hypo Viena
02/03 noiembrie Hypo Viena-HCM Baia Mare
09/10 noiembrie HCM Baia Mare-Thuringer HC
16/17 noiembrie Gyor-HCM Baia Mare

1,5 milioane euro e bugetul celor de la HCM Baia Mare în actualul sezon

2 trofee a cîştigat echipa din Baia Mare în istoria sa de 46 de ani: Cupa României şi Supercupa României, ambele în acest an


De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (12)
sorineldumitru
sorineldumitru  •  18 Septembrie 2013, 11:26
Postat de neludum pe 16 Septembrie 2013, 18:47

La banii care i-au cheltuit cu Bulatovici(care si-a batut joc ) si celelalte e foarte putin ! Pur si simplu s-au chinuit si tot romancele au castigat toate meciurile ,adevarat cand au jucat si cand au mers si ele ...... p.s. am fost la toate meciurile de acasa ,fiind din Arges.

Au jucat un singur sezon cu Bulatovic si celelalte, o mare parte din el cu jucatoare care nu mai stiau cum sa-si rezilieze contractul, si au fost la un gol de finala.

neludum
neludum  •  16 Septembrie 2013, 18:47
Postat de sorineldumitru pe 16 Septembrie 2013, 15:36

Cum poti sa zici 'doar o finala', ti se pare asa de putin? E cea mai mare performanta a sportului de echipa romanesc la nivel de club in vreo 25 de ani si mai au si vreo 2 sau 3 semi-finale pe langa.

La banii care i-au cheltuit cu Bulatovici(care si-a batut joc ) si celelalte e foarte putin ! Pur si simplu s-au chinuit si tot romancele au castigat toate meciurile ,adevarat cand au jucat si cand au mers si ele ...... p.s. am fost la toate meciurile de acasa ,fiind din Arges.

stcristian71
stcristian71  •  16 Septembrie 2013, 17:36

BRAVOOOOOOOO

Vezi toate comentariile (12)
Comentează