SPORTURI  »  TENIS  »  SIMONA HALEP

Adversara din WTA, mesaj pentru Simona Halep înainte de proces

Simona Halep / Imago Images
Simona Halep / Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 07 februarie 2024 10:40 / Actualizat miercuri, 07 februarie 2024 13:34

Alize Cornet (34 de ani, locul 104 WTA) și-a exprimat susținerea față de Simona Halep, în contextul în care audierile fostului lider mondial la tenis feminin de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv au început.

Sportiva franceză a afirmat că îi cunoaște valorile Simonei Halep, despre care a spus că nu s-a îndoit niciodată în privința onestității ei și că suspendarea de 4 ani reprezintă o mare nedreptate.

Alize Cornet, o susținătoare fermă a Simonei Halep

„Știu că procesul ei începe pe 7, deci e mâine (n.r.- azi), o să-i trimit un scurt mesaj, pentru că vreau să-i arăt sprijinul meu. Nu m-am îndoit de ea nici măcar o secundă. Îi cunosc valorile, împărtășim aceleași valori. Știu cine este ea, o muncitoare. Știu că are grijă de ceea ce mănâncă, de ceea ce ia. Aceasta este pur și simplu o greșeală, nu o greșeală din partea ei, ci o greșeală din partea laboratorului și a oamenilor care i l-au dat (n.r.- suplimentul).

Prima zi a audierilor de la TAS în procesul Simonei Halep: ce a declarat când a ieșit de la Tribunal + cină cu Mouratoglou
HALEP, AUDIATĂ LA TAS
Prima zi a audierilor de la TAS în procesul Simonei Halep: ce a declarat când a ieșit de la Tribunal + cină cu Mouratoglou

Cred că este foarte trist ceea ce se întâmplă. Este foarte nedrept și nu știu cum se descurcă ea cu asta. Dar Simona este foarte puternică din punct de vedere mental, așa că nu sunt surprinsă. Dar este trist și abia aștept să se elibereze în sfârșit de asta și sper că procesul îi va oferi libertatea pe care o merită. Și eu sunt emoționată când vorbesc despre ea”, a spus Alize Cornet, conform site-ului treizecizero.ro.

Adversara din WTA, mesaj pentru Simona Halep înainte de proces
Alize Cornet în acțiune la Transylvania Open 2024 Foto: Imago

Cornet și-a exprimat dezamăgirea pentru că Simona Halep nu a primit o susținere mai mare din lumea tenisului. Ea regretă, de asemenea, că nu o poate sprijini pe Halep altfel decât prin încurajări.

„Cred că a apreciat faptul că am fost una dintre puținele care au vorbit despre asta. Adică jucătorii nu se prea susțin unul pe celălalt, am fost foarte surprinsă de acest lucru. Așa că am vorbit un pic pe Instagram, mi-a mulțumit pentru sprijinul meu.

Și a fost foarte important pentru mine să îi spun că am vorbit serios. Că am vorbit serios și că știu cine este ea. Este trist, dar în afară de a face asta mă simt puțin neputincioasă, nu pot să o ajut în alt mod. Și ea cred că se simte la fel de neputincioasă”, a adăugat sportiva franceză, potrivit sursei citate.

Simona Halep, ajunsă la momentul decisiv

Într-un comunicat de presă remis GSP.ro, Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a informat că audierile Simonei Halep vor începe la 09:30, ora locală, pe 7 februarie și sunt preconizate să se încheie pe 9 februarie, în jur de ora 15:30. Completul este compus din Annabelle Bennett (Australia), președinte, Jeffrey G. Benz (SUA) și Ulrich Haas (Germania).

Simona Halep se află în fața unuia dintre cele mai dificile momente ale carierei sale. Românca în vârstă 32 de ani se va prezenta mâine, începând cu ora 09:30, în fața Tribunalului de Arbitraj Sportiv. Este ultima instanță la care poate apela fostul lider mondial în cazul său de dopaj.

Într-un comunicat de presă remis GSP.ro, Departamentul Media al Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) a dat câteva detalii despre procesul Simonei Halep de la Lausanne. „Părțile, martorii și experții vor participa la ședință atât personal, cât și de la distanță, inclusiv doamna Halep, care va fi prezentă personal. Audierea se va desfășura cu ușile închise, deoarece niciuna dintre părți nu a solicitat o audiere publică".

Pe 12 septembrie 2023, Tribunalul Independent Sport Resolutions a găsit-o vinovată pe Simona Halep pentru două încălcări ale regulamentului antidoping: utilizarea unei substanțe interzise, roxadustat, și suspiciunea că ar fi utilizat metode / substanțe interzise pe durata sezonului 2022. Suspendarea primită din partea ITIA a fost drastică, de 4 ani. Simona Halep a înaintat apel la TAS și va fi audiată în perioada 7-9 februarie. 6 octombrie 2026 ar fi data la care suspendarea Simonei Halep ar expira, dacă TAS nu schimbă decizia.

VIDEO Elisabeta Lipă, despre Simona Halep și audierea de la TAS

Citește și: 

O legendă a sportului românesc despre Simona Halep și audierea la TAS: „Mi-aș dori să fie reabilitată, dar mi-este greu să dau un pronostic”
HALEP, SUSPENDATĂ 4 ANI
O legendă a sportului românesc despre Simona Halep și audierea la TAS: „Mi-aș dori să fie reabilitată, dar mi-este greu să dau un pronostic”
Simona Halep, alegere total surprinzătoare în procesul de la TAS!
HALEP, AUDIATĂ LA TAS
Simona Halep, alegere total surprinzătoare în procesul de la TAS!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
cipinho79
cipinho79  •  07 Februarie 2024, 13:19

of mai Ursache, dar tu nici nu sti cum arata Alize Cornet, aia din poza e Yannina Wickmayer :D inteleg ca e usor de luat teapa cu Google search fiindca au avut meci ieri la Cluj :D

danciuad
danciuad  •  07 Februarie 2024, 13:14

În foto e Yanina Wickmayer ... nici vorbă de Alize Cornet ????????

elgabri
elgabri  •  07 Februarie 2024, 13:06

Hotii si trisorii impartasesc aceleasi valori !!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează