SPORTURI  »  NOUTATI AUTO  »  PARIS

Măsură curioasă în Paris: limita de viteză în aproape tot orașul va fi de 30km/h » Cum explică primăria

Articol de - Publicat sambata, 10 iulie 2021 12:40 / Actualizat sambata, 10 iulie 2021 12:41

Primarul capitalei Franței, Anne Hidalgo, a decis că e nevoie ca viteza maximă în aproape tot orașul să fie limitată la 30km/h, de la 50km/h cât e în prezent. 

Hotărârea primarului are ca scop reducerea poluării și a zgomotului urban, dar și descurajarea celor care au mașini și încurajarea transportului pe bicicletă. Măsura nu se va aplica pe șoselele de centură, pe Champs Elysées, pe bulevardul Grande-Armée şi Foch şi pe o altă stradă cu patru benzi, unde limita va rămâne la 50 km/h, notează Digi24.

Parisul își propune să transforme centrul orașului într-un spațiu majoritar pietonal, până în 2022. De altfel, primarul Anne Hidalgo vrea să implementeze ceea ce numește „politica celor 15 minute”. Adică orice cetățean din capitala Franței trebuie să beneficieze de magazine, școli și alte servicii într-o zonă de maximum 15 minute de mers față de propria locuință. 

Ce e „regula fermoarului”, soluția ingenioasă necunoscută de șoferii români

„Regula fermoarului”, o soluție mai puțin cunoscută de șoferii din România, e metoda ingenioasă foarte populată în Vest, pe care fostul pilot Titi Aur ar aplica-o pentru decongestionarea traficului de pe șoselele noastre.

În direct la GSP Live, Titi Aur, unul dintre cei mai experimentați specialiști auto ai țării, specialist în conducere defensivă, a explicat pe îndelete ce presupune „regula fermoarului.”

Volkswagen, păcăleală de 1 aprilie în SUA: „Am schimbat numele companiei”. Unii au luat-o de bună

Investiție germană de 200 de milioane de euro în România! Mișcare majoră pe piața mașinilor electrice

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
ovidiu1
ovidiu1  •  10 Iulie 2021, 18:19

Foarte bine, la fel si in Timisoara, nu mai avem bani de tramvaie, troleibuze, autobuze electrice chinezesti la 2500000euro bucata-pe jos, cu bicicleta, cu trotineta...

maresal_rinu
maresal_rinu  •  10 Iulie 2021, 16:05

La noi e imposibilă o asemenea măsură. Vă dați seama ca toți bombardierii cu cazan nemțesc din 2001 (dar cu doar 178000 de km la bord pentru ca l-au luat din garajul unei bătrânici care nu prea l-a condus) care plecă în trombă de la semafor după care să frâneze violent peste 400 de metrii pentru că următorul semafor e roșu ar face revoluție.

robotzel
robotzel  •  10 Iulie 2021, 15:14

Regula fermoarului este o imbecilitate. Poate fi valabilă DIAR daca anulam codul rutier.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează