SPORTURI  »  TENIS  »  ATP MIAMI

VIDEO Carlos Alcaraz scrie istorie în ATP, la doar 18 ani! A învins campionul en-titre și e în finală la Miami

Carlos Alcaraz / Sursă foto: Imago Images
Carlos Alcaraz / Sursă foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat sambata, 02 aprilie 2022 09:34 / Actualizat sambata, 02 aprilie 2022 10:37

Carlos Alcaraz (18 ani, 16 ATP) s-a calificat în această dimineață în prima finală Masters a carierei. Spaniolul l-a învins în două seturi strânse pe polonezul Hubert Hurkacz (25 de ani, 10 ATP), campionul en-titre al turneului din Florida, scor 7-6(5), 7-6(2).

  • Carlos Alcaraz se pregătește acum pentru marele meci contra lui Casper Ruud (23 de ani, 8 ATP). Finala va avea loc duminică seara, în direct la Eurosport 2. 

Tenisul mondial va fi pe mâini bune și după retragerea coloșilor din Top 3! Carlos Alcaraz, noua senzație din ATP, confirmă în acest sezon estimările din trecut ale specialiștilor. Ibericul a devenit un jucător redutabil, o prezență constantă în fazele superioare ale turneelor importante, dar și un favorit al tribunelor.

Oprit cu greu de Nadal în semifinalele de la Indian Wells, Alcaraz are un parcurs impresionat și la Miami. L-a doborât pe Hubert Hurckaz, campionul de anul trecut, și e la un pas de cel mai important titlu al carierei!

Carlos Alcaraz scrie istorie în ATP, la doar 18 ani! L-a învins pe Hubert Hurkacz și e în finală la Miami

După „thriller-ul” din sfertul cu Miomir Kecmanovic, Alcaraz a avut parte de un nou duel extrem de echilibrat. De data aceasta, adversar i-a fost Hubert Hurkacz, un jucător care se simte excelent la Miami și care legase câteva victorii importante în turneu.

Semifinala nu a lăsat de dorit: cei doi au oferit un meci de înaltă clasă, decis în două tie-break-uri în care Alcaraz a demonstrat de ce e unul dintre jucătorii momentului. Ibericul și-a dominat adversarul cu loviturile sale explozive, obținând, meritat, biletele pentru prima finală de Masters 1000 a carierei.

La 18 ani și 11 luni, Alcaraz devine al doilea cel mai tânăr finalist de la Miami, după Rafael Nadal, cel care ajungea până în ultimul act în 2005, la 18 ani și 10 luni.

Între Carlos Alcaraz și titlul de la Miami se va afla norvegianul Casper Ruud, un alt jucător talentat din noua generație, cu un 2021 impresionant în spate.

VIDEO Rezumatul meciului Carlos Alcaraz - Hubert Hurkacz

Citește și alte știri din tenis:

VIDEO Finală de vis la Miami! Se anunță spectacol în duelul dintre actualul și fostul lider mondial

România și-a aflat următoarea adversară din Cupa Davis » Are un singur jucător în top 100 ATP

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
370114581339592
Bali Crator  •  03 Aprilie 2022, 11:20

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

cuviosulmafiot
cuviosulmafiot  •  02 Aprilie 2022, 11:55

Baiatul asta seamana cu...Emma Raducanu!Au gura mare(la propriu), sunt *** și au priza la public!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

108779877311497
George Ionescu  •  02 Aprilie 2022, 11:07

...uite l pe urmasul lui Nadal...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close