TENIS  ·  AUSTRALIAN OPEN

ANDY MURRAY SE RETRAGE // Scoțianul a fost aproape de moarte » Detalii tulburătoare

Andy Murray a fost aproape de o tragedie în copilărie // FOTO: Guliver/Getty Images
Andy Murray a fost aproape de o tragedie în copilărie // FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat sambata, 12 ianuarie 2019 08:33

Andy Murray, locul 230 ATP, 31 de ani, a susținut vineri o conferință în care a anunțat că Australian Open ar putea fi ultimul său turneu. E nevoit să pună stop carierei din cauza problemelor mari cu care se confruntă la șoldul drept.  

Decizia lui Murray a fost dezbătută intens în presa internațională, jurnaliștii străini începând să rememoreze cele câteva momente de cotitură din cariera scoțianului.

Printre acestea se numără și "Masacrul de la Dunblane", act terorist care va rămâne cu siguranță în amintirea fostului lider mondial. 

În martie 1996, pe vremea când avea doar 9 ani, Andy Murray a fost martorul unor scene terifiante la școala din Dunblane, acolo unde studia alături de fratele său, Jamie.

Instituția de învățământ a fost ținta atacului lui Thomas Hamilton, care a împușcat în acea zi 16 elevi și un profesor, apoi s-a sinucis. 

Andy Murray a relatat în 2008, în cartea sa autobiografică „Hitting Back”, cum a supraviețuit atacului: s-a ascuns sub o bancă, alături de fratele său Jamie, într-unul dintre birourile directorilor școlii.

„E ceva despre care nu am vorbit până să apar în circuit, când presa a început să mă întrebe despre acel eveniment. Pe moment, nu ai idee cât de greu e un astfel de moment, dar începi să realizezi ce a fost acolo abia după ce înaintezi în vârstă”, a declarat recent Murray, potrvit Evening Standard.

Andy Murray

  • 31 de ani;
  • 663 de victorii și 190 de înfrângeri în circuitul ATP;
  • 45 de titluri (locul 14 în istorie).

Cele mai importante:

  • 3 turnee de Grand Slam: Wimbledon (2013 și 2016) și US Open (2012);
  • Turneul Campionilor (2016);
  • două medalii olimpice de aur la simplu (2012 și 2016) și una de argint la dublu mixt (2012);
  • Cupa Davis (2015)

Vezi și: Lumea tenisului, șocată de vestea retragerii lui Andy Murray » Mesaje tulburătoare ale lui Darren Cahill, Del Potro sau Andy RoddickCum și-a atras Emi Pian dușmănia clanurilor din București. Pe Florin Salam l-a supus total și a nesocotit o lege nescrisă a clanurilor interlope
Libertatea
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
17:00 Tenis, WTA
Turneul din Palermo
Digi 2, Digi 4
Program TV complet

Liga 1