SPORTURI  »  HOCHEI  »  SCANDAL ÎN HOCHEI

Verdict în cazul scandalului din hochei » CNCD i-a amendat pe cei trei jucători maghiari de la naţionala ”under 16”

foto: gazetabuzoiana.ro
foto: gazetabuzoiana.ro

Articol de GSP - Publicat miercuri, 18 aprilie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 18 aprilie 2012 13:34

Trei hocheişti de etnie maghiară din selecţionata "under 16" a României au fost amendaţi de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) după ce reprezentanţii forului i-au găsit vinovaţi de hărţuirea colegului lor Florin Cosmin Marinescu.

Incidentul s-a petrecut în vestiarul naţionalei de hochei a României "under 16", în ziua de 1 decembrie 2011. În urma unei investigaţii, CNCD a ajuns la concluzia că hocheiştii Antal Alfred, Gereb Istvan şi Molnar Akos se fac vinovaţi de discriminare pe criterii etnice, ei "hărţuindu-l" pe colegul lor Florin Cosmin Marinescu.

Citeşte şi: Un hocheist român, umilit în vestiar de colegii lui unguri, de Ziua României! CNCD s-a autosesizat

"Minorii A.A., M.A. şi G.I.A. au fost sanctionaţi pentru săvîrşirea faptei de discriminare pe criteriul etniei împotriva minorului C.M. sub forma hărţuirii. Prin hărţuire se înţelege acel comportament pe baza unui criteriu care duce la crearea unui cadru intimidant, ostil, degaradant ori ofensiv", se precizează într-un comunicat de miercuri al CNCD, potrivit mediafax.

CNCD a amendat şi Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă, pe care a găsit-o vinovată de "comportament pasiv care a condus la săvîrşirea faptei de discriminare, prin crearea unui cadru intimidant, ostil, degaradant ori ofensiv faţa de minorul C.M.". Amenda pentru Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă a fost stabilită la 2.000 de lei.

Pe 1 decembrie 2011, jucătorul Florin Cosmin Marinescu a fost agresat de coechipieri în timpul cantonamentului echipei naţionale de juniori "under 16", de la Miercurea-Ciuc.

"Unul dintre băieţi, Antal Alfred, m-a înjurat în maghiară, iar eu l-am rugat să spună ce are de spus în română, că tot e ziua României şi că ei sînt tot români. Atunci mai mulţi au început să strige că ei nu sînt români şi au spus cuvinte urîte la adresa României. Mai apoi, la duş, au stins lumina şi m-au lovit din toate părţile cu prosoapele ude", a povestit Florin Cosmin Marinescu, junior legitmat la clubul Steaua, într-un memoriu adresat forurilor sportive.

Pe lîngă CNCD, şi Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a deschis o anchetă în acest caz. În urma propriei investigaţii, forul sportiv a decis să-i suspende pe termen nelimitat pe jucătorii Istvan Gereb, Molnar Akos şi Antal Alfred şi să-i sancţioneze cu mustrare pe antrenorii echipei naţionale de hochei pe gheaţă "under 16".

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
hocheistroman
hocheistroman  •  20 Aprilie 2012, 09:11

Mwe lor!!! Suntem o tara d kkt in kr toti infectii se pisa p noi si noi aceptam k niste curve c suntem si am fost!!! Atat am d comentat. ALTE STIRI: nationala Romaniei a reusit o MARE performanta si anume aceea d a castiga CU GREU un meci la limita, in cadrul CM Divizia 1 grupa B, in fata reprezentativei Lituaniei - formatie avand in componenta nu mai putin de 10 jucatori U23 si care a jucat in doar 3 linii pe intreg parcursul meciului. Intr-un cuvant: s-au pisat p noi grav d tot!!! Noroc k obosisera pe final si au gresit lituanienii mult in ultimele 10 minute d am reusit victoria (prima in divizia 1 dupa vreo 10 ani)! Mai avem un meci cu Australia si aflam sigur dak ramanem sau nu D1.

adi_dinamovistul
adi_dinamovistul  •  18 Aprilie 2012, 17:39

PLECATI IN ungaria daca va considerati unguri....IMPUTITILOR!!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close