SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

AUSTRALIAN OPEN // Calcule actualizate pentru locul 1 WTA: scenariile prin care Simona Halep rămâne lider și după Australian Open » 3 jucătoare o amenință

FOTO: Guliver/ Getty Images
FOTO: Guliver/ Getty Images

Articol de GSP - Publicat sambata, 20 ianuarie 2018 20:25

Simona Halep s-a calificat în această dimineață în optimile de finală de la Australian Open, după victoria incredibilă reușită în fața lui Lauren Davis, scor 4-6, 6-4, 15-13. 

  • În turul următor, Halep se va duela cu japoneza Naomi Osaka (20 de ani), 72 WTA. Meciul va fi luni și va putea fi urmărit în format liveTEXT pe GSP.RO și în direct la Eurosport. 

Grație victoriei cu Lauren Davis, Simona Halep și-a păstrat intacte șansele de a rămâne în fruntea clasamentului WTA și după turneul de la Melbourne. Iată mai jos scenariile prin care Simona Halep poate rămâne pe primul loc și după Australian Open.

  • Caroline Wozniacki, Elina Svitolina și Karolina Pliskova sunt jucătoarele care au mai rămas cu șanse la detronarea Simonei Halep
  1. Evident, cea mai rapidă modalitate prin care Simona să-și păstreze primul loc este să câștige turneul. Halep ar rămâne "regină" indiferent de rezultatul celorlalte adversare.
  2. În cazul în care Halep ajunge în finală, va rămâne pe primul loc cu condiția ca Wozniacki să nu câștige trofeul.
  3. Dacă se oprește în semifinale, Halep își păsteează primul loc dacă Wozniacki nu ajunge în finală, iar Svitolina nu câștigă turneul.
  4. Dacă Halep pierde în sferturi, Pliskova nu trebuie să câștige turneul, iar Wozniacki sau Svitolina să nu ajungă în finală
  5. O eventuală înfrângere în duelul din optimi cu Osaka ar face aproape imposibilă păstrarea primului loc: Wozniacki nu ar trebui să ajungă în semifinale, Svitolina n-ar trebui să atingă finala, iar Pliskova nu ar trebui să câștige turneul

Tabloul complet al optimilor:

Duminică: 
02:00 Anett Kontaveit - Carla Suarez Navarro
04:00 Magdalena Rybarikova - Caroline Wozniacki
05:30 Petra Martici - Elise Mertens
12:00 Denisa Allerova - Elina Svitolina

Luni (orele de începere nu au fost încă stabilite):
Simona Halep - Naomi Osaka
Barbora Strycova - Karolina Pliskova
Madison Keys - Caroline Garcia
Su-wei Hsieh - Angelique Kerber

Vezi și:  AUSTRALIAN OPEN // Merge până la capăt? » 7 obstacole între Simona Halep și finala de la Melbourne

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (26)
tihi
tihi  •  21 Ianuarie 2018, 14:18

Matematica va omoara.Si anul trecut ati facut numai calcule,dar degeaba. In acest an,AO va castiga campioana mondiala a tenisului feminin,Wozniacki. Caroline in acest an a jucat superb si convingator,locul ei este unul muncit,castigat fara norocul tragerilor la sorti,fara norocul unor meciuri aduse inapoi din mormant...

mosvasile
mosvasile  •  21 Ianuarie 2018, 13:30

Un "nomber one" ,nu ar trebui sa aiba emotii in meciuri cu jucatoare din afara top 20!

mircea_deca
mircea_deca  •  21 Ianuarie 2018, 12:05
Postat de randoom.__ pe 21 Ianuarie 2018, 02:30

corect. dar in tara asta nu se mai respecta legile de mult. pai daca puneau jandarmii bastoanele pe protestantii aia gretosi,acuma nu mai erau nici 1000 de oameni care sa protesteze,dar asa,cand totul pare ca un picnic,vezi si mame cu bebelusi acolo. in fine,sa treaca astia o data legile justitiei. culmea si alea intr-o forma extrem de slaba. macar daca se lasa cu puscarie pentru cei care fac abuzuri in justitie si nu numai cu platirea daunelor.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (26)
Comentează