SPORTURI  »  TENIS  »  GSP LIVE

EXCLUSIV „Când îmbătrânim, ne place să ne mângâie lumea pe spate!” » A jucat alături de Ilie Năstase și Ion Țiriac și afirmă: „A demonstrat că nu e un bun căpitan”

Ilie Năstase și Ion Țiriac sunt cei mai mari jucători români ai tuturor timpurilor
Ilie Năstase și Ion Țiriac sunt cei mai mari jucători români ai tuturor timpurilor

Articol de GSP - Publicat sambata, 24 octombrie 2020 16:56 / Actualizat sambata, 24 octombrie 2020 17:27

Sever Dron (76 de ani), finalist cu România în ediția din 1969 a Cupei Davis și fost căpitan nejucător al echipei de Fed Cup, a vorbit la GSP Live despre relația sa cu Ilie Năstase și Ion Țiriac.

Dron, Năstase și Țiriac au fost colegi în echipa de Cupa Davis a României, însă relația lor de prietenie pare să nu mai fie la fel de solidă ca odinioară. Stabilit în Franța, Sever Dron spune că Țiriac și Năstase „s-au schimbat un pic” și îl critică pe „Nasty” pentru derapajele pe care le-a avut în urmă cu trei ani, la meciul de FED Cup România - Marea Britanie: „Oricâtă stimă aș avea pentru el, nu cred că e un bun căpitan de echipă”.

„Foarte puțin am mai ținut legătura cu ei. Ilie e foarte greu de atins, s-au schimbat un pic amândoi. Când îmbătrânim, ne place să ne mângâie lumea pe spate, să ne laude. Ei au ajuns la acest nivel și sunt mulțumiți când toată lumea vorbește frumos de ei. Eu n-am cum să-i mângâi mai mult decât îi mângâie altă lume, așa că vorbim foarte puțin.

Ne-am cam frecat puțin, mai ales cu Ilie, din cauza a ceea ce s-a întâmplat la FED Cup. Oricâtă stimă aș avea pentru el ca jucător, nu cred că este un bun căpitan de echipă. Ne-a arătat și la Cupa Davis, dar și la Fed Cup, caracterul îl face să sară puțin coarda. A depășit niște limite, dar acesta este el! Lumea îl iartă. Nici când era jucător nu respecta multă limite. Astăzi, nu știu dacă ar mai avea posibilitatea să joace cu toate regulile care au intervenit în tenisul mondial.

Când ești căpitan, trebuie să te pui la dispoziția celor cu care ești: să încerci să-i înțelegi, să vezi cum se antrenează. Ilie a fost un căpitan de circumstanță, are numele pe care-l are. El a avut derapaje și cu căpitanul de Fed Cup al Angliei (n.r - Anne Keothavong). Până la urmă, n-a mai avut voie nici să stea pe teren. Românii îi dau dreptate lui Năstase și îi spun: «Ăsta ești, nu trebuie să te schimbi»”, a afirmat Sever Dron, la GSP Live. 

Sever Dron: „Am avut talent, dar n-am avut talentul lui Năstase”

Pentru mine, vedetele sportului românesc au fost Năstase și Țiriac. În spatele lor, eram eu și Petre Mărmureanu. Nu era ușor. Țiriac era greu de antrenat. 

Trebuie să fiu cinstit. Eu am avut talent, dar nu am avut atât talent precum Năstase. Eram muncitor, dar nu la fel de muncitor precum Țiriac. De asta, locul meu a fost în spatele lor. Dar am avut această șansă să lucrez, să stau lângă ei și să învăț lucruri de la ei. Totuși, eu l-am bătut pe Năstase de mai multe ori decât el m-a învins pe mine 
- Sever Dron

Ilie Năstase, protagonistul unor scene incredibile la Fed Cup

În aprilie 2017, Ilie Năstase, căpitanul echipei de FED Cup a României, a fost evacuat de pe teren după un conflict verbal cu arbitrul de scaun și cu persoanele aflate pe banca Marii Britanii. 

Mai mult decât atât, acesta le-a adresat injurii Johannei Konta și unei antrenoare britanice, cărora li s-a adresat cu apelativul "you fucking bitch" (n.r. "c***a dracului"). Konta a început să plângă din cauza celor întâmplate și a scandărilor ostile din tribună și meciul a fost întrerupt. Ulterior, Năstase a fost suspendat 3 ani și a primit o amendă de 10.000 de dolari.

Ulterior, Năstase a fost suspendat 3 ani și a primit o amendă de 10.000 de dolari.

VIDEO EXCLUSIV Amintiri FABULOASE de la vizita lui Țiriac și Năstase la Casa Albă: „Aveam o dambla, nu m-a văzut nimeni” + „Nixon a spus un lucru despre România”

VIDEO Decizia radicală a unui cunoscut antrenor de tenis: „Nu mai urmăresc meciurile lui Djokovic! Nu accept când orgoliul devine aroganță”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
nigel
nigel  •  25 Octombrie 2020, 15:06

Acești domni, Năstase și Țiriac deși beneficiază de statutul de star, nu au din păcate si caracter. Nu am citit vreun interviu in care ambii să nu-și etaleze aroganța, limbaj de *** si critica negativă. Succesul sub orice forma își pierde valoarea când nu-i caracter.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează